Bagaj Su Alma Problemi


bravo32

Üye
Katılım
15 Kas 2015
Mesajlar
211
Tepkime puanı
16
İsim
Abdullah
Değerli arkadaşlar,

Aracım 2016 mk7 1.4 tsi highline. Km 74bin e geldi, bugüne kadar çok şükür bir kazam olmadı. Marmaris te yaşıyorum ve buralar kış zamanı çok yağmur alıyor. Son bir aydır yağmur sonrası arabaya bindiğimde özellikle ön camın aşırı buğu yapması dikkatimi çekiyordu. Kısa bir süre sonra aracın içini çok keskin bir koku sardı. Böyle bir koku olamaz.. K9 gibi koklaya koklaya kokunun stepnenin altından, krikonun olduğu yerden geldiğini farkettim. Koku kaynağını bulduktan sonra, bir sonraki tüm gece süren yağmur sonrası direkt bagajı açıp kontrol ettim, ve evet bingo! krikonun olduğu yer ve stepnenin altı ıslak. 

Bir an evvel 75 bin bakım randevusu alarak servise gittim. (bodrum lena), aracı teslim ettim, hatta teslim ettiğimde bile stepne altı ıslaktı, bunu da gösterdim. Arkadaşlar çok ilgili davrandı sağolsunlar ve ikame araç vererek beni gönderdiler. 2 gün sonra telefon aldım servisten, aracın su testine sokulduğu tazyikli su tutulduğu, tamponun halının komple söküldüğü ve hiçbir sızdırmanın olmadığının gözlemlendiğini söylediler.Dedim ki test nasıl yapılıyor bilmiyorum ama aracı size bıraktığımda biliyorsunuz ki stepne altı birgün önceki yağmurdan dolayı ıslaktı, aracın içi leş gibi kokuyor, nasıl olur da sızdırma yok çıkıyor bu testin sonucu.. 

Aracı şuan toplamışlar aracı ama yapılan hiçbir işlem yok. Arkadaşlar böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Yarın ya da haftaya teslim alacağım aracımı ama topladıklarına göre hiçbir işlem yapmadan bana teslim edecekler benim anladığım.

 
Hocam kronik sorun bu, ama çözümü de zor değil. Şu konuları incelerseniz mutlaka sorun çözülecektir. Konularda farklı sebeplerden dolayı farklı çözümler mevcut.







 
@AhmetCakmak hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. inceledim aslında, hatta serviste menfezden olabilir, hava kanalından olabilir vs vs. baya konuştuk. benim derdim bunu ispat edememem. Servis biz test ettik ve sızma yok diyor, aracı geri toplamışlar işlem yapmadan. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam konulardaki çözümleri vs gösterin. Sonuçta bunlardan başka bir çözüm yolu yok, sebepleri belli olan bir sorun. Bu sorunu yaşayan pek çok kişi olmasa hani neyse ama kronik bir sorun.

 
@AhmetCakmak paylaşırım gelişmeleri hocam.

galiba bu tarz durumlarda, sızmanın nereden kaynaklandığının da bulunması gerekiyor ve o sızma aracımda bulunamıyor.

 
[mention=3697]AhmetCakmak[/mention] paylaşırım gelişmeleri hocam.
galiba bu tarz durumlarda, sızmanın nereden kaynaklandığının da bulunması gerekiyor ve o sızma aracımda bulunamıyor.
Bence bulunamiyor degil bulmayi beceremiyorlar


 
Tazyikli suyu tutup anlık baktıklarında elbette göremezler.

Çünkü uzun süre yağış altında kalıp , menfezlerin orada içerdeki kısım dolup taşacak da ancak öyle bagaj dolacak.

Bir kaç dk su tutuldu diye dolmaz orası.

Siz en iyisi bu işlemi servis dışında yaptırın

 
Gecmis olsun benim konuyada bakabilirsiniz




 

Geri
Üst Alt