Golf 7 acil fren hakkında


Cengizz

Üye
Katılım
21 Ağu 2018
Mesajlar
89
Tepkime puanı
29
İsim
Cengiz
Merhaba arkadaşlar.1 sene oldu golf alalı.Sorunuma benzerini bulamadigim için konu açtım. 3bin km uzun yol yaptım aracın freni herhangi bir sorun çıkarmadı fakat bugün şehir içinde öndeki araç aniden dururken frene yüklendim. Fakat fren pedalı kontrolüm dışında basılı kaldi ses çıkararak.Bu durum fren sistemi mı yoksa arıza mı var çözemedim.bir kere de geri geri giderken yokuş yukarı yine frene basinca aynı durum oldu.sizce sebebi nedir ?

 
Belirttiğiniz durumlarda Auto Hold devreye girmiş hocam. Siz frene bastığınızda,  neredeyse araç tam duracak hale geldiğinde Auto Hold’da devreye giriyor frene bastığınızı algılayarak. Hatta sanki araç stop etmiş gibi aniden durmuştur. Auto Hold’a ait detaylı yazıyı forumumuzda bulabilirsiniz.

 
Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin ama sizin bu yaşadığınız durum acil fren destek sistemi ile alakalı. Araçlarımızda bulunan bir donanım bu. Panik fren yaptığınızda araç bunu algılayıp insan refleksinin zayıf kalabileceğini hissettiği noktalarda destek sağlıyor. Bu sebepten dolayı siz ayağınızı yumuşatsanız dahi, çok kısa bir süreliğine freni sıkmaya devam ediyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Tesekkür ederim yanıtlar için arkadaşlar 

 
Benimde basıma geldi ben farkedip durmak istedim o çarpışma önleyici sistem birden bastı ve ben o kadar basamazdım yani 😅 

 
Manevra firenleme olabilir. ama 15 km hız üstünde çalışmıor. park ederken önümde uzun otlar vardı benim yerime bastı. baya da ses çıkartıyor.

 

Geri
Üst Alt