Skoda Karoq alınır mı? Nasıl bilirsiniz?


karoq yerine allure 2008 benzınlı alın otomatık tercih ederim ben. 

3008 gibi 2008 de baya tutulacak gibi duruyor ve vag daki dsg sorunlarıda yok. Ayrıca Karoqdan daha cok tutulacaktır derım.

 

@reaper0690 Hocam 2008 güzel ama Allure paketi bile donanım fakiri koymuşlar. 2020'de satışa çıkan bir model için çok fazla donanım eksiği var. Sadece GTline'a koymuşlar teknojileri. En azından 2-3 tane güzel özelliği ekleselerdi mutlaka düşünürdüm. Geçen hafta fiyat listesi açıklanır açıklanmaz bakmıştım 2008'e.

image.png

image.png

 
Hocam hyundai tuscon düşünmezmisin? 

 
Selamlar.

2018 model 1.6 dizel otomatik Nissan Qashqai Skypack ile 1 yıllık deneyim sonrası tekrardan vag sevdasına dönüş yolu gözüktü. QQ şuan 27 bin km'de. Yıllardır dizelin verdiği yakıt rahatlığından dolayı İstanbul içerisinde 1.4 veya 1.5 benzinli araçları pek düşünmesem de vergi avantajından dolayı 1.0 tsi ve yine dizel araçlara bakıyorum. Yaş büyütmeyip üzerine ekstra nakit koymadan QQ'yi satıp Golf'ten başka neler bakabilirim derken karşıma Skoda Karoq çıktı.

Karoq ile QQ neredeyse aynı boyutlara ve iç hacime sahip olmasına rağmen QQ'nin bagaj hacmi 401 litre, Karoq'un ise tam 521 litre. Aslında bagaj çok önemli değil fakat %25 lik bagaj farkı cazip duruyor. Araştırdığım kadarıyla Karoq'un Style paketi Türkiye'deki dolu paket olarak geçiyor. Anahtarsız çalıştırma, AFS led farlar, Carplay vs bulunuyor. Benim için yeterli donanımlar, zaten sonra da ekleriz. :)

Ağırlıklar:

1.0 tsi Karoq: 1361 kg

1.6 tdi Karoq: 1441 kg

Bu karşılaştırmalardan sonra içime sindi Karoq. QQ yaklaşık 190-195 bin tl ediyor. Golf 1.0 Highline bakıyorum, bu bütçelerdeki araç önerilerinize de açığım.

Karoq hakkında değerli yorumlarınızı almak isterim.
Öncelikle Karoq ile ilgili bir tecrübem yok.

Motor olarak 1.6 TDI bence daha uygun o araca, yakıt tüketimi, moment, güvenilirlik, ikinci el vb açısından. (İstisna: Eğer çok soğuk havalarda çok kısa mesafe kullanıyor iseniz DPF sorunu yaşayabilirsiniz. DPF sorunu yaşamamak için haftada en az 1 - 2 kez 50/60 km yapıyor olmanız gerekir).

4 çeker bir araç çok sık zor koşullara çıkmıyor iseniz şehir kullanımında bir lüks. 2 çeker bir araç kış lastikleri ile Erciyes dağına bile çıkıyor.

Qashqai sorunsuz olsa gerek ama ondan yine de memnun kalmadı iseniz hele de VAG grubuna dönerim diyorsanız başınıza ufak tefek sorunlar almaya razısınız demektir :) O nedenle alınır tabi niye alınmasın Karoq. Bu kararınız zevk renk meselesi biraz. Yoksa hepsi iyi arabalar.

 
Öncelikle selamlar.Yeni araç arayisina girmissiniz.Golften önce nissaan qq çok incelemistim arabanın dışı güzel fakat içi çok kaba gelmisti vs.Skoda iyidir onu pek bilmem ama marka algısı sanirim vw varken neden skoda denebilir.Pejo Golf ve Nissan deneyimlerinizden sonra kesinlikle tat vermeyecektir bence.Esim 2008 kullanmisti arabadan inince bu ne oyuncak araba gibi kagit gibi demişti iyiki arkadaşımin yaninda demedi onun arabasiydi😂Golf harika bunun yanında diye yorumlamisti...T roc lar fiyat olarak baya indirimli bayide ama yinede bir Golf kalitesi yok.Bence biraz para durumuna göre bayiden Troc düşünülebilir yada yeni passat olmadi Golf 1.0 highline.Bu arada altın kâr ettimiyor denilmis şu anda en karlı yatırım altın bence 270 ten beri bekliyorum 305 su anda tatli bir kâr bıraktı tabi bu seviyelerden girilirmi yorum yapamam fakat 2020 altin yili olacak deniliyor.350 gibi rakamlar telefuz ediliyor.İngilterenin Bretixten cikmasi Çin corona virüs Golobal tehtidler altini en guvenli liman haline getirmistir.Kaldiki ons ve dolar carpaniyla gram yukselir yani elinizde altin varsa hem dolarin yükselmesinden beslenir hem onsun.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.İyi gunler...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@reaper0690 Hocam 2008 güzel ama Allure paketi bile donanım fakiri koymuşlar. 2020'de satışa çıkan bir model için çok fazla donanım eksiği var. Sadece GTline'a koymuşlar teknojileri. En azından 2-3 tane güzel özelliği ekleselerdi mutlaka düşünürdüm. Geçen hafta fiyat listesi açıklanır açıklanmaz bakmıştım 2008'e.

Ekli dosyayı görüntüle 27516

Ekli dosyayı görüntüle 27515
Forumdonanimda allure icin lansman fiyati 178 diye paylasildi ama ne kadar dogru bulmiyorum. Bu fiyata yuksek ama 178 bence alinir

 
@AhmetCakmak hocam 2018 model 27000 de gül gibi suv araban var.Büyük arabada yapamadım kullanışlı değil , küçük hatcback arabaya geçicem desen anlarım ama bu arabayı satıp tekrar aynı segment araba almak pek mantıklı değil bence.Tr de suvu sevdiren QQ zaten.Bizim iş yerindekiler bayılıyor bu arabaya.karoq ve kodiaq nasıldır bilemem ama iyidir heralde.

1.0 golf highline yada a3 dynamiq+desing güzel olur.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@reaper0690 hocam lansman üzerinden haftalar geçtiği için artık o fiyata varsa bile kalmamıştır. Gtline paket 200’e olsa bile düşünülebilir ama dizel için 230 biraz fazla gibi. 
@slck Yılların verdiği en çok satan suv ünvanıyla Qashqai’nin iyi bir ünvanı olsa da vag grubu araçları tadan birisi Qashqai’ye geçince pek mutlu olmuyor. :)  A3 epeydir takip ediyorum, Design veya Sportline paket 200 bandında araç denk gelse geçiş yaparım ama fiyatların artışından nasibini aldığı için ancak Dynamic paketler var. Hayırlısı bakalım...

 
Hocam bende golf 7 1.6 tdi manuel kullanicisiyim.. yakin zamanda bebek sahibi olacağımız  icin zaten kucuk gelen aracımızı büyütme niyetindeyiz. Suv arac düşünüyorum.  Aklimda karoq 1.6 tdi dsg var benimde.. senin konunu görünce eski bir golf kullanicisi oldugundan dikkatimi cekti.  Benim kafam da fena karisik suan bir tarafim vaq tan devam et derken diger yanim acaba c5 aircross nasil olur diyor .. tabi c5 in biran fransiz araci oldugunu düşününce vazgeçiyorum.. suan git gellerdeyim anlicagin neyse konunu takip edicem tercihini merak ediyorum :)   

 

Geri
Üst Alt