18 " den 17" e mecburi dönüş yardım lütfen.


Chaqlar123

Yeni Üye
Katılım
29 Kas 2019
Mesajlar
22
Tepkime puanı
2
İsim
Caglar
Arkadaşlar öncelikle selamın aleyküm aracım golf 7 1.2 tsi dsg 2015

Aracımın üzerinde 18" durban jantlar var ve ön de spor yay mevcut.

Şimdi sorunun şu. Aracımı ilk aldığımda konFor bakımından çok kötü değildi esneyebiliyordu araç. Fakat yaklaşık 30 bin km den sonra araçta esnemeye dair hiç bir şey kalmadı tabiri caizse böbrek taşı olan birini oturtun taşlarını düşür o derece.

Şimdi arkadaşlar sorum şu 

1. Araç neden eski esnekliğini kaybetti ?

2.18" den 17 " orjinal dijon  a gçersem ve orjinal yaylarını takarsam esneme ve konfor bakımından kazancım eskisi gibi olur mu?

3. 18 " jant ile arabayı esnek kılmak mümkün müdür? Bunun püf noktası yay mıdır ?

Lütfen yardımcı olun arkadaşlr herkese iyi forumlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle arabada takılı olan yayın markasını yada durumunu bilmiyorsanız bence direkt sökün. Ön arka yay farkı var diyorsanız hatta hiç vakit kaybetmeyin. Arabanın yürüyeninde en önemli parçalardan biri, dikkatli ve hassas davranmak gerek. 
 

on arka amortisor degistirip(duruma gore) ve orj yay takarsaniz sorununuz cozulur. 

 
Upvote 0
@Chaqlar123 buyuk ihtimal amortisorler bitmis,spor yayli arabalarin on duzenleri,amortisorleri orjinal yayli araca gore cok daha erken bozulur ozellikle bozuk yollarda kullaniyosan o yuzden arabayi askiya cikartip on duzenlere baktirin derim.

 
Upvote 0
Selamlar.Agirlik dengesi değiştiği icin yani amortiserlere binen yuk artığı için ve lastiklerde esneme azaldığı için ekstra yay ile beraber amortisorler özelliğini kaybediyor yağ kaçağı vs.Ya amortisorleri degistireceksiniz yada orjinele döneceksiniz.Saygilar

 
Upvote 0
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim amrtisörlerde bi problem göremedim kaçak vs. Şuan yayları orjinale döndersem olay biter mi. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt