Polisaj makinası hakkında destek 🙏🏾


ugrsa

Üye
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
280
Tepkime puanı
78
Konum
İstanbul
İsim
Uğur
Araç
Golf 7
Herkese merhabalar, uzun süredir forumu takip ediyorum ve polisaj konusunda bir çok araştırma yaptım. Golf7 kırmızı 2015 model ve 2015 Siyah bir polo aracımız var ikisine de pasta cila yaptırma düşüncesindeyim çünkü araç çok fazla hare ile dolu. Dışarıda düzgün bir yerde yaptırmak için harcayacam minimum fiyat 7000 TL 13.000 arası 5000 ve altı yapan yerlerin hepsi yalapşap iş yapıyor öğrendiğim kadarıyla. o yüzden pasta cila ya vereceğim bir paraya makina ve pasta cila seramik malzemesi almak ve kendi arabama kendim ulaşmak daha mantıklı geldi ufak tefek de elimden geliyor çok uçuk fiyatlara çıkmak istemiyorum ancak Yamaçlardetailingde iki arkadaşla konuştum istanbuldayim Ellerindeki Shine mate ero600 modelini önerdiler orbital al amatör olduğun için boyayı yakma ihtimali daha az olur dedi ben de ero 600 ve X 610 arasinda kaldim. Shine mate markasi hakkinda yorumu olan var mi?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_2997.jpeg
    IMG_2997.jpeg
    19.4 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2998.jpeg
    IMG_2998.jpeg
    31.7 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2697.jpeg
    IMG_2697.jpeg
    107.4 KB · Görüntüleme: 16

Shine mate oldukça güzel markadır tavsiye ederim. Eğer sürekli böyle bir şey yapmayacaksan şarjlı veya kablolu kl pronun güzel ürünleride var.
Ek olarak sadece pasta değil, demir tozu temizleyici, kil, ipa, m700 temizlik tineri, uygun ebatta keçe ve ped, aynı şekilde kağıt bant vb. vb. bir çok ürün gerekmekte.
Yüzey hazırlamak, polisaj yapmak ve bunu seramik ile koruma altına almak üçüde hakkı verilerek yapıldığında ciddi işler.
 
Kırmızı ve siyah renkler işlem yapması zor renkler. Daha önce tecrübeniz yoksa yapmanızı önermem. Çünkü boyanın yavaş yavaş ısıtılması lazım, kıvrımlı ve köşeli kısımlar aşınabilir çok fazla mikron kaybı yaşanabilir, vernik incelmesi olabilir. Bu sebeplerden ötürü iş tecrübesi fazla işçiliği iyi olan bir yere yaptırmanızı öneririm.
 
Polisaj işi !?
Dünyanın en kolay isi gibi gözüküp

Cihazı kullanmaya yeltenince , eeeeee.....yapmıyorum ulennn deyip kaldırıp atılan alet.

Polisaj operatör sertifikası / kursiyer belgesi olmayan almasın bu aleti.
 
Herkese yorumlari için teşekkür ediyorum, bahsettiğiniz yanimlar ve isitilma işlemleri ile ilgili araştirmlarima göre rotary yada random makina kullanilmazsa orbital ile boya yakmak çok zor ve mümkün olmadiğini öğrendim en uygun yer şuan malesef 10 ila 15.000₺ civari istiyor. Benim araçta derin çizikler yok sadece hareler var zamanla oluşmuş ve hiç pasta yaptirilmamiş yikamayi cilayi vs hepsini kendim yapiyorum aldiğimdan beri autofinesse, karcher fussowax soft99 cila vs ile elbette zor bir zanaattir pasta işi ama ufaktan bir deneme yaparak başlasam dogru pasta dogru kil hare giderici demir tozu ile güzel bir cozume kavuşurum diye düşünüyorum
 

Geri
Üst Alt