DPF İptali Anlaşılabilir mi?


bmrt95

Üye
Katılım
6 Nis 2021
Mesajlar
173
Tepkime puanı
188
Konum
Ankara
İsim
Buğra
Herkese Merhaba.

Geçen hafta aracımla uğraşırken motorun çalıştığı sırada egzozdan sanki bir üfleme sesi gibi ses geldiğini fark ettim.  Aracım 1.6 TDI Golf 7 , aracı alalı yaklaşık 6-7 ay oluyor. Kafama takılan soru ise bir aracın DPF'sinin iptal edilip edilmediğini anlamanın bir yolu var mıdır?

 
@bmrt95 Bildiğim kadarı ile egzoz sesi daha yüksektir, karbon salınımıı bayağı bir yüksektir. Egzoz emisyon ölçümü ile anlaşılır.

Ancak araç daha az yakar ve aha performanslı olur.

 
@Terms Egzoz muayenesi sonuçlarını karşılaştırırsam anlaşılır o zaman. İnternette çok fazla bilgi kalabalığı var kimisi dpf iptali motora zara vermez performansı arttırır diyor kimisi motora zarar verirsin çekişin düşer diyor. Bende sizin söylediğiniz gibi performansın artacağını düşünenlerdenim.

 
@bmrt95 Kesinlikle performans, çekiş artar yakıt düşer.

Tecrübe ile sabit.

Kardeşimin aracında DPF/EGR iptal. 

Egzoz muayenesi sonuçlarını karşılaştırırsam anlaşılır o zaman.
iki egzoz ölçümünü de siz yaptırdıysanız anlaşılır. Çünkü Egzoz emisyonu standartlara uygun çıksın diye gaz vererek değer alıyorlar.

 
@Terms iki ölçüm yok elimde maalesef , internetten araştırıp aşağı yukarı standart değerini bulup kendi aracımınkiyle karşılaştırmayı düşünüyorum. Aslında arkadaşımda da 1.6 tdi golf var onunda aracı manuel ama o araç midline plus ikisi arasında karşılaştırma yapsam uygun olur mu ki?

 
@bmrt95 Bence olur
Çünkü donanım değil önemli olan motorun aynı olması Egzoz emisyonu için.

 
@Terms Midline 90 bg comfortline 105 bg diye biliyorum ben. İkisi arasında emisyon farkı olmazsa karşılaştırmasını yaparım.

 
DPF turbo egzoz çıkışına yakındır bakarak bile anlaşılır sanırım. Gerçi düz boru falan takıldıysa belli olur sadece içi (taşı) boşaltıldıysa bakarak birşey anlaşılmaz galiba. Yada egzosun içini parmakla kontrol edip kurum var mı yok mu ona bakın  ;)  DPF varsa hiç kurum olmaz!

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Terms Midline 90 bg comfortline 105 bg diye biliyorum ben. İkisi arasında emisyon farkı olmazsa karşılaştırmasını yaparım.
İkisi arasında küçük te olsa illaki emisyon farkı olur.

 

Geri
Üst Alt