Yeni Golf'üm - 1.0 Highline TSI DSG


ciao

Üye
Katılım
7 Tem 2018
Mesajlar
30
Tepkime puanı
39
İsim
Can
Merhaba,

Geçtiğimiz hafta yeni Golf'ümü bayiden teslim aldım. 1.0 TSI DSG cam tavan + app connect + geri görüş opsiyonları ile beraber hurda indirimsiz fiyatı 130.500 e geldi.

Henüz araç 250 km ancak oldu. Açıkçası şu ana dek çok memnunum. Uzun seneler octavia ve son 4.5 senedir de Leon kullanmış birisi olarak ilk izlenimlerim aracın yalıtımının çok iyi olduğu. Motor kesinlikle güçsüz falan değil, kullandığım 1.2 TSI dan daha hızlı ve motor sesi çok daha keyif verici.. Motor yüksek devirde de 1.2 TSI gibi tiz bir şekilde bağırmak yerine homurdanıyor. (evet yalıtımın da muhakkak katkısı vardır bunda)

1 hafta sonra uzun yolda 120 sonrası esnekliğini de görme fırsatı bulacağım.

Amortisör konforunu net olarak Leon'dan daha iyi 17 jant olmasına rağmen. Aracın direksiyon kontrollerine alışmak leondan sonra zor geldi. Neredeyse her şey farklı. Ses artırma azaltma düğmeden ziyade tekerlekle çok daha kolaydı leonda. Hayalet gösterge keyifli ancak daha fazla mod ve farklı renkler uygulanabilirse çok daha güzel olur. Lastikler bridgestone turanza t001 olarak geldi. 

Koltuklar, leondaki standart koltuklara göre daha çok terletiyor gibi geldi bana. Kaput ve bagajın bir kere kaldırdıktan sonra kendi kendine açılması güzel. 

Geri geri park ederken gaaarç diye bir ses sonrası ekranda manevra freni aktif uyarısı göründü. Meğer araç arkada engel varsa kendi kendine fren yapıyormuş. Ben de bir yere çarptım sandım. Oysa arkada sadece otlar vardı o nedenle park sensörünü dinlemeyip devam ediyordum :)

Gelgelelim bazı ufak soru işaretlerime, bilginiz doğrultusunda destek olabilirseniz çok sevinirim: 

- Arka stoplarım bana standarttan daha koyu gibi geldi. Yollardaki diğer golf lere baktığımda bu kadar koyu olanı yok gibi, bunu sormak istedim size. Standart highline stoplar böyle mi bana mı böylesi denk geldi? 

- Kozmetik olarak araçta ciddi bir kusur yok ancak motor kaputunun ön cam ile birleştiği yerde şöför tarafında sanki aynı yerin sağdaki parçasına göre 1 mm kadar daha açıkta duruyor gibi göründü ama motor kaputunun takozunu da sol tarafa koymuşlar. Belki de o nedenledir diye düşündüm. Çok belirli belirsiz olduğundan sanırım üzerinde durmayacağım. Fotoğrafları ekledim, sizin de görüşünüzü merak ediyorum.

- Ön alt kısımdaki krom görünümle plastik malzemeyi çok dandik buldum. Sağ ön alttaki krom görünümlü plastik çıtanın üst kısmında sanki boydan boya bir yıpranma var. Belki bunu gider gösterir değişimini isterim. Çok dikkatli bakmadıkça farkedilmiyor ama yine de dikkatimi çekti. Bunun da fotosunu koydum.

- Koltuk altı çekmece çıkmadı aracımda. Bu ve diğer forumlarda bazılarında olduğunu bazılarında olmadığını okuyorum. Bayi 2018 ocak şubattan sonraki araçlarda gelmediğini söyledi ama yakın zamanda teslim alan kişilerde olanlar da var. Bu noktada nasıl ilerlesem bilmiyorum. Bayilerdeki araçları kontrol edeceğim ve hala yeni teslimlerde olan araçlar varsa önce bayi sonra doğuş sonra gerekirse vw almanya'ya kadar yazmayı düşünüyorum. Benim için önemli bir özellikte Leon'umda da vardı ve çok sık kullanıyordum. Ayrıca serviste taktırmak 1250 tl dediler. Ender'de 750 800 e mal oluyor ama yoksa da olmadığının baştan söylenmesi gerekmez miydi?

