Anahtar ile tüm camları açamama/kapatamama


neokaos

Üye
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
112
Tepkime puanı
2
İsim
Neo
Sayın üyeler selamlar , saygılar. Aracımda konu başlığında belirttiğim gibi bir sorun oluştu. En son 3-4 gün önce tüm camları açıp aracımı kısa süreliğine havalandırdıktan sonra elle içerden kapatıp seyir halinde oldum. Daha sonraki gün aracımın ön camlarını indikten sonra kapatmak isteyince(her zaman ki gibi)  kapatamadığımı gördüm. Ayrıca açamadımda. Aracın ayarlar menüsünden bununla ilgili aç kapa ,tek cam aç gibi seçenekleri yaptığım halde olmadı. Acaba servis bakımına 3 hafta kaldığı için mi böyle birşey yapıyor(saçma bir tahmin ama :(  ) aklıma bu sistemi çalıştıran devrenin bozulduğu ihtimalini getirmek istemiyorum. Değerli görüşlerinizi ve buna benzer bir durumu tecrübe etmiş üyelerin fikirlerini bekliyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi forumlar.

 
Selam

Bende aracı aldığımda anahtardan açıp kapatabiliyordum sonra gizli özellikleri açtırayım dedim açtırdım, bi kaç gün sonra lazım olunca denedim ve anahtardan kapayamadım da açamadım da camları ender elektroniğe gidecektim niyetlenmiştim ki ayarları karıştırırken menüde seçeneklerin değişmiş olduğunu gördüm tekrar uygun ayarlara getirince yine açabiliyorum camları. Sizin durum farklı ama denemişsiniz. Reset olayı vardı okumuştum forumda belki o bi işe yarar deneyin derim.

Hatta aracı kilitleyince korna sesini açtırmıştım hoşuma gitmedi ayarlardan onu da kapattım sesiz ortamlarda rahatsız ediciydi bence çıkan korna sesi.

Araç garantiliyse de sıkıntı olmaz hallederler benim 2. yıllık bakımda ön yolcu cam açma düğmesi takılıyordu değiştirdiler garantiden bakım ile beraber aynı günde.

 
Araç menüsünden ayarlardan camlar ile ilgili kısmı bir kontrol edin hocam. Ara sıra bu tarz durumlar olabiliyor. 

 
bende de oldu bu problem zamanında, serviste şöyle bir işlem yapıldı. Yarı kontak halde camları komple indirdiler, sonrasında kaldırdılar sonuna kadar. Finalde de marş bastık ve düzeldi. Bir uygulayın isterseniz. Ek olarak kalın yapılı film varsa araçta o da sebep olabiliyormuş.

 
@Ender  @Kırcalı  ilginiz için teşekkür ederim , resetlemeyide ,camlar menüsünüde denedim ama olmadı. @bravo32 size serviste yapılanın aynısını yaptım ve çok enteresan bir şekilde sorun çözüldü :)   Çok teşekkür ederim.Umarım bir daha olmaz. Böylece bu yöntem ile bu sorunun ortadan kalkabildiği de kanıtlanmış oldu. Ama hala ne alaka anlayabilmiş değilim.

 
Merhaba, önceki aracım olan Poloda,anahtarın açma fonksiyonuna bir süre basılı tutunca 4 cam ve cam tavan sonuna kadar açılıyordu. 2016 Golf Highline model aracımda ise 4 cam açılıyor fakat cam tavan sadece havalandırma fonksiyonu kadar,arka kısmı 3 parmak kadar açılıyor.

Bu bir hata,kusur mudur acaba?

 
@Mustafa Çöken hata,kusur değil hocam. 4 cam ve cam tavan yarı açıyor. Kodlama ile cam tavanı da komple açıp kapatabilirsiniz. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
4 camı açmak için aracın higline mı olması gerekmektedir? comfortline aracımın 4 camını kapatabiliyorum ama açamıyorum mesela :D

 
Merhaba, önceki aracım olan Poloda,anahtarın açma fonksiyonuna bir süre basılı tutunca 4 cam ve cam tavan sonuna kadar açılıyordu. 2016 Golf Highline model aracımda ise 4 cam açılıyor fakat cam tavan sadece havalandırma fonksiyonu kadar,arka kısmı 3 parmak kadar açılıyor.

Bu bir hata,kusur mudur acaba?
 Bende de bu şekilde.normali bu olsa gerek hocam

 
@Nfk teşekkür ederim. .Kodlama yaptırmanın garanti süresine olumsuz etkisi var mı acaba?

 
Comfotline 1.0 TSI de cam açma ve kapama anahtar ile nasıl yapılıyor ? Hiç haberim yoktu. Konuyu okuyunca haberdar oldum.

 

Ayarlar düzgün olmasına rağmen bende de bazen olmuyor. (Nadiren) %10 gibi bir ihtimalle.

 

Geri
Üst Alt