Sert kalkış problemi


tolgaakkay

Üye
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
49
Tepkime puanı
11
Konum
İstanbul
İsim
Tolga
Merhabalar,

Golf 7 Comfortline 1.4 125BG DSG aracımı 2016 yılında sıfır satın aldım, şuan 18.000km'de 15.000km'de kavrama değişti.( üst devirde vites değiştirirken ciyaklama yapıyordu.), satın aldığımdan beri yaşadığım sert kalkış sorununa çözüm bulunamadı, araç trafikte dur-kalk, park etme esnasında ilk kalkış sırasında sert kalkış yapıyor, pedala çok az dokunma ile (sorunu tarif etmem gerekirse, acemi kalkışı yapan araçlar gibi arkasını sert basıp atılıyor.) bu sorun özellikle aracı park ettiğimde yakın park eden araçlara (manevra) çarpma riski oluşturuyor, bahsettiğim sorun 2 saatlik kullanımda 2-3 kere yapıyor. auto hold kapatıp denemelerde değişiklik olmadı, Doğuş Oto Kartal'da servis uzmanı aracı kendi test ederken sorunu gördü, bana söylediği araç kalkışta devri 1600rpm olarak hesaplayıp kalkınca bu sorun alabileceğini, kalibrasyon ve yazılım ile düzelebileceğini söyledi, işlem yapıldı, ama değişen olmadı, aracı teslim alırken test edin dediler, ama ayar yapan usta sorunu görmedi şeklinde tarafıma bildirdiler.

Bu problemle ilgili daha önce karşılaşan oldu mu.?

 
@tolgaakkay hocam kavrama değiştikten sonra probleminizi yaşayan başka  kişiler var forumda daha önce paylaşmışlardı servisin çözümü zamanla düzelir olmuş fakat bu hassas parçalar fabrikasyon gibi düzen tutmuyor malesef

 
2016 1,2 TSI DSG aracımda aynı problem var, hatta geçen @mcgyver hocamda da aynı problem olduğunu dertlerimizin birebir örtüştüğünü fark ettik.Rahatsız edici bir şekilde kalkış yapıyor araç, ve silkelemeye yakın sert bir kalkış yapıyor.Ayak gazdan çekildikten sonra da motor freni sert bir şekilde devreye giriyor, sanki araç gitmek istemiyor gibi.Tabi her zaman yapmıyor bunu.

Bu şikayetlerle geçtiğimiz yaz ayında Maslak Doğuş Oto’ya (Gökhan Bey) bıraktım aracımı hem motor hem de dsg güncellemesi yaptılar ve araba tam istediğim gibi olmuştu.Fakat aracımdaki başka bir sorundan dolayı ((Ara ara ilk çalıştırmada aşırı düşük devir ve EPC ışığının sönmemesi) geçtiğimiz ay motor bloğu garanti kapsamında değişti ve şu an yine başladığımız yerdeyiz.

Düşüncem kalibrasyon ve yazılımla çözülüyor bu iş fakat kimse pek önemsemiyor ya çok zahmetli, ya da çok maaliyetli bir şekilde işlerine gelmiyor.Çünkü araçtaki değişimi ben gördüm o zaman hem çok serileşmişti hem de pamuk gibi kalkış yapıyordu. 

Bu haftasonu ben de servise gideceğim sonuçları paylaşacağım 

Not1:Aracım 50bin km.

Not2:Tekrar Maslağa gidemiyorum çok uzakta.

Not:3 Auto Hold kapatıp kullanmayı ben de denedim başlarda düzeldi gibi geldi ama bir kaç gün sonra eski haline geri döndü, psikolojik olabilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı olay bende de var. Kalkışlar bazen çok sert oluyor. Bende basıp basmama arası gaza basıp autoholdu devreden çıkarıyorum sonra gaza yükleniyorum.Ben autohold un saniyelik bile olsa geç bıraktığı için olduğunu düşünüyorum 

 
@karakuyu32

autohold devredışı kullanıyorum aracımı şu anda, pek fark yok gibi. Ama start stop ile kalkınca yumuşak kalkıyor araç devir çok yüksek olduğu için start stop sonrası.