- İlgili başlığa da yazdım. Audi'deki auto hold'larda yokuşta auto hold aktif değilken bile hill holder gibi aracı belirli bir süre tutarken, bunda tutmuyor. Bayiye sordum normal dediler. Bu forumdan da aldığım yanıta göre normal ama vw grubunun marka bazında farklılaşmaya gitmesine şaşırdım.

- App connect açık geldi ama direksiyondaki sesli komut için servise başvurun diyor. Bunlar ayrı ayrı açılıyor sanırım :(  Ücret hk bilginiz var mı? veya kullanan var mı sesli komut özelliğini?

- Boya koruma, seramik kaplama, kaput filmi yaptırmalı mıyım? Çok fazla masraf yapmak da istemiyorum ama yılda 4-5 kez uzun yol yaptığımdan, kaput filmi çektirsem mi diye düşünmüyor değilim.  Eski aracımı satarken birçok taş izi vardı önde. Lumar için 1500 tl, aynı özellikte dedikleri Suntek için 750 tl fiyat verdiler. Sizce yaptırmalı mıyım bunu? Daha ucuz ama görsel olarak çirkin  ve zahmetli bir yöntem ise suni deri kaput maskesi alıp takmak yola çıkarken. 

- Daha sıfır arabaya 3. günden birisi kapı açarken muhtemelen zarar vermiş kapı koluma. Boya atmış neredeyse sac görünüyor. Buna ne yapabilirim rötuş mu atılır? 

Dıştan kareler: (plakayı maskelemeyi tercih ettim, kişisel algılamayın lütfen)

Arka.jpg

Yan.jpg

onn.jpg

İç mekan (android auto bağlı ve google maps açık)

Ic mekan ve app connect.jpg

Kaputtaki yukarıda bahsettiğim açıklık (veya bana öyle geliyor) sağ tarafa ait 2 foto. Sanki kaput (soldaki parça) diğer kısımdan 1 mm daha yukarda duruyor

ayrik2.jpgayrik1.jpg

Daha muntazam duran diğer taraf:

normal3.jpg

Sağ ön alt krom çıtadaki yıpranma

on krom cita.jpg

Bu da biz arabamıza gözümüz gibi bakarken umursamaz birinin muhtemelen afedersiniz ök.z gibi kapı açarak neden olduğu zarar. Sac görünmüş neredeyse. Nazar diyip altına nazar boncuğumuzu da koyalım ve bitirelim :)  

nazar.jpg

nazar.jpg

İyi forumlar :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ciao Öncelikle hayirli olsun.Bende 1.5 ay önce 1.0 tsi comf.dsg 109 a almistim cam tavan yok malesef.ilk once cok terettutdeydim 1.0 gidermi vs.aldigimdan beri cok memnunum uzin yolda ortlama 5.3 .5.5 arasi 100 120 arasi...Bastimmida cok kisa surelerde 180vs çıkabiliyor.Ara hizlanmalari çok iyi ben memnun kaldim acikcasi.bahsettiniz kaput kusurlu ayar yapilmasi lazim ama cok kolay servis halleder.onceki aracimda 1.2 jettaydi malzeme kalitesi vs kiyaslmaiyorum bile.1.0 tsi motor sesi gidisi hizlqmnasi 1.2 ye gore cok farkli.tek beni rahatsizeden start stop sesi onuda iptal ediyorum genelde.gule gule kullanin...

 
Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın.

Aynısından 15 gün önce ben de aldım. İç döşeme shetland (bej), iç tavan döşemesi siyah, sunrooflu. Koltuk altı çekmeceler ben de de yok. App connect açık değil. 

