Kasko firmaları arasındaki fiyat farkları


41HU367

Üye
Katılım
24 Mar 2016
Mesajlar
481
Tepkime puanı
174
Konum
Kocaeli
İsim
YLDRM41
Yaklasik 1 ay sonra kaskomu yeniliyeceğim.allianzdan yaptiriyorum 3 yildir.bu zamana kadar hicbir hasarim olmadi.cikan fiyat 1500lira.bugun sigortam netten aradilar aksigorto ayni sartlarda 850 lira fiyat verdiler.kafam cok karisti.daha once kaskoyu kullanmadim.acaba bu fiyat farki deger mi.kaskoyla alakali iyi veya kötü tecrübesi olan arkadaslardan yardim bekliyorum

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Teminatlarına göre fiyatlar çok farkediyor. Örneğin kaza, yanma, doğal afet, çarpma ve çalınma gibi teminat seçenekleri kaskoların genelde teminat olarak sunduğu şeyler. Bu tür teminatlarla aracınızı olası olumsuz risklere karşı koruma altına alabilirsiniz. Ek teminat seçenekleri ise aracınızda daha üstün koruma sağlıyor veya bu bahsettiğimiz durumlardaki haklarınızı arttırıyor. Bir de İMM (İhtiyari Mali Mesuliyet) dediğimiz önemli bir şey var. İmm'yi bir siteden alıntı örnekle paylaşayım:

Örneğin; kusurlu olarak bir araca çarptınız ve maddi zarara neden oldunuz. Trafik sigorta poliçeniz 36.000 liraya kadar verdiğiniz zararı karşılar. Peki zarar 100.000 TL olur ise ne olacak? Bu durumda trafik poliçenizi düzenleyen sigorta şirketi poliçe limiti olan 36.000 TL’yi zararı görene öder ve sizi sorumluluktan kurtarır. Bakiye 64.000 TL için ise siz karşı tarafın zararını tazmin etmek zorundasınız.
Ancak eğer bağımsız olarak düzenlenmiş İhtiyari Mali Mesuliyet Sigorta poliçeniz var ise ya da kasko poliçeniz ile birlikte verilmiş kısaca İMM adı verilen İhtiyari Mali Mesuliyet Sigorta güvenceniz var ise bu poliçenin limiti kapsamında sigortacınız 64.000 TL bakiye zararı da sigorta şirketiniz ödeme yapar ve siz de sorumluluktan kurtulmuş olursunuz.
Ancak, sizin zarar verdiğiniz araçtaki hasarın büyüklüğüne bağlı olarak araçta (ticari araç ise) kazanç kaybı ve ilaveten aracın onarımı süresince araçtan mahrum kalma zararı doğmuş ise bu zararları kim ödeyecek? Hemen belirtmeliyiz ki, zarar gören kişinin kazanç kaybı ile aracın onarım süresince kullanılmamasından doğan zararlar trafik poliçesi kapsamı dışındadır. Diğer bir ifade ile trafik poliçesini düzenleyen sigorta şirketinin söz konusu her iki zarar türü için tazmin sorumluluğu bulunmamaktadır.
Kazanç kaybı ve araçların onarım süresinde kullanılmamasından doğan zararlar içim İHTİYARİ MALİ MESULİYET poliçeniz ya da Kasko poliçesi içinde verilen bu kapsamda bir güvenceniz var ise o poliçeyi düzenleyen sigorta şirketi kusurunuz ve poliçe limitiniz kapsamında zararınızı tazmin edecektir.
Atıyorum ucuz bir kasko teminatı 100 bin tl'lik bir imm teminatına sahipken atıyorum 100 lira farkla 250 bin tl'lik imm hakkına sahip oluyorsunuz. Ya da daha yüksek vererek sınırsız imm teminatına sahip oluyorsunuz. Ben de geçtiğimiz ay kasko yaptırırken imm'yi 250 bin tl yaptırmıştım 40-50 lira civarı bir farkla. Ayrıca kasko teminatlarında kaza olduğunda araç onarımdayken verilen kiralık araç süresi de fark ediyor. Ben 7 günlük kiralık araç hakkı olarak kaskoyu yaptırdım. Yaklaşık 200 tl farkla bu süre 14 güne yükseltilebiliyordu.

Kısacası teminatlara göre kaskonuzu yaptırın, yoksa bir kaza olduğunda mağdur duruma düşebilirsiniz. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@41HU367 Yetkili serviste onarim ve IMM( en az yüz bin lira, nekadar yüksek olursa okadar iyi), bu ikisi cok önemli,  birde son zamanlarda dolu hasarlarini klausuldan cikariyorlarmis, onada dikkat edin.

 
Telefonda soylediklerine gore her ikisinin teminatlarida ayniymis.boyle olunca kafam karisti.hadi 50,100 fark olurda allianz 1400 aksigorta 850tl baya bi fark var

 
Teminat dedikleri sel, çalınma vb durumlar için verilen rakamlardır. İşin ayrıntısı teklifte yazan yazmayan özel durumlar.

Mesela ücretsiz mini onarım > boyalı/boyasız 15cm çapında alanın düzeltilmesi.

İkame araç ve bunun süresi, Cam tamiratlarında orjinal yada oem parça kullanımı. Anahtarıyla beraber çalınmalara karşı durumları. Çekiciyle araç çekilirken oluşabilecek hasarlar...

Bu ve bunun gibi normalde kaskoda bulunmayan ama ekletilebilen durumlar var.

 
Hocam merhaba,

Bazen sigorta firmaları o marka araçları sigorta yapmak istemeyebilir bunu verdikleri fiyattan anlarsınız.

Burda önemli olan tüm klozların eşit veya birbirine yakın olan iki poliçe teklifinin fiyatının karşılaştırılması.

Arkadaşların da belirttiği üzere birkaç önemli kloz var;

Orjinal cam 

İMM bedeli (aksigorta ve anadolu da sınırsız seçebilirsiniz diğerlerinde bulunmamakta) 

İkame araç sınıfı ve süresi 

Hangi yetkili servislerle yaptıracağınız sigorta firmasının anlaşması olduğu

Bunlara dikkat ederseniz ve poliçeleri bunlara göre karşılaştırırsanız çok daha sağlıklı olacaktır.

 
Yorumlariniz icin tesekkurler galiba en iyisi allianzdan dewam etmek 

 

Geri
Üst Alt