Golf 7 eksantrik dişlisi hatası


Davlumbaz

Yeni Üye
Katılım
15 Eyl 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
İsim
Rıdvan
Arkadaşlar merhaba. 2014 model 1.2 tsi manuel aracım var. Aracı yeni aldım sayılırım. Arabam rölantideyken ve giderken 1100 devirdeyken motordan ve muhtemelen triger kayışının oralardan tar tar tar diye pervane sesi gibi böyle düzensiz çalışan dişli sesi geliyor. Araştırdığım kadarıyla 2014 model golflerde eksantrik dişlisi arızasıyla ilgili 15E7 arıza koduyla servis aksiyonu oluşturulmuş ve bu araçların bu parçası serviste ücretsiz değiştirilmiş. Başına böyle bir durum gelen var mı ya da bu konuda neler yapabileceğim konusunda önerilerinizi söylerseniz sevinirim.

 
Bu konuyla ilgili servisle konuştum bu olayı aynı şekilde onlara anlattım incelediler baktılar baya ama bu arabadan 1100 devirde gelen bu sesin normal olduğu ve herhangi bi müdahaleye gerek olmadığını söylediler ama benim içim rahat değil. Çünkü bu çok önemli bir parça ve triger kayışının kopmasına dolayısıyla subaplara ve motora çok büyük zararlar verebilir.

 
Egzantrik dişlisi olmayabilir , bahsettiğiniz sesi yağ kumanda valfinizin üzerinde minik filtrelerin kopukluğu da yapabilir.  

 

Geri
Üst Alt