Hafif tekleme sorunu hakkında


oz6851

Üye
Katılım
19 Eki 2022
Mesajlar
49
Tepkime puanı
7
Konum
niğde
İsim
özgür
Araç
golf 7
Merhaba arkadaşlar,
Araç 2013 manuel 122 lik golf 7 , yeni farkettiğim bir sorun var gaza basıp yükteyken 2. 3. Viteste küçük bi kesme yapıyor . Yükte değil normal hızlanmalarda olmuyor . Aracımda komple düz boru varex var yazılımda varmış ben yaptırmadım aldığımda olduğundan hoşuma da gittiğinden dokunmadım . 2 sene oldu alalı hiç bir sorunla da karşılaşmadım .yeni yaşadım bu sorunu . Hafifde koku geliyor son zamanlarda ama geçiyor hareket edince , ben bobin diye düşünüyorum ama turbo hortumu da olabileceğini söyleyenler oldu .

Araçda son zamanlarda değişiklik olarak bir tek akü değiştirdim normalde 59 amper ebf ydi galiba 70 amper agm varta aldım ve kodlama yaptım başka da bir değişiklik yapmadım . Şimdiden teşekkürler …
 

Buji olabilir.Turbo hortumu olsa anlık kesme yapmaz.Bobin de olabilir ancak diğer arkadaşlarımın da başına geldi,hepsinde buji çıktı(araçları farklıydı tabi).
 
Upvote 0
Buji olabilir.Turbo hortumu olsa anlık kesme yapmaz.Bobin de olabilir ancak diğer arkadaşlarımın da başına geldi,hepsinde buji çıktı(araçları farklıydı tabi).
Bujilerim 6 ay önce triger seti ile beraber değiştirmiştim . Anlık kesme derken tam anlatamıyorum ama aracı kullandığım için ben hissediyorum , minicik kerkinme gibi bişey .
 
Upvote 0
Tam bir şey diyemedim ancak fikrim hala buji yönünde.Çok stres altında çalıştıysa hızlı eskimesi muhtemel.
 
Upvote 0
Takılan bujiler orijinal mi? Bobinlerle birlikte kontrolünde fayda var.
Bujiler ngk takıldı bobinler üzerindekiler takılı kaldı bobinlerde Vw yazıyor .
Birde ilk çalıştırma da koku geliyor az bişey kontrol ettim resimdeki yerden geliyor koku.
IMG_2417.jpeg
 
Upvote 0
Biraz araştırma yaptım YouTube videolarından bazı ustalarda sente iyi yapılmazsa diyorlar acaba öyle bir durum olabilir mi ? Ben ağustos ayında triger seti değişimi yaptırdım . Sentesinide aparatla tutmuyor dediler iki dişliye işaret koyup yaptılar . Sonradan sonraya acaba böyle bir sıkıntı mı çıkarttı ki acaba …
 
Upvote 0
Aparatla tutmuyor değil de doğru aparat yoktur ellerinde muhtemelen. Sente kaçıksa bir çok sorun olabilir ama sürekli yapar. Sizin sorunla ben daha önce bir kaç farklı tsi motorda karşılaşıp bobin+buji değişerek çözmüştüm. Bobindeki sorun bakarak anlaşılmaz zaten, iyi bir usta log alarak ateşlemedeki sorunu görebilir ama kimse uğraşmaz. Genelde önce buji, düzelmezse bobin şeklinde gidilir.
Bujide de doğru kodlu buji olduğundan emin olun, bazen usta(cık)lar bu da uyar filan diye farklı kodlu buji takabiliyor. Eğer buji doğruysa sıra bobinde.
 
Upvote 0
Bu arada sonradan aklıma geldi, ne zamandır yapıyor bunu? Farklı benzinlerle denediniz mi?
 
Upvote 0
Güncelleme bobin denedik olmadı mat sensörü temizledik olmadı 6 ay önce değişen bujiyi değiştim düzeldi . Cevaplar için teşekkür ederim …
 
  • Beğen
Tepkiler: ysb
Upvote 0

Geri
Üst Alt