Fikir ve tavsiyelere ihtiyacım var.


@Muhammed servisten koduna göre boya aldım oje şişesi götürdüm bedavaya doldurdular taş izlerine kendim rötuş yaptım 1 kat  ondan önce kil ile yüzeydeki pislikleri temizledim. Kesinlikle kil uygulayın. Aracım beyaz ve ilk aldığımda yaptırmadığıma pişman oldum yapmanızı tavsiye ederim. Tampon Çamurluklar ve kaputu yaptırdım 600-700 civarında tuttu. Film markası oroguard. Bazı taşlar var film kaplı olsada boyayı Alttan kavlata bilir. Film çekildikten sonrada taş geldi Bi sıkıntı olmadı. Renk farkı olur ama aşırı olacağını zannetmiyorum çok yakından bakınca anlaşılır. 

 
@niclayt 

@mbonat  @Golftdi  açıkcası ben filme cesaret edememiştim. Şahsi fikrim film ne kadar kaliteli olursa olsun en geç yılda 1 sökülüp yenilenmeli ve yenileme yapılmadan bir süre araç filmsiz olarak yaz aylarında kullanılmalı ki ton farkı yaratmasın. Onun haricinde mutlaka boyada fark yaratacağı düşünüyorum..

Bizim bi araçta film vardı aldığımızda hatta boyada komple seramikde var. Çok az olmak şartıyla kaputta boya ton farkı belirgindi. Üzerinde film söküldüğünü bilen kişi ton farkını anlıyordu, sıradan bir göz kolay kolay anlamıyordu...

Ekspertiz vb. işlemlerde de filmi sökmeden doğru ölçüm yapılmıyor diye biliyorum.
Dediğim gibi illaki fark olucak fakat bu fark kapatılabilir o konuda sıkıntı olmaz .  Araç almadan önce birkaç ekspertiz şirketiyle bu konuyu konuşmuştum ölçeriz ama sağlıklı olmaz demişlerdi ekspertizden önce sökülmesi iki taraf içinde iyi olur . 

 
Aracta bazi izleri nazarlik olarak kabul etmekte yarar var :)  Golf’u en son yikadigimda, resmen kusursuzluk abidesiydi. Birkac gun sonra sol tampondaki surtme izini farkedene kadar. Halbuki park yerinden cikarken az genis alsalar olcak. Bazen takmamak lazim.

 

Geri
Üst Alt