İlk yıkama ve toplam maliyet


Not: benim aracın arkasında bugün uzun yolda çekirdek citlendi 😁 ilk fırsatta detaya gireceğim.
Ahh kabus gibi hocam, iyi göz yummuşsunuz o duruma.

Ben araca tek biniyorum , asgari oranda kirleniyor artık. Salgın hastalık sebebiyle  kimseyi almıyorum araca. Hatta eşim ve çocuklar da binmiyor 😁 onun arabasını kirletiyoruz 😂

 

@tiesay Erinç hocam senin renk çok zor vallahi. Bende Skoda Superb o renge yakın bir tondu ne çektiğimi ben bilirim.

Benim setten denemek istediniz ürün olursa her zaman beklerim. Aslında iyi yıkama yeri var ise tavsiye alırım Kazan tarafında çalışıyorum Batıkent her gün geçtiğimiz yer  :)  

Superclean foruma özel bir kampanya yapsa toptan alsak. Tam purestar supreme alacaktım bitmiş. Bugün gerçekten en önemli kısımlardan birinin adam gibi kurulama olduğu anladım bize acil havlu lazım. Gyeon alıyordum fakat 550gsm ve tek taraflı olduğunu gördüm. Sonra bu purestar supreme ve o tarz havluların 1200-1600gsm arasında olduğunu ve twisted pile teknolojisi ile üretildiği gördüm.

 
MAşallah Tertemiz ve Çok başarılı bir işlem olmuş.  (y)

 
@Ender Ender Hocam sağ olun Pretoria dan demir tozu akıttığıniz video aklimda :) sizin ekipmanlar da iyiydi tekrar teşekkürler.

 
@e2eHocam aslında 2 ay önce hepsiburada da ilk üyelere 150tl alışverişe 100tl ödeme kampanyası vardı, forumda da konusu açılmıştı ancak o dönem benim kurulama bezim yetiyor sanıyordum, halbuki kendimi kandırmışım. Bir de Aliexpress den o zamanlarda sözde 1000 gsm bez aldım, ufak 45x30cm civarı ancak tam bir fiyasko çıktı, daha ilk kullanımda 10cm sildiğim yerin arkasında su bıraktı :D

 Kısacası bez şart, hatta havlu demek daha doğru o ürüne.

İnşallah bir gün yaparız hocam birlikte, maksat muhabbet olsun pek tabi. 

Yıkama yeri önerisi su kalitesi konusunda veremem maalesef, en son yıkadığım shell de yıkama alanı 2 adet ancak kurulama alanı kocaman ve öğle sıcağında dahi full gölge. Bu konuda rahat etmiştim. 

Nerede yıkaMAMAlıyız dersen, onu söylerim. Gimat tan batıkente giden ara yolda (İstanbul yolunun arka paraleli) opet var, araca su tuttuğum gibi kuruyan yerler ve camlar resmen kirece bulandı. 

 
@tiesay evet HB kampanyasını biliyordum ama kafamda bez ile bağlantı kuramadım. N11 ya da GG den bakıyordum adamların HB de dükkani çıktı  :)  

Shell e bir bakayım bu arada bazı oto yikamacilar yıkama alanıni ve suyu sınırsız bırakıyorlarmis. 25TL ye ve siz kendi malzemeleriniz ile yıkıyormuşsunuz. Aslında böyle bir olsa daha mantıklı olabilir. 

Dediğiniz OPET i biliyorum. City gross karşı yolunda kalıyor. O OPET niye var bilmiyorum etrafı hala boş :) tarla falan garip bir yer. 

 
@e2e Çok çok iyi konu. Emeğinize sağlık hocam, böyle bir muhasebeyi toplayıp paylaşmak da ayrı bir mesele, kendi adıma teşekkür ediyorum. Ayrıca neredeyse kafamdaki seti tek seferde toplamışsınız, okuyunca bir ara dedim acaba kendi notlarımı mı okuyorum. :)

Uygulamaya diyecek yok, pırıl pırıl olmuş. Tek ekleyebileceğim şey, kesinlikle “twisted pile” grubundaki kurulama havlularına geçmeniz. @tiesay hocamın bahsettiği dönemde Purestar Dublex 1100 gsm 45x75 almıştım. Diğer bezlerle işkence çekerek kuruladıktan sonra buna geçince, havlunun mucidine ayaküstü 25 kez dua ediyor insan. :)  Ayrıca Purestar yetkilileri artan maliyetlerden dolayı indirim ve kampanya yapmayacaklarını başka bir forumda söylemişlerdi. Yine de diğer markaları araştırmakta fayda var.

Konuyu takipteyim, devamını bekliyorum. 👍🏻

 
Ben her yagmur yagdiginda arabayi disari cikartir islatir sonra kurularim, yagmur yagmadiginda tazikli suyla islatir silerim

Arabam ilk günkü gibi masallah, nazar degmesin, yillik maliyet tas catlasin 20 lira bez parasi
hocam yalnız yağmur damlasını yere düşüren toz/kum taneleridir, yağmur suyu saftır ama tozludur.

 
@e2e hocam elinize sağlık baya detaylı hesap kitap ve temizlik yapmışsınız.Ben de sizin gibi tititizim maalsef anadolu şehirinde detaylı iyi temizlik yapaiblen oto yıkamcılar yok bunlar alışmış standart yıkamaya üstün körü yapıyolar paranla rezil oluyosun :)

Ben internetten araba pasta cilası altın tonyun marka oto temizlikçisi tavsiye etii 175 tl ona başladım bakalım yarısı bitii vaktim oldukça yapmaya devam edeceğim.saygılar..

 
Maaliyet hesabı eksik olmuş


Bu kadar yorgunluğun üzerine baklava börek yiyip oturup karsisinda hayran hayran seyretmek lazim


Kralll mafyasinnnn beee nidalariyla keyfini çıkartmak gerek


 
Ahh kabus gibi hocam, iyi göz yummuşsunuz o duruma.

Ben araca tek biniyorum , asgari oranda kirleniyor artık. Salgın hastalık sebebiyle  kimseyi almıyorum araca. Hatta eşim ve çocuklar da binmiyor 😁 onun arabasını kirletiyoruz 😂
Valla hocam kayınvalide ve kayınpeder uzun yolda arkada sıkılırız biz çekirdek çitleyelim deyince akan sular durdu içim her seste içim ciz etti ama yapacak birsey yoktu maalesef :(  

bende hanıma ikinci arabayı alınca onu kirletmeyi düşünüyorum 😁

 

Geri
Üst Alt