Seramik Kaplama Uygulaması Deneyimim & Düşüncelerim


Konuda olağan üstü detaylar var. Harikasınız.
Ben 7 ay önce sifir arac alırken, 5 binlik saplama paketi şart koşuldu. Seramik kaplama, tanpon vs yerlere film. Camlara film vs bir paket. Tamam dedik. Arabada siyah. Zalım. Aracın tesliminden önce bu paket uygulandı. Ben ne olup bittigini goremedim. Bana söylenen, arac kirlenmez, cisilmez, şu lekesi tutmaz, damla bile kalmaz akar gider vs. Araci alırken siyah inci gibi parlıyor. Bir hafta yıkanmayacak falan denildi. Valla iki hafta sonra yıkadık, aracta şu lekesi kalıyor, su akıp gitmiyor. Simdi daha beter :)

Özetle, serviste veya bayide gerçekten araca seramik sürüyorlar mi, kullanılan ürün gerçekten kaliteli mi, yukarıda sayılan islem evrelerine özen gösteriliyor mu, bayi çıkışı aracına seramik uygulaması yapan arkadaşlar var ise benzer deneyimler yaşadılar mi
@ozdemir0629 hocam benim yaklaşık 1 yıl oldu seramik yaptıralı, ilk mesajda belirttiğim gibi 1 yıl dolduktan sonra aracı ışık tüneline sokarak 1 yılın ardından seramiğin ne hale geldiği ile ilgili detaylı bir paylaşım yapacağım. Kabaca bahsedecek olursam 1 sene geçmesine rağmen ilk yapıldığına yakın bir performans alıyorum seramikten. Tabi bu seramik kaplamayı önerdiğim anlamına gelmesin, çok iyi korumaya çalıştım aracı. Detaylarıyla birlikte aktaracağım süreci.

Servis konusuna gelecek olursam bir tanıdığıma 31 mayıs 2020'de sıfır araç Troc aldık. Bütün satın alım süreci ile ben ilgilendim ve özellikle bayide herhangi bir işlem yaptırmayarak VW sitesindeki liste fiyatından satın aldım, o dönemde de diğer bayiler liste fiyatının üzerine 10k koyarak seramikli vs satıyorlardı. Benim aldığım bayii 2500 TL fark ile 1 yıl garantili markasını hatırlamadığım bir seramik teklif etti ama ben kabul etmedim, zaten seramiğin garantisi biraz göz boyama gibi geliyor bana. Bayi çıkışlı seramiği olan bir araç var arkadaşımda 1 yıl oldu o da seramikten eser yok araçta, seramik uygulamışlarsa bile giriş kalitede tek katmanlı basit bir uygulama olmuştur diye tahmin ediyorum.

Yetkili servislerde kaput koruma, cam filmi, seramik vb uygulamaların yapılmasını doğru bulmuyorum ben, kaplama sırasında maket bıçağı izi olan bir çok 0 km araba gördüm. Bu işlemler için butik işletmeler daha profesyonel işçilik yapabiliyor.
 
Aynen bende memnun kalmadım. Tavsiye etmem bayi islemlerini.
 

Geri
Üst Alt