Act dsg ilk kalkış tepkisi


karakuyu32

Üye
Katılım
24 Eki 2017
Mesajlar
289
Tepkime puanı
168
Konum
İstanbul
İsim
Alper karakuyu
Arkadaşlar golf 7 150hp act dsg aracımı direksiyon arkası vites kulakçığı problemi nedeniyle servise götürdüm işlemler bitmeyince bana jetta 1.2 tsi dsg araç verip gönderdiler. benim aracımda ilk kalkışta aracın gaz tepkisi biraz gecikmeli idi araştırmalarım sonucu dsg ilk kalkışta böyle dediler fakat jetta da böyle bir sorun yok araç ilk kalkışta benimki kadar beklemiyor. Tamam performans benim aracım kadar iyi değil ama ilk kalkışta gaz tepkisi daha iyi. Sebebi ne olabilir acaba benim aracımda mı sorun var yoksa 1.2 tsi ler daha mı iyi bu konuda ? Herkeste varsa bu kalkıştaki 1 sn lik bekleme süresi şu act modunu açayım mı vagcomla?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba

ACT performans için değil ekonomi için geliştirilmiş bi teknolojidir. Araç özellikle uzun yolda rahat giderken 2 silindiri kapatır siz fark etmeden siz yola 2 silindir ile devam edersiniz güç ihtiyacı olana kadar. Sürekli açık tutabileceğinizi sanmıyorum çünkü sürekli açık olursa araç 2 silindir ile çalışacaktır bu da performans ve güç kaybına neden olacaktır.

Gaz tepkimesi için servis ile görüşün güncelleme olabilir yada illa performans istiyorsanız gaza tam basın böylece gazın altındaki kick/down tuşu idi sanırım o aktif olacaktır bu şekilde bekleme yapmaz tahmin ediyorum.

Bende de 1.2 DSG var dediğiniz gibi bi bekleme hissetmiyorum açıkçası tamam belki anında uçmuyor araç ama sonuçta altımızda da devasa motorlu araçlar yok ekonomi için üretilmiş araçlar nihayetinde.

 
Hocam demek istediğim ilk kalkış tepkisi sonrası sorun yok. Her kalkışta kick down mu yapacağım. Acaba 1.2 tsi ler motor hacminden dolayı zaten tasarruflu o yüzden gaz tepkimesinin yazlımı normal ama araç 1.4 150 hp olunca gaz tepkimesi fabrikasyon ekonomi odaklı yazılımla mı üretilmiştir.okuduğum yorumlar 1.4 tsi lerde bu durum var hep

 
Bence bu durumun sebebi Auto hold un kavramyı tam olarak ayırmasından kaynaklanıyor. Aracınızı aldığınızda auto hold u off konuma getırıp denersenız ılk tepkımenın jettadan cok daha hızlı oldugunu fark edeceksınız.

 
@Adv_Dbl deneyeceğim hocam ama sanmıyorum kasislerden geçerken de yani auto hold devrede değilken de aynı sanki ama emin değilim araç çıksın deneyeceğim

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayatımda ilk defa dsg yani otomatik kullanıyorum hep manuele bindim ya alışma meselesi bilemiyorum

 

Geri
Üst Alt