GOLF 7 (CZCA motor) 2100 devirde başlayan titreme


Sel

Üye
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
136
Tepkime puanı
77
İsim
Ahmet
Merhabalar,

2016 model 1.4 tsi aracımda (45.000km) 2100 devirde başlayan bir titreme var. Titreme araç hareket etmiyorken de 2100 devirde başlıyor hareket halinde de aynı devirde başlıyor. Hareket etmiyorken sürücü kapısı açık şekilde kapıya elimi koyunca 2100 devirde titremeyi hissediyorum. Konu hakkında bilgisi olan yada daha önce başına gelmiş arkadaşlar var mı

 
Marşa basınca veya stop ederkenken fazladan bir sarsılma/vuruntu hissi de var mı?

 
Upvote 0
Motor kulakları ile ilgili bir sorun yok gibi ama yine de kulakları bir kontrol ettirin. Özellikle alttaki traversin oradaki kulağın göbek vidası gevşeyip tiremem sarsıntı yapabiliyor.

Her ihtimale karşı ilk etapta aracı cihaza bağlatıp tüm sensötleri kontrol ettirmeniz tabi yerinde olur.

 
Upvote 0
@Mobydick Cevabiniz icin tesekkurler. Dayanamayip araci servise goturdum kapidaki titresimi hissettiler ama motorun o devir araliginda verdigi frekanslardan oluyor dediler. Motor ustasina gosterdiler oda bir sey yok moyor saglikli calisiyor dedi. Araci cihaza baglamadilar ama. Artik baska bir golf denk gelirse onda da var mi deneyip ona gore hareket edecem.

 
Upvote 0
Zaten servislerin yegane işi "bu titreşim normal" demek. Yukarıda bahsettiğim çalıştırma anında silkeleme mevzusunu "normal" diyip gönderdiler, arkadaşımın dükkanında lifte aldık alttaki kulak vidası gevşemiş, sıktık düzeldi.  Bunu bile akıl edemeyecek kadar "usta" dolu oralar.

Garanti konusu olmas asla servise gitmem, o kadar güvenmiyorum. 

Siz yine de Bosc service olur başka tanıdık bir yer olur bi bilgisayara bağlatın genel kontrolden geçirin. Belki önemli bir sorunun başlangıcıdır, ufakken tespit etmek faydalı olur, belki de sadece sıradan bir durumdur.

Özellikle alr tablada gevşemiş vidalar, manifold-egzos üzerindeki bağlantı noktaları, çatlaklar gibi konuları da kontrol ettiriseniz faydalı olur.

 
Upvote 0
hafif bir titreme ise aracın bakımı yaklaşmış ise olabilir bence yağını filtresini değiştirin rahatlayacaktır yada yakıt aldığınız yeri değiştirip deneyin ben bazen farklı  yakıt  koyduğumda  hissediyorum aracın çalışmasında titreme artıyor 

titreme yoğun ise bence motor kulaklarına baktırın zamanla içindeki plastikler sertleşip çatlama yapıyor titreşimleri kasaya daha çok aktarıyor sebebi olabilir.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt