TSI motor ömrü ?


musiqzz

Üye
Katılım
29 Eki 2018
Mesajlar
246
Tepkime puanı
250
Konum
istanbul
İsim
Oğulcan
Araç
Scirocco
iyi akşamlar 2013 1.4 tsi (122) motorlu vw scirocco sahibiyim aracım 104bin km ye geldi bakımlarını zamanında ve düzenli yaptırıyorum fakat biraz pimpirikliyim ve km yi son zamanlarda km' yi fazla takmaya başladım, aracımda hiç bir sorun yokken sırf km yüzünden değiştirmeli miyim sizce? yoksa bakımlarını aksatmadan binmeye devam mı ? teşekkürler :)

 
Hocam aracın ilk sahibimisiniz ? Eger değilseniz  siz alana kadar hangi şartlarda kullanıldı onu bilmek gerekli , rodaj donemi nasıl yapıldı ? Kullanım tarzınız nasıl tüm bu etkenler motor ömrünü belirleyecek, sifir alınmış motor alisma evresi itina ile kullanılmış bakımları tam zamanında yapılmış ve hor kullanılmayıp bebek gibi bakılmış bir motor sanırım baya bi uzun ömürlü olacaktır, 

 
Yeni standardlarda üretilen motorları teoride olarak bir insan ömründe aşındırmanız imkansız, tabi bu ancak laboratuvar ortamlarında olur.

iyi bakılmış, zorlanmamış, rödajı doğru yapılmış bir tsi 1.000.000 üzerini görür ancak 250.000 de emekli de olabilir. Bunu sadece tsi lar için değil, tüm motorlar için söylemek doğru olur. 

Youtubeda iyi bakılmış 600.000de bir TDI ın *ilk defa* içini açtılar, arabanın motor bloğunun fabrika çıkışından farkı yoktu ve daha orjinal turbosu ile gidiyordu. Aracın diğer 600.000 lik araçlardan farkı ise zamanında doğru bakım ve hor kullanılmamış olması. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aracım 3300 km de  TSI sakin kullanırım.

Otoyolda bile 120 km geçmem.

Rodaj için illa 150_200  mü yapmak lazım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt