Çok ilginç sıfır araç alımı( alınamaması)


@Aram1tH Eger MTV ıse ıadesını beklemenıze gerek yok mtvnın kacı kac kurus kı... Bı daha yatırsınlar dogru olarak, senın arabanı teslım etsınler sonra kendı canları ne zaman ıade ıstıyorlarsa gıtsın alsınlar... Bayıyı sıkıstırmakta yarar var...

 

Parasını veriyorsun, araba ortada yok. Üstelik galerici bile değil, koskoca markanın yetkili bayisi. Ülkede görmediğimiz olumsuz ne varsa her gün yenisini görüyoruz. Nitelikli üçkağıtçılık. 

Satış sözleşmesinde belli sınırlar var ama şayet ücret iadesi talep etme durumunuz oluşursa bence bu üçkağıtçı bayi o parayı da kim bilir kaç haftada yatırır. Kia genel merkezini de arayın derim. Rezillikten başka bir şey değil.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak  kesinlikle hocam çok haklısınız.  Adamlar öyle vurdum duymaz ki hiç haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Umarım olumlu ve kısa sürede hallolur.

 
@Aram1tH hocam bayiler ciro için faturayı erkenden kesiyorlar. Fatura kesilmesi hiçbir anlam ifade etmez. Avukat ile görüşüp satıştan vazgecebilirsiniz. Vergi dairesine yanlış para yatırılması bayinin problemidir. Avukatınız yoksa yardımcı olacak arkadaşlarım var bilginiz olsun. 

 
Hocam, arkadaşların dediği gibi şayet iptal edersek, ödenen ücreti hemen iade ederler mi acaba?
Ödenen ücreti talep etmeniz durumunda, bayi ticari karakterine göre hareket edecektir diye düşünüyorum. Etik olanı ücreti ivedi bir şekilde iade etmesi.

Vergi başka birine yatırıldı deniyorsa bu kesinlikle ötv dir.

Mtv için hem tescil olması lazım hem de tescil sonrası 30 gün içinde genelde 25. günden sonra yatırırlar.

Eğer bekleyecekseniz de bayinin takipçisinin hızı önemli olacaktır. 

 
Arkadaşlar herkese merhaba, bazı arkadaşlar görmüştür, geçenlerde bahsettim. Babama sıfır km kia ceed araç almıştık. Yaklaşık 3 aydır yurt dışındayım. Babam araba arayışında , her neyse kia bayisine gidiyor araç çok hosuna gidiyor, benle görüşüp bu aracı bi şekilde alıyor. Geçen hafta Pazartesi Nakit olarak ödemeyi gerçekleştirip hafta içi teslim almak için beklemede kalıyor. Perşembe günü satış müdürü telefon açıp, çok üzgünüz büyük bir hata oldu, sizin aracın vergi işlemlerini başka bir müşterinin adına yatırıldı, vergi iadesi vs. Çok kısa zamanda halledicez araba sizin merak etmeyin diyor. ( bu arada fatura kesilmiş)
Aradan bir haftadan fazla süre geçiyor. Babam bayiye gidiyor, noldu ne bitti diye hiç bir işlem yapılmamış farkında bile değil modunda takılıyor herkes, sert çıkışınca vergi dairesiyle görüşüyoruz aracınız aşağıda bakın cam filmleri yapıldı park sensörü takıldı. Bekleyin diyorlar.
Şimdi bu hafta içinde bir dönüş olmaz ise bu aracı iptal etme şansımız varmıdır. ( ki polo aldırmak istiyorum zaten) 
Sadece faturası kesildi ortada ne vergi ne plaka hiç bir şey yok. Park sensörü ve cam filmi işlemleri ile ilgili sıkıntı çıkabilir mi?
Babam belli yaşta çok uğraşamıyor , ben Türkiye de değilim , bu işten kurtulmak istiyorum açıkcası. Akıbeti nasıl olur fikriniz varsa paylaşın lütfen teşekkürler.
ihtar çektirin gelmezse.
 
Araç sizin adınıza tescillenmemiş ve süresinde aracı size teslim etmemiş, sizin adınıza tescillenmemiş arca nasıl işlem yapabilirler bu ayrı bir konu. fatura kesilmesi sıkıntı yaratmaz, kesilen fatura iptal edilebilir, yeter ki araç size tescillenmesin. tescillendiyse araç 2. el işlemi görür.

Anlaşarak cayma hakkınızı kullanın derim ama, anladığım kadarıyla bu firma ile anlaşılması zor bir durum. 

 
Arkadaşlar selam , araba için bugün bayide ciddi bir görüşme yaptı babam ,ne hikmetse ( denk gelmiştir kesin:) )  işlemler hemen tamamlandı plakası çıktı. Yarın teslim olucak. Bu macerada böyle sonlandı. İlgilenip fikir veren herkese çok teşekkürler.

 
Arkadaşlar selam , araba için bugün bayide ciddi bir görüşme yaptı babam ,ne hikmetse ( denk gelmiştir kesin:) )  işlemler hemen tamamlandı plakası çıktı. Yarın teslim olucak. Bu macerada böyle sonlandı. İlgilenip fikir veren herkese çok teşekkürler.
Gözünüz aydın hocam  (y)

 

Geri
Üst Alt