Bunun çözümü var daha önce ben Maslakta yaptırabilmiştim ama yazılım versiyonlarını söylemediler, bu cumartesi gitmeyi planlıyorum muhtemelen Acarlar’a gideceğim, gelişmeleri buradan paylaşalım.

 
bendede benzer bir durum var. sert kalkış degilde hiç kalkamama sorunu (kapınız açık olabilir demeyin o şekilde kalkamama değil?)

autohold ışıklarda kalkışta aracı 1-2 saniye bırakmıyor gaz veriyosun gidemiyor araç?

bu 1-2 saniyelik takılmadan sonra araç free duruma geçiyor

hepmi oluyor ?

hayır!

her 10 kalkışın 2 sinde oluyor...

 
@dangerouz

Sıkışık trafikte çok daha sinir bozucu oluyor.

Yolda ilerleken geldin trafik var. Fren yapıp durabilirsin ama motor frenine bıraktın. Hızın 27-23-19 dedi  hız. Vites hop D3'den D2'ye geçti. Araç bi öne yığıldı [bi uğultu başlıyor bu sırada ses olarak(örn:50'yle giderken 7 Vitese alarak ilerleyerek gittiniz durumlarda ki ses)] sonra kendini saldı bu sefer D2'den D1'e geçerken aynısını yaptı. Tam duracakken hızın 9-4-1- 0 derken öndeki araçın önündeki araçlar ilerleyince oda gaza bastıktan sonra arana araç girmesin  diye sende hemencecik ucundan dokunuyorsun gaza (azıcık yani daha çok basarsan çarpıcaksın belli) hop bu sırada bi ileri geri oluosun aracın içinde hafifce, devamında tam sınırda gazın başlangıç noktasında, mevcut hızını sabit tutmak açısından gazı belli bir seviye tutuyorsun ama araç bunu yapmıyor. Bi boşluk, yürüt, bir boşluk yürüt, bir boşluk yürüt yapıyor araç yani prüzsüz bi şekilde araç ben burdayım yapmıyor bi salıyor bi tutuyor bi salıyor bi tutuyor. KARARSIZLIK  kısaca.  E, tutmasın araç minumum gazla dolu dolu yürüsün diye  biraz daha bassam zaten hızlanıp çarpacam. Bir şekilde sabit tutmaya çalışırken önündekilerde fren yapıp gazlayınca sende bi gaza cok hafif dokunuyosun, sonra frene basıosun, sonra yine bu şekilde döngü olunca yani insana kafasını sallatırıo araç birine selam veriyorum sürekli (Hafif bi his tabi).  Neyse sıkışık trafikte kafası karışır diyelim. Orada olay tamam da,

Kırmızı ışıkta en öndeyim. Nazikçe dokunup araç auto holdu saldıktan sonra gazı biraz daha verip belli bir noktada sabitliyorum. 

D1'den D2'ye geçiyor. 

Geçti. Hala aynı baskıyla gazda ayağını tutuyorsun.

2. vitese geçer geçmez ilk 1-2 saniyede de gazı aynı yerde tutsan dahi. 3. saniyede araç beni tutup sürüklüyor. Tam sürüklemeden önce de hafif bir selam veriyorum :)  

Ha?!?? Gazı dolu dolu verirsem başka... Kalkarken de gazın yarısına kadar basmak istemem, insan gibi kalkalım demi?

Ne yazıkki kelimeler kifayetsiz kalıyor. Yoruldum nası anlatsam bilemedim.

