1.6 TDI Erken Dpf Temizliği Sorunu


dellobaltino

Yeni Üye
Katılım
30 Ağu 2021
Mesajlar
28
Tepkime puanı
6
İsim
Arda
Selam dostlar aracım 1.6 tdi son nesil motor 80k kilometrede. Son zamanlarda dpf temizliği 300km de bir yapmaya başladı,
1-2 ay öncesine kadar her depoda 1 kere yapıyordu o da ortalama 800 km ye geliyor. Aracım Rsa yazılımlı stage 1, rsa yı da zaten dpf gibi konularda düzgün iş yaptıklarını için tercih etmiştim. Çok fazla trafiğe girmiyorum, kısa mesafe de kullanmıyorum, genelde sakin kullanırım arada otobana çıkıp gazlarım da. Sorun genel olarak böyle tavsiyeleriniz varsa açığım.
 
O DPF beni delirtti. En sonunda söktürdüm. Hızımı alamadım susturucu, filtre ne varsa boşalttım. Dümdüz boru var şimdi. Sesi dizel olduğu için hiç değişmedi desem yalan olmaz. Bağırmıyor da. Sadece emisyon muayenesini tek bir yerde yaptırmam gerekiyor :D ona da katlanacağız artık.
Dp mevcut mu sizin araçta ve dpf iptaliden dolayı çıkan çuflama sesi var mı ?
 
Upvote 0
Selam arkadaşlar 3-4 depodur shellden alıyorum yakıtı, aracı kullanmam da biraz seriydi bu aralar geneli şehir içinde vs. trafiğe de bolca kaldım yani dpf’nin erken dolması için bütün koşullar uygundu. Ona rağmen gözlemlediğim kadarıyla temizlik aralığı ortalama 100 kmden fazla uzadı değişik bir tecrübe oldu benim için.
Geri dönüş ve bilgilendirme için teşekkürler.
 
Upvote 0
Dp mevcut mu sizin araçta ve dpf iptaliden dolayı çıkan çuflama sesi var mı ?
Çuflama değil de rölantide beklerken jet motoru rölantisi gibi egzozdan ses geliyor. Çok tatlı bir ses rahatsız edici değil. Gazlarken de alt devirlerde o jet sesi biraz yükseliyor üst devirlerde kesiyor. Turbonun devreye girdiği anlar sanırım tam emin değilim. Ustama gösterdim düz borudan ve susturucu iptalinden o sesin geldiğini bir zararı olmadığını söyledi.

Edit: DP yok.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt