Golf 7 1.2 DSG Ön Takımdan Gelen Ses


Özgür Durmuş

Yeni Üye
Katılım
13 Eyl 2016
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
İsim
Özgür
Merhaba Arkadaşlar

Yaklaşık 2 ay önce 2015 model 35bin km otomatik 1.2 TSİ golf 7 aldım. İlk aracım. Pek anlamam araba işinden ancak biraz pimpiriklendim yaşadığım sorun yüzünden. Aracım sola dönüşlerde ve ilk kalkışlarda ses yapıyor. Yokuş yukarı kalkışlarda ise bu ses artıyor. Lıkır Lıkır ve çok az bir gıcırtı tarzında bu sesler. Denizli Batı servisine götürdüğümde kronik şanzıman sıkıntısı olduğu ve yapılacak birşey olmadığı söylendi tarafıma. Parça değişimi olsa bile yeniden gelir bu ses dendi. Aynı model ve benzer km de arkadaşımın aracından bu sesin gelmediğini söylediğimde ise eninde sonunda ondan da gelecek bu sesler dendi. 87bin lira para verdiğim araçta böyle bir sıkıntı olması ve çözümsüz olduğunun söylenmesi garibime gitti ve bu ses beni resmen golften soğuttu. Her ses gelişte küfrediyorum artık. Çözüm önerisi olarak şöför tarafındaki camı kapatıp sürmem söylendi. 2018 yılındaki çözüme bakın.

Yaşadığım sıkıntının benzerini yaşayan var mı? Ya da bir çözüm önerisi olan varsa lütfen yardım etsin.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2017 sonrası araçlarda bu sıkıntının giderildiği söylendi ama golften soğudum resmen. Satmayı bile düşünüyorum.

 
Sanmıyorum giderildiğini benim aracın kavraması 2017 de değişti ses yine var

 
@karakuyu32 Sanıyorum yeni makyajlı kasa 1.0 dsg yi kastetti. Gerçi ağızlarına almışlar bir kronik lafı, hep aynı türkü. O kadar para verip böyle saçma sapan işlerle uğraşmak yoruyor insanı.

 
@Özgür Durmuş bende çok taktım bir ara ama şimdi duymuyorum alıştım hocam. Diğer markaların otomatikleriyle kıyaslarsak Bu sesi unutturacak o kadar artısı varki bence çok takılmadan keyfini sürün.

 

Geri
Üst Alt