1.4 tsi rölantide titreme


sonmohican

Üye
Katılım
23 Eki 2019
Mesajlar
83
Tepkime puanı
46
Konum
Aydın
İsim
Burak Taylan
Merhabalar.Aracim 2016 1.4 tsi 125 manuel.motor soğukken hiç bir titreme yapmiyor ama   son 1 ayda motor yağ sıcaklığı normal iken aracımın  2 kere rölantide kırmızı ışıkta beklerken  baya titrediğini hissettim yani normalde de çok az bir titreme vardı ama bu 2 si onlara kıyasla daha fazlaydi yanımdaki arkadaşlarda hissetmişti.

Yakıtı hep opetten alıyorum araç 64000 km de 45k km den beri bizde daha önce böyle titremeler hic olmamıştı.60000 bakımında araci özel servise soktuk normal bakım+ bujiler değişti ama hatırladığım kadarıyla orijinal bujiler takıldı.(diğer seçenek nkg bujiler idi)

Forumdaki tüm rölanti titreme konularına baktım bu konuda net bir bilgi yok çoğu kişide de mevcut bu durum. Servis, volan değişiminden başlayıp motor değişimine kadar götürüyormus süreci.Baska bir arkadaşımız da misfire testinde bir anormallik gözlemleyip aracı yazılım atan firmalarda avans ayarı gibi bir şey yaptırmış sorunu çözülmüş.

Bu konu hakkında sizin fikirleriniz nelerdir duymak isterim.İyi forumlar dilerim.

Not:Yabancı forumlarda şanzıman  filtresi ve şanzıman yağından kaynaklı olabileceğini söylemişler ama manuel araçlarda bunlar varmı bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.

 
Öncelikle merhaba 1.4 tsı 122 hp passat sahibiyim dediğiniz gibi bir sorun bende de var her zaman yapmıyor yada düzenli aralıklarla da yapmıyor ara ara hırlar tarzda patlatmalı titreşim şeklinde yapıyor buji değişimi yapılalı yaklaşık 40 bin km oldu buji sen mıdır yoksa subaplardan felan mı
 
Upvote 0
Genelde bujilerden kaynaklanıyor, kontrol ettirin hocam.

Bende passatta yaşamıştım durduğu yerde titreme, devirsiz aracın kendi kendine gaz vermesi, ilerleyen vakitte sorun dahada artarak araba istop etmeye başladı.
Bende ki sorun ile aynı aslında ben ilk başta ciddiye almadım yakıt kalitesidir deyip geçtim bazen seyir halindeyken debriyaj bastiğımda devir saati dalgalınıyor kendi kendine gaz veriyor bende bir takım ngk buji alıp değiştireyim bu arada meraktan soruyorum ilerlediğinde ne sorun çıkarıyor
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt