Auto hold tutma sorunu


Kusursuzfırtına

Yeni Üye
Katılım
5 Şub 2016
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
[SIZE=12 px]Herkese iyi günler..öncelikle formun bilgi paylaşımında verdiği yararlı bilgilerden dolayı emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum..[/SIZE]

Aracım golf TDI 1.6 comfortline  manuel 2016 Ocak ayında aldım..

Soruma gelirsek ;

1- Yokuş yukarı  kalkarken ( auto hold fonksiyonu devamlı açık halde)

-Debriyaja basıyorum ve vitesi 1 e atıyorum

-Debriyajı hafifçe kaldırırken( henüz gaza basmadan) auto hold ışığı sönüyor ve araç geriye kayıyor( bazı durumlarda çok dik bir rampada örneğin gaza basıncaya - araç haraket edinceye kadar auto hold fonksiyonu devrede)

Volkswagen tanıtımında gaza basıncaya yani araç haraket edinceye kadar auto hold fonksiyonu devrededir diyor..

Acaba auto hold fonksiyonunun devreye girmesi için frene sert basmamızın bir etkisi var mı? ( az basarsak debriyajdan hafifçe kaldırken bile bırakma durumu yaratabilir gibi)

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazı telden yazarken kopyala yapıştır yapmıştım büyük çıkmış kusura bakmayın 

 
Hocam auto hold, siz aracı hareket ettirecek kadar kuvvet uygulayana kadar tutar. Gaza basmayıp sadece debriyajdan ayağınızı çekerek aracı kaldırmaya çalışırken auto hold yeterli kuvveti uyguladığınızı sanarak aracı bırakıyor bana kalırsa, auto hold devreden çıkınca da sadece debriyaj kuvveti aracı kaldırmaya yetmediği için geri kaçıyor. Önce gaz verip sonra ayağınızı debriyajdan çekerek kaldırmayı deneyin. (Çok dik olmayan rampalarda 5-10cm geri kaçırma durumu normaldir.) 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet çok dik rampada cm kaydırmıyor ; hafif eğimli rampalarda Debriyajı, hafifçe bırakırken( debriyaj kavrama noktasına gelmeden)  hemen gaza biraz kuvvetlice basıp kaldırmak lazım gibi geliyor .. Teşekkürler 

 
@Kusursuzfırtına

Hocam öncelikle aramıza Hoşgeldiniz ve aracınız hayırlı olsun.

Auto Hold'a zamanla alışırsınız diye düşünüyorum.@fcsrn Eren hocamın da belirttiği gibi kuvvet uygulanınca tutmayı bırakıyor. DSG'lerde hafif kaçırma problemleri duydum ama Manuelde duymamıştım. Muhtemelen kullanım ile alakalıdır. Gaz pedalına basmaktan çekinmeyin :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Evet çok dik rampada cm kaydırmıyor ; hafif eğimli rampalarda Debriyajı, hafifçe bırakırken( debriyaj kavrama noktasına gelmeden)  hemen gaza biraz kuvvetlice basıp kaldırmak lazım gibi geliyor .. Teşekkürler 
Hocam aramıza hoş geldiniz. Sorunuzun cevabını manuel kullanıcısı olarak cevaplayayım. Bunun nedeni yarim debriyajda tutarak ilerleyebileceginiz bir yokuşta durmuş olmanız. Siz yarim debriyaja gelince araç ilerleyecek gücü b buluyor. Tam o noktada dursanız ilerleyecek. O noktayı hafif kaçırınca bu sefer geri gidiyor ;)  biraz gaz vererek kalkın hiç sorun kalmaz.

 
Gaz vermeden de ilerliyor yarim debriyajla. Benim 1.4 tsi bile yokuslarda gaz vermeden ilerliyorsa sizin dizel hayli hayli yurur. Zamanla alisirsiniz hocam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
ilk zamanlar korkulu rüyamdı bu :D özellikle hafif eğimlerde aracı kaydırıyordum. şimdi ise problem kalmadı, tamamen aracı tanımakla ve araca alışmakla alakalı bir durum.

 

Geri
Üst Alt