KAZA GÜNLÜĞÜ-3


atacandiri

Üye
Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
148
Tepkime puanı
62
Konum
Ankara
İsim
Atacan
Evet arkadaslar dogusa gittim. 2 KAPİ degisecek camurluk ve marspiyrl boyanacak dedi.Diregi detayli incelediler cok minik bir gocuk var islem yapmaya aracin degerini dusurmeye degmez dediler.

Kapinin tanesi 5400 lira 2 kapi 10.800 iscilik ve boya 6000, cam ve cam krikosuna bakmamiz lazim dediler.Arti ufak tefek maliyetlerle tahmini 22 23 lira civari bir hasar beklentileri var.Tam o sirada da ekspertix arkadas aradi.Abii karsi tarafin sigortasi nisan oncesi yapilmis nisan da yasa degisti. nisan oncesi oldugu icin tramerin 50 de olsa 10 da olsa degistirsen de boyasan da senin adamdan alacagin para cok degismez ne yazikki dedi.Biz arastirdik sasmaz aktas oto kaporta boya var anlasmalimiz fotograflari yolladik.Degisensiz 7 bin lira civari halledebilecegini soyledi dedi.Son durum bu.Direkte islem olmayacagi bir acidan rahatlatti beni.Ama artik bir karar vermem lazim.Diregin vs fotolarinida cektim.Tum iyi dileklerini yollayan arkadaslara tesekkurler.

IMG-20201003-WA0016.jpg

IMG-20201003-WA0013.jpg

IMG-20201003-WA0015.jpg

IMG-20201003-WA0009.jpg

 
@atacandiri atacan bey kolay gelsin tekrar. en azından servis seceneği elenmiş. doğuş resmen iş yapmamak için direk değişime gitmiş. bizim de gözle gördüğümüz göçük onarımı ve kapı boyanması gerekliliği. göçükle büyük bir kısım düzeltilir.boyanırken de macunla düzelmeyen yerler halledilir ve boyanır.

Kaza Günlüğü-2 konusunda @Savatagehocamın yorumunu okumuşsunuzdur. size dükkan olarak şaşmazda şimşek kaporta göçük düzeltme dükkanını önerebilirim. göçük düzeltip ardından da aktaşa gidip boyatırsınız (exper tavsiyesi olan yere pek güvenmesem de para ceplerinden çıkacağı için uygun fiyatlı olanı bulmaya calısırlar) boya için de renkler oto boya ve mermerler oto boya 2565. sok(limestone tamponumu burda boyatmıştım renk tutması açısından memnunum). cam krikosu değişim işini de yine kaportacı sağlar.

2. secenek tabi 7bin tl de güzel fiyat 23k nın yanında. fikir olması açısından anahtar teslim aktaştan alırsınız. renk tutma konusundaki hassasiyetinizi aracı verirken mutlaka belirtin. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@Yehanoha sagolun hocam ekspere onu sorucam pztsi, isi 2 farkli yere bolup yapabilir miyiz diye.Bakalim bir kisim arkadasta serviste olsun temiz olsun modundalar dusunmeye devam pazartesiye kadar :)

 
Upvote 0
@atacandiri hocam exper işi her yokuşa sürmeye kalktığında gidip serviste 23k ya yaptırabileceğinizi sizin de hem arabanın düzgün hem de tramerinin düşük olmasını istediğinizi belirterek yola devam edin. gerçekten bazı experler işi baya yokuşa sürüyorlar kendileri uğraşmamak adına.

bu arada üstteki yorumuma 2 dükkan daha ekledim boya için tekrar kolay gelsin sonucları merakla bekliyorum

 
Upvote 0
Boya + göcük düzeltme şuan en sağlıklısı duruyor yarın birgün satınca alıcı arkadaş tramerde 23 bini görünce direk vazgeçebilir kafasında acayip şeyler canlanabilir diye düşünüyorum takla atmış diyen bile olur o yüzden göcük düzeltme + boya işine girin derim

 
Upvote 0
@atacandiri Hocam tek bir ana konu yapıp, onun üzerinden ilk mesajı güncelleyerek devam etmeniz hem forum açısından, hem de önceki yazışmaların takibi açısından daha uygun olurdu kanımca. 

Direkte korkulan olmaması sevindirici, o vakit başa döndük. 2. Konunuzda "direk işlem görecek" söyleminiz üzerine belirtmiş olduğum yetkili serviste yaptırmak yerine, artık direk işlemi olmayacağı için göçük düzeltme+ boya daha uygun olur şeklinde düşünüyorum. 

4. Konunuzda görüşmek dileğiyle. :)

 
Upvote 0
@tiesay kusura bakmayin hocam 4.cusu gelmicek bunun altina devam ederim haklisiniz.Birlestirme kolay birsey se birlestirim konulari

 
Upvote 0
@atacandiri şimdi adamdan alacağın para derken misal hasar yetkili serviste 38.000 tl çıksa Sigorta hepsini ödemeyecek mi? Adamdan alacağın para değişmez ne anlama geliyor ?

 
Upvote 0
@Salih Sayın Diyorki nisan da yasa degisti bu adamin sigortasi nisandan once yapilmis.Konu deger kaybi.2 kapiyi degisip 50 bin tl tramer olsa da , 7 liraya boyatsanda deger kaybi davasinda alacagin para hemen hemen ayni dedi.Uzucu valla

 
Upvote 0
Merhaba

Çok geçmiş olsun. Benzer bir problem 2015 yılında benim araçta da başıma gelmişti. Ben çok takıntılı olduğum ve aracın formlarının  jilet gibi olmasını istediğim için sol arka kapıyı komple değiştirmiştim. yan çamurluk, yan gövde ve kapı boyama toplamda 3.500 TL tutmuştu o zaman. Benim için yetkili serviste orjinali ile birebir değiştirilmiş ve boyanmış bir kapı sanayide tamir edilmiş bir kapıya göre daha makbuldür. Eski ford focus aracımın şöför kapısını 2 kez garantiden ve 4 kez sanayide olmak üzere toplamda 6 kez tamir edip boyattım. İlk yapan kişi düzgün yapmadığı için pas oluşmuş ve kapı içinde kanser gibi ilerlemişti.

Çekmeköy VW Özon Oto'ya da bir danışın isterseniz. İkinci el araç fiyatının 200.000 tl'den başladığı yerde 20.000 tl gibi bir masraf çok değil bence.

Tekrar geçmiş olsun

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt