Sesli Komut Özelliği Yerine Siri Kullanma


omurkadir

Katılımcı Üye
 
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
767
Tepkime puanı
980
Konum
İzmit
İsim
Ömür
Herkese merhabalar

Aracımda yeni teypte(mib2) sesli komut özelliği aktif ancak bildiğiniz üzere kullanışlı değil, klimaya vs. etkisi yok. Sadece sonraki parça, radyo, medya, kişi arama vs. var ve derdinizi anlatana kadar canınız çıkıyor.

Yani bu işlerin en iyisi Siri. Arama yapma,whatsapp mesajı okuma yazma,navigasyon vs çok işlemi çok kolay yapabiliyorum.

Şöyle ki ben hep siriyi kullanmak istiyorum.

Normalde direksiyondaki tuşa bir kere basınca sesli komut açılıyor, carplay bağlı iken basılı tutup bekleyince siri ye geçiyor.

Ama bluetooth bağlı iken siriye direksiyondaki tuş ile geçemedim. Basılı tutunca da geçmiyor.

Bir ayarı veya kodlaması var mı bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
güncel... bilen yok mu acaba?

bluetooth da direksiyondan siri ye geçmiyor basılı da tutsam, iki kere de bassam.

carplayde sorun yok.

 
direksiyonda ki konuşma tuşuna iki kez basarsanız siri açılır.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
güzel soru,  merak ettiğim carplay bluetooth ile etkinleşiyor mu/kullanılıyor mu? Rehber vs aktariliyor bunlar kullanılıyor ama carplay yok diyebiliyorum. 

 
Selam arkadaşlar. 2018 Golf ardından 2020 model Fabia ve şimdi de 2022 model Seat arona aracımla bu bahsettiğiniz olayı denedim Ben de sorunsuz çalışıyor fakat iOS telefon kullanmadığım için Siri ile yapabildiklerimi Android ile yani Google Asistan ile maalesef yapamıyorum direksiyon tuşuna uzun bastığın zaman Google Asistan devreye giriyor Birini ara dediğim zaman arıyor mesaj yaz dediğim zaman yazıyor fakat gerek bu işlemler olsun gerekse hava durumu bilgi alma ve herhangi bir şey sorduğum zaman telefon cevap veriyor ama telefonun konuşmalarını arabanın hoparlörlerinden duyamıyorum 1 haftadır Google Asistan yetkilileri dahil aramadım yer kalmadım ne yaptıysam iPhone'da duyduğum siri'nin multimedyalı verdiği cevapları duyduğum gibi Google Asistan ile aracın multimedya sisteminden ses almayı başaramadım sizlerle aracınızda bunu deneyip buradan ulaşırsanız memnun olurum Şimdiden teşekkür ediyorum �yi forumlar
 
@sedobey

Siri okumuş tahsilli güzel,,, 17 dil bilen İQ +105 olan bir hatundur.

Google asistandaki hatun ortaokul terk zır cahil İQ 35 altı bir şahsiyet

Arona seat media ? Ferrari media farketmez

Sorun google asistanda
 

Geri
Üst Alt