Bonus: Motor frenlerimden sonra baktım duramayacak gibi olduğumda frenle de destekleyerek yavaşlamaya kalkarsam. Periyodik olarak saniyenin 3'te biri kadar aralıklarla sanki lastiklerim dönmeyi bırakıp tekrar yuvarlanıyormuşçasına yada nası desem tık-saniyenin3tebiri-tık-saniyenin3tebiri-tık-saniyenin3tebiri gibi tık hisleri eşliğinde yavaşlıyorum. HAH BULDUM! SANKİ ABS DEVREYE GİRİYOR GİBİİİ!!!  :('

Ek not: Bunlar sert kalkış olarak mı geçer bilmem ama @dangerouz bahsedince açıklamaya çalıştım.  :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yarın servise bırakmayı düşünüyorum, şuan ek garanti kapsamında, uzun test etmelerini isteyeceğim, cevaplarınız için teşekkür ederim.

 
bendede benzer bir durum var. sert kalkış degilde hiç kalkamama sorunu (kapınız açık olabilir demeyin o şekilde kalkamama değil?)
autohold ışıklarda kalkışta aracı 1-2 saniye bırakmıyor gaz veriyosun gidemiyor araç?
bu 1-2 saniyelik takılmadan sonra araç free duruma geçiyor
hepmi oluyor ?
hayır!
her 10 kalkışın 2 sinde oluyor...
Saygıdeğer Hocam nacizane bir inerim olucak dururken şayet düz yolda veya eğimsiz bir konumda iseniz yenmeyerek durdurmak istediğinizde yumuşak bir fren yapın ve durdurun aracınızı bu şekilde bir deneme yanılma yapın. Çıkarımın şu ki Sert fren yada sürekli frene basılı tutarak aracı bekletmek etkili kullanılabilir kalkma zamanınız adına... denemekte fayda var Saygılar Selamlar.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Bu olay dsg nin karakteri ile ilgili. yazılımsal ayarlarında etkisi oluyordur muhakkak.

Bu durumda olmayan arkadaşlar var mı merak ediyorum. bir anket yapılabilir mi acaba?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yokuş yukarı çıkılan yollarda zaman zaman ben de yaşıyorum, çok umursamadım açıkçası..Aracım 2015 model 1.4 tsi dsg, 21000 km'de..

 
Bugün Maltepe Erel’e gittim (Cumartesi saat 10:00)

Çok ilgisiz bir servis danışmanı, zorla konuşan ağzından lafı kerpetenle aldığımız bir arkadaş karşıladı bizi sağ olsun, tabi bazı insanların yapıları gereği konuşmayı sevmesi beklenemez.

Bir o kadar da ilgisiz uzman of ya yine test  sürüşü puff der gibi eşimle bizi karşıladı.Ben tam o onda vazgeçtim zaten, neyse dedim bakalım ne olacak

Başladık teste, araçtaki durumu anlattım, o da başladı denemeye sağ olsun ben neyi dene dediysem hepsini denedi, yorumlar hiç değişmedi bu normal, şu normal gazı az veriyorsunuz araç sizin kullanım tarzına göre ayarlıyor şeklinde cevapladı.Test sürüşünde de açıkcası hiç silkeleme vs. olmadı ben de ısrar etmedim, hatta herhangi bir problem olmadığını söyledim.Belki araç soğukken yapabileceğini , yoğun trafikte böyle sorunlar olabileceğini belirtti isterseniz aracınızı bırakın soğukken deneyelim dedi ama ben pek yanaşmadım, aklımdaki şuydu

*Gaza yüklen, korkma

*Ekonomik sürüş diye bir şey yok, benzin litresi 7₺ de değil zaten 

Şu anda sportif kullanıyorum ve gaz ve fren var ayağı gazdan çekerek gitmek yok, sert fren ve sert gaz var şu anda sorun yok gibi görünüyor

2 gün bu şekilde kullandıktan sonra haz pedalı yumuşacık oldu ve vites geçişleri kararlı daha az sarsıntılı aynı güzergahta kullanıyorum ama asıl Pazartesi işe giderken ve çıkışta göreceğim sonucu, tüm dostlara iyi Pazar’lar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:


Geri
Üst Alt