Türkiye Sigorta Kasko?


@erty ben hayatimda hic kaskoyu kullanmadim, ama yaptigim arastirmalarda özellikle iscilikte sorun cikiyormus Ak-sigortada, dogus otonun iscilik ücreti cok fazlaymis, cepten ödeme durumu olabiliyormus

seneye nasip olursa gene aksigortadan yaptiririm, sinirsiz imm+full kasko 1100 liraya yaptirdim, cok uygun
Tek taraflı hasar değildi hocam, karşı taraf kusurlu olduğu için ak sigorta karşı tarafın sigortasından alacağım nasılsa diye mi bilmiyorum ama sıkıntı yaşatmadı. ilk kez kullandım ben de. Allah muhtaç etmesin :)

 

@Musaaksoy 250.000 çok az, sınırsız yaptırın derim, en dandik araç olmuş 200.000 (ben Ak sigortaya yaptırdım) herhangi bir hasarı çözüm merkezlerinde yaptırmanız durumunda hasarsızlığınız bozulmuyor.
Hocam ufak bir ekleme yapayım, karşı tarafın aracı Allah korusun komple yanıp kül olmadığı müddetçe 250bin TL İMM +42bin TL trafik sigortası yaklaşık 600bin TL'lik bir aracın ağır hasar bedelini fazla fazla karşılar. Böyle bir durumda tamir ile hasarlı satış arasında mukayese yapıyor bildiğim kadarıyla sigorta şirketi, 600bin TL'lik bir araç tamir edilebilir durumdayken perte ayrıldığında sigorta şirketine maliyeti en fazla 300bin TL oluyor yani. 250bin TL fena rakam değil aslında ama yine de özellikle büyük şehirlerde ihtiyatlı olmakta fayda var. Zincirleme kaza durumu da olabilir Allah korusun.

 
Kazada birden fazla aracın hasar görmesi durumunda 82.000tl'lik teminat devreye girer.
Şu an bulunduğumuz koşullarda hangi aracın nasıl bir hasarla perte çıkacağını öngöremeyiz bence.İMM teminatının 500.000tl 'nin altında olmaması gerekir.
Astarı yüzünden çok çok pahalıya gelen tamirler artmaya başladı


Yanlış anlamayın sakın siz bir şekilde sorguluyorsunuz,aldığı ürünü niye aldığını bilmeyen çok insan var ülkemizde.Hala trafik sigortası var niye kasko yapayım mantığı var
...

 
@Culture33 IMM degil, mesela kendi arabani vurdun, suclu sensin, masraf = yedek parca 30 bin + iscilik 10 bin tuttu, ak sigorta burada iscilik fazla aliniyor diyor,  disarida baska serviste  5 bin lira diye itraz ediyor, istersen 5 bin lirayi cebinden ödersin veya benim anlastigim serviste yaptiririm diyor

Böyle vakalar var, ama ben büyük hasar-pert disinda kaskoya bulasmam, benim icin imm önemli

 
@krym  o konuda hiç tecrübem olmadığı için bir şey diyemeyeceğim ama benim bildiğim, serviste de hiç bir bedel ödemeden yaptırılıyor olması. eksperler sigorta firmasından yana oldukları için bu şekilde bir şey yapmış olabilirler. yok sa "kardeşim ben dışarıya güvenmiyorum, serviste yaptıracağım fark ta vermeyeceğim derlerse kimse ses çıkartamaz. yani klozlarda öyle bir açıklama yok, sadece camda muafiyet oluyor onu da  ekletirseniz 10-15 tl gibi fark veriyorsunuz. ben her ne hasarı olursa olsun ücret ödememe taraftarı olduğum için camı bile eklettim.

 
@erty Sadece araba olarak düşünmeyin derim, 1'den fazla araca zarar verebilirsiniz, benzin pompasına dalabilirsiniz, aracınız yanabilir, tır sizin yapmış olduğunuz bir hata yüzünden kaza yapabilir böyle böyle çoğaltabiliriz. tabi ki tercih sizindir. sadece akıla gelmeyen durumları hatırlatmak istedim.

 
@Culture33 burasi Türkiye, malesef oluyor böyle seyler, üstelik yetksili servis klozu secilmesine ragmen oluyormus, @Savatage hoca uyarmisti, bende arastirmistim, dogus oto VDF sigortayi aradim, onlarda evet oluyor böyle sorun dediler, internettede var böyle sikayetler

 
[mention]Culture33 [/mention] Sigorta şirketinin eğer anlaşması yoksa genelde vekaletle bu iş çözülüyor.Şehir dışına gittiniz hasar oluştu en yakın yetkili servisle anlaşması yok şirketin,siz aracınızı bırakıp ve servise vekalet verip onarımı başlatıyorsunuz.Servis sizden para almıyor,işlemler bittikten sonra sigorta şirketi parayı servise ödüyor.Gittiğiniz servis tanıdık ise vekalet vermeden de çözebiliyorsunuz.%80 oranda servislerarası işçilik ücretileri aynı çıkıyor,üstü çıkarsa bir şekilde pazarlık devreye girebiliyor.


...

 
@Musaaksoy +905399176582 Sinan sigorta kendisini ara adımı ver her türlü yardımcı olacaktır kardeşim , adım Ali Aydın

 
@krym poliçe de servis özgürlüğü var ve yetkili servis anlaşmalı ise sigorta şirketi ben bunu ödemem diyemez. Şözleşmeye aykırı. Ama yetkili servis ile anlaşması yok ise servis özgürlüğü olsa da sözleşmeye iyi bakmak gerekir bazen %20 muafiyet oluyor . 

Sözleşmede eskime payı düşümü var ise bunu bazen parçada yaparlar. Lastik hasarı, silecek, sıvılar vb. Her şey sözleşmeye bağlıdır. 

Cam hasarımı yetki serviste yaptım. Türk nipponun yetkili servis ile anlaşması yokmuş Samsun’da . Ben ödemeyi kendim yaptım Türk nippon 3 gün sonra nakit olarak bana geri ödedi . Kesinti falan olmadan. Kasko da kabul edilen sözleşme çok iyi okunmalı . 

 
[mention=10506]krym[/mention] poliçe de servis özgürlüğü var ve yetkili servis anlaşmalı ise sigorta şirketi ben bunu ödemem diyemez. Şözleşmeye aykırı. Ama yetkili servis ile anlaşması yok ise servis özgürlüğü olsa da sözleşmeye iyi bakmak gerekir bazen %20 muafiyet oluyor . 
Sözleşmede eskime payı düşümü var ise bunu bazen parçada yaparlar. Lastik hasarı, silecek, sıvılar vb. Her şey sözleşmeye bağlıdır. 
Cam hasarımı yetki serviste yaptım. Türk nipponun yetkili servis ile anlaşması yokmuş Samsun’da . Ben ödemeyi kendim yaptım Türk nippon 3 gün sonra nakit olarak bana geri ödedi . Kesinti falan olmadan. Kasko da kabul edilen sözleşme çok iyi okunmalı . 
eskime payı genellikle 8ya da 10yaşı geçen araçlara uygulanır.
Türkiye sigorta'da "sigortalı belirler" seçeneği mevcut olduğu için istedği yere gidebilir müşteri.
Nippon çalışma şekli aynı sizin yaşadığınız gibi anlaşmalı yerleri azdır ama ödemeyi siz yapın 3işgünü içinde hesabınıza iade edelim derler


...
 

Geri
Üst Alt