Dijon almak üzereyim fikirlerinizi bekliyorum


@Golfmk7 Bu çok normal. Dizellerde kafa daha ağır, bu bağlamda yükseklik farkı olması çok doğal. Motordan motora ağırlıklar değişiyor, dolayısı ile araç yüksekliği değişiyor. 

 

@Aliiii Muhakkak hocam. Fakat iki aracın da bagajı boş olmasına rağmen bu ölçümüm çıktı. Belki de dediğim gibi alıştığım içindir. 

Bu arada dijonlarda kaç psi hava basmalıyım? 1.6 tdi nin basınç tablosu sizinde dediğiniz gibi ağırlıktan dolayı farklı olur. 1.2 tsi manuele kaç psi hava basmalıyız ?

 
@Golfmk7 Şimdi tam olarak sayısal veriyi vereyim sana hocam: 

Golf MK7 Boş Ağırlıklar: 

1.2 TSİ Manuel: 1210 Kg

1.6 TDİ DSG: 1317 Kg

Yalnızca DSG vites kutusu 20 KG daha ağır, manuel vites kutusundan.  Tahmin edersiniz ki tüm bu ağırlık farkı aracın kafasında toplanıyor. Bu nedenle TDI DSG - TSI Manuel'e göre daha yere yakın. Siz Dover'leri taksanız TDI DSG'ye, çamurlurluk lastik arası daha yakın çıkacaktır. Dijon taksanız da aynı, Durban taksanız da aynı. 

Hava basma olayında ise, en sağlıklı bilgi sürücü kapısı içinde yer alan etikette yazıyor. Lastik jant ölçüsünden araca kaç kişi bindiğinize bağlı değişiyor. 

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

 
@Aliiii Teşekkür hocam değerli yorumlariniz için. Benim araçta 16 jant için olan değerler kapı içinde. Abimin araçta 17 jant için. Demek istediğim aslında şu; Farzedelim benim 1.2 tsi almanyadan 17 jant opsiyonu ile gelmişti. O zaman kapının içinde yazan değerler tdi da yazan 17 den de farklı olurdu, öyle değil mi ? Ben 1.2 tsinin orjinal olarak 17 jant ile geldiğinde ki hava basınçlarını tam olarak öğrenmek istiyorum 

 
Konuyu hortlatmış olacağım ama, sonradan Dijon jant takan arkadaşlarım yakıt ve konfor kaybına dair tecrübelerini paylaşabilir mi? 

 
@Golfmk7 öncelikle hayırlı olsun. saydıklarınızla janttan çok lastikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu arada dijonları kaça almak üzeresiniz?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Konuyu hortlatmış olacağım ama, sonradan Dijon jant takan arkadaşlarım yakıt ve konfor kaybına dair tecrübelerini paylaşabilir mi? 
Ustadim

Düşünme gec geç


Ne konfor kaybi ne de tüketim rahatsız edecek derecede degil

Simdi den hayirli olsun

 
@HONEY Alacağım hayırlısıyla. Haftaya teslim alacağız kısmet olursa. En çok merakım konfor... Sakin kullanıcıyım.

 
[mention=11839]HONEY[/mention] Alacağım hayırlısıyla. Haftaya teslim alacağız kısmet olursa. En çok merakım konfor... Sakin kullanıcıyım.
Hayirli olsun şimdiden

Hayatin sonu degil jantla evlenmiyoruz beklenti memnun etmezse satilir gider



Durumu nasil jant lastik üretim tarihi falan kaça geliyor
 
Jant, lastikleri aldım. Forumdan Aslan bey’in jantları bana kısmet oldu.

Bu arada benim 2019 Michelin Primacy 4 lastik ve Dover jantlarım da boşa çıktı. İlgilenen olursa verebilirim. (Satılmıştır.)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Jant, lastikleri aldım. Forumdan Aslan bey’in jantları bana 3600 tl’ ye kısmet oldu.
Bu arada benim 2019 Michelin Primacy 4 lastik ve Dover jantlarım da boşa çıktı. İlgilenen olursa verebilirim.
Lastik ebatları nedir hocam?
 

Jant, lastikleri aldım. Forumdan Aslan bey’in jantları bana 3600 tl’ ye kısmet oldu.

Bu arada benim 2019 Michelin Primacy 4 lastik ve Dover jantlarım da boşa çıktı. İlgilenen olursa verebilirim.
Hocam hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın, 15 inç'ten sonra dijon mu dover mi kararsızlığı yaşıyorum ben de uzun süredir. dover başta basit geliyordu hoşuma gitmiyordu ama baka baka beyaz araçta hoşuma gitmeye başladı 🙂 dover için fiyat ne düşünüyorsünüz, kaç model araçtan çıkma, jantlarda çizik kaynak vb. var mı, bir de lastikler kaç km kadar kullanıldı bilgi alabilir miyim? özelden de yazabilirsiniz.

 

Geri
Üst Alt