(Daha sonra detaylı resim ekleyeceğim)

Inked20180705_121819_LI.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin hocam. Kaputtaki aralık olayı vs orta segment araç markalarının hepsinde var. Seri üretim olan bu araçlarda böyle şeyler normal karşılanıyor artık. Her ne kadar orta segment desemde Bmw Mercedes gibi araçlarda da böyle şeylere rastlamak azda olsa mümkün.

 
Arkadaslar arabalariniz hayirli ugurlu olsun.Benimde ufak bir tavsiyem olacak plakalarinizdaki plastikleri sokup tampona yapistirmaniz daha guzel olacaktir cunku asagidan gecen kromajin butunlugunu yok etmis.

 
Hocam öncelikle hayırlı olsun aracınız. Arka stoplar normalde biraz koyu evet.(benim aracımda da) Tam bir kırmızıdan ziyade bordo gibi duruyor. Ama tabi siz ne kadar koyuluktan bahsediyorsunuz bilmiyorum resimdekine bakarak söylüyorum tabiki. Belki beyazın yanında gözünüze öyle geliyordur.

Kazasız belasız sürüşler hayırlı olsun tekrardan

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 
Hayırlı olsun. Koruma ile  İlgili tavsiyede bulunacağım kesinlikle seramik kaplama ya da benzeri hiçbir şey yapmayın,gereksiz.  Para tuzağındayken başka hiçbirşey değil. Onun yerine ihtiyaç duyacağınız birşeye harcayın paranızı. ( keşke hız sabitleyiciye ayırsaydım diye dovuyorum dizimi. ) Ama on kaput icin birşeyler düşünebilirsiniz ve tabi ki yine seramik kaplama dışında birşey.

 
Arkadaslar arabalariniz hayirli ugurlu olsun.Benimde ufak bir tavsiyem olacak plakalarinizdaki plastikleri sokup tampona yapistirmaniz daha guzel olacaktir cunku asagidan gecen kromajin butunlugunu yok etmis.
Plakayı tampona nasıl yapıştırdınız hocam?

 
Kazasız, belasız keyifle kullanın aracınızı. 

Kesinlikle seramik kaplama vs para harcamayın. Aracınızın boyasını en iyi siz korursunuz. Nitekim gelmiş birisi lank diye kapıyı açmış boyayı kaldırmış. Bu olacak ve bunu önleyen malesef bir teknoloji yok. Size tavsiyem ki bende öyle yapıyorum aracınızı kendiniz yıkayınız. Asla makine fırça yok, yasak :)   Helede yaz günlerinde keyifle yıkıyoruz .

3d wax wash şampuan, meguiers yıkama eldiveni, meguiers water magnet kurulama bezi ve üstüne atacağınız bsd hızlı cila. Bunlara ihtiyacınız var sadece. Bir tane beyaz rötuş boyası edinin bence.

makyajlı kasalarda arka stoplar koyu zaten ve güzel duruyor.

Hafif yokuşlarda tutuyor hilhold ama ağır yokuş ise otohold'a almalısın. (ben hep otohold ile kullanıyorum çok rahat)

 
hayırlı olsun hocam güzel günlerden kazasız belasız kullanmanız dileğiyle

o açıklı bana fazla gibi geldi sanki 

genelde alman grubu araçlar özellikle ülkemize gelirken parça değişimi olup gelen araç çok bmw-vw gibi.

bir baktırın derim yada bayilerde diğer golflere bir bakın derim

 

Plakayı tampona nasıl yapıştırdınız hocam?
Ben tornavidayla plakaları tampondan soktum daha sonra nalburdan bali gibi tüpte silikon satıyorlar onlardan aldım.

Plakanın arkasına köşelere ve ortaya gelecek şekilde uhu gibi sıktım sonra hizalayıp yapıştırdım.

Sadece hizalamaya dikkat edersen sorun çıkmaz.

 

Geri
Üst Alt