VW, Türkiye'de yapacağı yatırım için taşıt vergilerini görüşüyor


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,780
Tepkime puanı
8,334
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Reuters'in haberine göre Volkswagen yetkilileri Ankara ile sıkı temasta.

Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar Euro değerinde bir yatırım yapmak isteyen Alman dev Volkswagen, nihai kararını vermek adına Ankara ile taşıt vergisi rejimi hakkında görşmeler yürütüyor.

Reuters'in haberine göre Volkswagen Türkiye'de yatırım yapmaya oldukça sıcak bakıyor ve yakında ilk adımın atılması bekleniyor. Gazetenin firma içerisindeki kaynakları, Alman firmanın yetkili isimlerinin taşıt vergisi konusunda ciddi bir görüşme yaptığını belirtmiş. Henüz bu görüşmenin ya da Volkswagen'in istediği taahhütlerin ne olduğu bilinmiyor.

Bildiğiniz üzere Türkiye'de her yeni araç alımında hem ÖTV hem de KDV uygulanıyor. Vergiler motor hacmi 1.6 litreye kadar olan araçlar için yüzde 45-60 aralığında değişirken, 2.0 litre ve üstündeki araçlarda 100-110 aralığına ulaşıyor.

Reuters'in ilk kaynağının ifadeleri şu şekilde: " Volkswagen Türkiye'ye 1 milyar Euro yatırıma büyük oranda hazır. Sadece vergi konusunda Türkiye'den bazı talepleri var". Aynı kaynak, Volkswagen'in endişelerini giderecek bir formül bulmaya çalıştığını da şu sözlerle vurgulamış: "Hemen olmasa da belli dönem için uygulama taahhüdü yeterli olabilir. Bu talebin son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmesi gündemde. Kısa sürede nihai karar çıkacaktır."

Bir süre Türkiye'de devam eden ÖTV ve KDV indirimleri geçtiğimiz aylarda son bulmuştu. 

Kaynak

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt