PRETORIA MI CLUBSPORT MU?


Herkese merhaba, golf 7 aracımın dover jantlarını değiştirmeye karar verdim. 18 inç Clubsport veya Pretoria jant almayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz deneyimleriniz nelerdir. Alırkan nelere dikkat etmem gerekir aydınlatırsanız sevinirim.
18" ise mecburen clubsport,  18" olarak juvra jant neden düşünmüyorsunuz? @Negatiwe abimiz orijinal olarak satılığa çıkarmıştı. şu an duruyor mu durmuyor mu bilemeyeceğim.

 

@brkbrkk arkadaş bu jantları da değerlendirebilirsin. yollarımız güzel olsa, sürpriz hendek gibi çukurlar çıkmasa bu jantları alırdım, orijinal jantlar, diğer jantlara göre her daim daha da güvenirdir. tabi tercih sizin, 

 
Arkadaşlar tip olarak Clubsport hoşuma giden bi jant, pretoria da çok güzel bir jant genelde 19 inç alın deniyor ama 18 olanlarını da gördüm güzel bir spor yay ile iyi duruyor. 17 inç Dijon düşündüm ancak değişmişken büyük janta geçeyim istedim. 35mm Spor yaylarla beraber 18 inç Clubsport güzel bir görüntü sundu ve yol tutuşu arttı gerçekten. Konfor olarak 16 dan 18 e geçince tabi konforda değişim oldu ama rahatsız edecek boyutta değil tabi ki, sonuç olarak büyük jant ince yanaklı olur ve kalın yanaklı jant kadar konfor sunamaz. 16 inç jant zaten konforlu olsun diye comfortline paketine konuluyor. Tavsiyem jantı 18 inç veya 19 inç takacaksanız spor yay ve ya güvenilir bir yerde eşit bakla ayarlı soğuk press (Max 3.5-  4 cm) yaptırmanız. Ancak 17 inç Dijona geçecek olursanız yaya gerek olmadığını düşünüyorum çünkü leylek gibi durmuyor dijonlar araç üstünde. 

 
@brkbrkk Gerçekten güvenilir bir yol tutuşu için soğuk pres yerine artık ulaşılailir fiyatlarda olan Eibach gibi markaların yaylarını tercih edin. İkinci elde oldukça hesaplı bulunabiliyor ve hem konfor hem yol tutuş açısından jantların/lastiklerin hakkını veriyor.

 
@brkbrkk Açıkçası sahtesi de çok, referansla tanıdık üzerinden filan almak en iyisi. Yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda 1.500 TL idi orijinal bayiden. Yani 18 yerine 17 jant alıp aradaki farka yay alınabilir veya 19 yerine 18. 

Ben 17 O.Z. Rally Racing kullanıyorum ve tasarımı nedeniyle gayet güzel dolduruyor, 18'e ihtiyaç duymadım. Lastik yanakları da XL ve dik duruyorsa gayet iyi iş görüyor. Zaten jant lastik yay ve spacer doğru seçilirse hem görüntü hem de yol tutuş gerçekten anlamlı derecede iyileşiyor. 

Tek tavsiyem can güvenliğiniz replika jant almayın, sakın almayın.  Para biririktirin, bekleyin daha geç alın ama orijinal olsun. Replikaların hangi çukurda dağılacağı, başınıza ne zaman iş açacağı hiç belli değil, yıllarca sorunsuz da binebilirsiniz, normal bir çukura biraz hızlı düşüp jantı ikiye de ayırabilirsiniz ama bu işlerin içinde olan kimse güvenli bulmuyor. 

 

Geri
Üst Alt