@mustafacagri
@thelordof
@GolfTutkulu
@Berkay09
Ben yazlık cam suyu olarak;
Würth turuncu 32 ml. küçük şişe olanlardan kullanıyorum,
veya Sonax ‘ın kışlık antifrizli cam suyunu (normalden daha fazla) sulandırarak kullanıyorum,
Würth küçük şişe 32 ml. olanlarının fiyatı da gayet uygundur, kokusu şeftali kokuludur, Bu üründe dikkat etmeniz gereken şey: kapağını açın kokladığınızda şeftali kokmuyor ise sahtedir..!!
Bazen benzincilerde denk geliyorum, abiler zaten normalden 2-3 kat pahalıya satıyorlar, kapağını açıp kokladığımda (kokusuz) olanlara denk geliyorum bunlar sahte, buna dikkat edin, yakınımda Würth bayisi var kafam rahat oradan temin ediyorum,
Bir de bunun aynısının 250 ml. olanları var, 32 ml. olandan daha fazla konsantre yapıda, şişenin kapağını açıp şişeyi sıktığınızda üst kısımdaki haznesine istediğiniz miktarda dozajlama imkanı veren şişelerden ancak bu ilk alımda biraz pahalıya geliyor, belki totalde bakarsak daha hesaplı olabilir ama onu denemedim,
@mustafacagri dostumuzun paylaştığınız resimde Würth 250 ml. şişe gözüküyor,
-Sonax ‘ın konsantre kışlık cam suyu kullandığım en başarılı cam sularından biri diyebilirim, bunun sıkıntısı (data sheet talimatlarında) Limon kokulu olduğu yazsa da bildiğin direkt “yoğun alkol” kokuyor, doğal olarak camları yıkadığınızda alkol kokusu içeriye giriyor, hatta bir gün camları yıkadıktan sonra polis çevirmesine denk geldim, polis ehliyet/ruhsat sorarken kokuyu aldı hemen araçtan aşşağı in araç Votka kokuyor dedi, alkol kontrolü yaptı
Sonax ‘ı getiren distribütör eskidem (Xtreme Serisi) yazlık-kışlık cam sularından getirirdi, onlar çok başarılıydı mükemmeldi diyebilirim ama artık pek getirmiyorlar,
Sonax ‘ın 25 ml. olan turuncu küçük şişe yazlık olan ürünü öyle aman aman başarılı bulmuyorum, paylaştığınız resimde sol alt köşede gözüküyor, onun yerine Würth 32 ml. olan daha başarılı bir ürün ve sulandırıldığı zaman 3,-4 Litre cam suyu elde edilebilyorken sonax’ta ise yalnızca 2,5-3 Litre cam suyu elde edlebiyor yani Würth daha hesaplı.,
Sonax ‘ın (kışlık cam suları) her zaman sektöre öncülük eder, her yıl ödül alır, dünya’nın (en iyi far üreticisi ve far teknoloji üreticisi) olan Hella tarafından onaylıdır,
Sonax’ın yazlık cam sularında Elma, Havana, Limon kokulu olan 250 ml. olanları eskiden kullanmıştım, bir şikayetim olmamıştı, ama geceleri yazlığa giderken (yoğun sinek-böcekli) bir sürüşte deneme imkanım olmamıştı.
Bana göre yazlık cam suları geceleri (sinekli - böcekli) yolculuklarda halen yetersiz kalıyor, bu tip yolculuklarda kışlık cam suyunu (normalden daha fazla sulandırarak) kullanmak en mantıklısı., çünkü yazın donma korumasına ihtiyacımız yok, bu şekilde kullanınca kışlık cam suları (sinekli - böcekli) sürüşlerde daha başarılı oluyor, ama tabii shell vs.. markaların (kışlık cam suları) bile camdaki tozları temizlemek haricinde (sinek-böcek) temizlemesinde vasat kalıyorlar,
Cam suyunda (önemli püf nokta) gliserin ‘dir, Gliserin maliyeti artırdığı için her marka kullanmaz,sadece kaliteli markalar cam sularında gliserin kullanır. Gliserin aynı zamanda silecek lastiklerinin ömrünü uzatır,
Diğer husus merdiven altı üreticiler kışlık cam sularında metanol kullanır, Metanol ‘un solunulması insan sağlığına çok zararlıdır, kaliteli markalar ise kışlık cam sularında (Etanol ve aynı zamanda Gliserin) kullanır,
Bazı arkadaşların İPA / oto şampuanı vs.. kendi karışımını hazırlayıp cam suyu olarak kullandığını okuyorum, Üreticilerin cam suyu üretiminde hangi maddeyi ne kadar kullandığını bilmiyoruz, ne kadar etken madde kullandığını bilmiyoruz,
Diğer önemli husus: çeşme suyu kullanmamak, çeşme suyundaki kireç cam yıkama tesisatını tıkar, silecek lastiklerini sertleştirir, İçme suyu veya saf su kullanın, marketlerde satılan en uygun fiyatlı su hangisi onlardan alıyorum,
Tüm bu yazılanlardan sonra kalitesine göre 800-1.500 lira arası değişen altı üstü bir silecekten bahsediyoruz diye de düşünüyor insan…