Küçük bir hasar için Maslak'ta kaporta-boya ustası tavsiye


designer

Üye
Katılım
14 Kas 2016
Mesajlar
60
Tepkime puanı
12
İsim
Mehmet
Herkese merhaba, 2021 aralık ayında gerçekleşen bir hasar için onarım yaptırmam gerekiyor. Kazaya ilişkin tutanak var. Kaza kırmızı ışıkta dururken arkadan bir servis minübüsü çarpması nedeniyle gerçekleşti. Video ve fotoğraf kayıtları da var.

Araçta hasar olarak: Arka sol yan stopta küçük bir kırık var. arka çamurlukta küçük bir deformasyon var. Tamponda bir iki küçük boyanacak yer var. iç tamponda da defarmosyan vardır. Arka çamurlukta boya atması yok.

Maslak Doğuş servis'e sorduğumda 20 gün sürer dediler.

Kalp rahatsızlığı olan bir oğlum olduğu ve araçla acil hastaneye gitme durumları her an ortaya çıkabildiği için aracı olabildiğince az bırakacak bir formül yaratmaya çalışıyorum. Oğlumun durumu nedeniyle sürekli ertelemiştim, ama 28 Ekimde muayene bitiyor ve arka stoptaki kırık nedeniyle muayenede sorun yaşamak istemiyorum. Yine oğlum nedeniyle gel git yapmak istemiyorum.

Acaba bana yardımcı olabilecek bu küçük hasarı hızlı bir şekilde onarımını yapmamı sağlayacak kaporta-boya ustası tanıdığı olan var mı?
Özellikle Atatürk oto-sanayide olursa çok makbul geçer.

6aeeaac0-7ed9-4d27-b901-7163d002a2b3.jpg
 

Ekli dosyalar

  • b026c19e-5111-4f10-a62d-ff71d008b026.jpg
    b026c19e-5111-4f10-a62d-ff71d008b026.jpg
    316.1 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_3790.jpg
    IMG_3790.jpg
    361.8 KB · Görüntüleme: 29

Geçmiş olsun hocam, Allah beterinden korusun.
BMW F30 aracım varken, Maslak' ta ne kadar usta gezdiysem olmaz dediği,
Volvo aracımda Alüminyum kaput (boyalı olduğu halde) herkesin boyalı ve alüminyum boyasız düzeltilmez dediği parçaları bir tek Hacı usta düzeltti. ve işini dürüstçe yapar, çok fazla para almaz.

+90 533 690 59 71 - Hacı usta

iyi günler.
 
Upvote 0
Kaporta ustaları muayeneden geçmeyebilir dediği için acele etmiştim. Ama biraz araştırdığımda, kırık küçükse, tehlike arzetmiyorsa, ampul görünmüyorsa ve ışıkların renginde bir farklılık oluşturmuyorsa muayenenin hafif kusurlu olarak onaylanacağını öğrendim. Kırığı bir parça ile kapatıp muayene randevuma gittim (ekte kendi imkanlarımla muayene öncesi düzelttiğim halini görebilirsiniz) ve bu haliyle hafif kusurlu olarak geçti. Ek bir not yangın tüpü de aracınızda olmasa bile hafif kusurla geçiyorsunuz. Aracınızda bulunan tarihi geçmiş ama ibresi yeşil, yani kullanılabilir nitelikteki tüpler ise kusur kaydedilmiyor. Otoparktaki görevliler kendi tezgahları için sanırım, gelenleri yanlış yönlendiriyorlar. Sözde tarihi geçen tüp ruhsata işleniyormuş, kaskodan para alınmıyormuş, muş, miş, mış.

Ayrıca aracın tamirat konusuyla ilgili bilgi olması bakımından ekleyeyim, tutanak tarihinden itibaren 2 yıl içinde aracınız yaptırılabiliyor. Kasko'dan veya haklılığınıza göre Trafik sigortasından hasar kaydı açabiliyorsunuz. Benim durumumda ben haklıydım, SBM raporu da %100 diğer taraf kusurlu demiş. Trafik sigortası kapsamından tamirat işlemlerini başlattık.

Forumlarda konunun takibi önemli olduğu için kullanıcıları bilgilendirmek istedim. Yardımcı olan, cevap yazan herkese teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_2837.jpg
    IMG_2837.jpg
    241.8 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Upvote 0
Geçmiş olsun kardeş. Göçük için bırakman şart gibi görünüyor. Maalesef ben de bırakma taraftarı değilim ama sistem böyle. Güvenilir esnaf o kadar zor ki!
Far için Başakşehir İkitelli Atatürk oto sanayi sitesinde çıkmacılar var oraya yolun düşerse orjinalini bulursun rahat. Sanırım senin araç golf 7 ben birkaç ay önce 7.5 için gitmiştim epey aradım ama temiz buldum. O sırada golf 7 nin bolca çıkma yedek stop u vardı fiyatı da uygundu.
 
Upvote 0
Aracı tamirat için birkaç gün bırakmak sorun değil elbette. Ama eksperi bahane ederek 20 gün bırak demeleri insafsızlık. Çünkü bu araçta 20 gün sürecek bir hasar yok. Üstelik 20-30 bin liralık hasar çıkar dediler ki bence o da doğru değil. Hasar konusunda yetkili servislerin şişirme yapması ve buna yaptırım olmaması ne kötü. İşini düzgün yapmayanlara birşey olmayan ülkede yaşıyor gibiyiz. Umarım bir gün bu konulara da yaptırım gelir.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt