120 bin ağır bakımı hakkında taze golflüye tavsiyeler


Yasir77

Yeni Üye
Katılım
4 Nis 2020
Mesajlar
8
Tepkime puanı
2
İsim
Yasir
Küçük bir ilcede yasıyorum aracımı 100binde satın aldım şuan 115binde. Alırken agır bakımları yapıldı dendi ama ne yapıldı hicbir fikrim yok detaylı bilgi de alamadım servisten de bilgi vermiyorlar ve sistemde birşey gozukmuyor. Yağ için 15 bin km deniyor dolasıyle bakım vakti geldi diye dusundum Daha önce forumdaki arkadaşların tavsiyesi ile yağ değişimi icin liqui moly 4200 aldım. Parçaları internetten alıp sadece işcilik parası vermek istiyorum burda cok pahalıya geliyor diger türlü. 

Filtreler icinde mann dan şaşma dediler bende oyle yaptım hava ve yag filtresini aldım. Poleni kendim çıkartıp temizledim. 

1- mazot filtresinde takıldım, aracım 1.6 tdi 77 kw 105 hp iki ürün gozukuyor yanlış ürünü almak istemedim dogru kodu nerden bulabilirim?  Sitelerde iki ürün var Biri mavi pu 8014 yazıyor biri kırmızı 8021 hatta bir video izledim orada pu 8028 diyor çözemedim.

2- aracın gecmişi hakkında bir fikrim yok arabaya da uzun süre binmek istiyorum sizce başka hangi parçalar değişmeli, şuan sadece triger ve v kayışı aklıma geliyor 

Çok uzun yazdım kusura bakmayın teşekkür ederim. 

 
Triger için şu an aceleniz yok !

Kitapta 120 bin olan kurallamayı sadece %5 lik bir km gecikmesiyle 125 binde de yaptırabilirsiniz. 

Ama anayasa uyacak şekilde 120- 121 binde falan değiştirin tabi.

Telefonla bilgi vermezler evet

Bizzat ruhsatla başvuru gerekiyor yetkili servise.

Ama ben sizden önceki sahibinin 120 bin olmadan triger falan değistirdiğini zannetmem. 

Onun ağır bakım yapıldı dediği , fren balataları fren hidroligi vesairedir(ona göre ağır bakım??)

Yakıt filtresi pu8021 kırmızı Mann olacak onu alın.

Ama şu servis kayıtlarına bi ulaşın

Onun dışında eski sahibi ben 5000 km önce özel servise soktum dese bile inanmayın

 
Şuan malum süreçten ilce merkezinden il merkezine geçişte yasak. Motor no ile sorgulama yapma secenegi var ya onu yaptıgımda aracınızın ya hic servis gecmisi yok yahut motor no yanlıs diyor ruhsatta yazanı giriyorum herhalde ilk ihtimal. 

Dediğiniz gibi Ben kötü ihtimale göre plan yapıyorum. Araçta hissettiğim hicbir anormallik yok şuan ama Frenlere de bir baktırmakta fayda var o vakit. 

Tekrar teşekkür 3derim şu süreçte ve kmde başka dikkat etmem gereken birşey varsa yazabilirseniz cok memnun olurum

 
@Yasir77 Merhaba,

Liqui Moly engine flush ile yağ değişiminizi yapmanızı öneririm. Daha önceki yağ markası eğer liqui moly ise dediğimi gözardı edebilirsiniz. Bu işlem için bana da iletilen tavsiye 2x Yağ filtresi ve 2x Yağ almanız gerekmektedir(lt sine göre aracın). Durulama denilen işlemin yapılmasını tavsiye ediyorlar, üreticiye göre kullanımında böyle bir işleme ihtiyaç duyulmuyor.

 
Frenlerle trigere baktırsan kafi

 

Geri
Üst Alt