Golf 7 soğuk hava veriyor


219

Yeni Üye
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Konum
Ankara
İsim
219
Araç
Golf7 1.6 tdi dsg
2014 golf 7 , sıcak hava vermiyor du geçen hafta Ankara Vastek oto elektrikte petek tıkalı değişmesi gerekli dediler ve petek değişimi yapıldı ilk bir saat güzel sıcak hava verdi sonrasında sağ tarafta soğuk hava vermeye başladı sol sıcak sağ soğuk vastek elektrik bu sefer sistemdeki pislik yeni peteği tıkamış tazzikli suyla peteğin temizlenmesi gerekiyor diyor yani sonuç alamadım bu konuda tecrübesi bilgisi olan
 

Petek değişimi yapılmadan önce, eski petek takılı iken, radyatör temizleyici katkı kullanılarak ve en az 2 defa doldur boşalt yapılarak, detaylı sistem temizliği yapılmalıydı.

Ondan sonra yeni kalorifer peteği takılmalıydı.



Neyse olan olmuş. Şimdi ; sistem temizlenmeden , petek temizliği yaptırsanız da , yine tıkanacak.

Yukarıda bahsettiğim işlemleri yaparak sistemi temizletin, sonra , petek temizlik makinesi olan bir elektrikçi veya klimacı da kalorifer petek temizliği yaptırın.

Tıkanıklık açılmaz ise petek tekrar değişecek.


.
 
  • Beğen
Tepkiler: 219
Tesekkür ederim
 
Bilmiyorum aynı mıdır ama başımdan benzeri, bi taraf sıcak bi taraf soğuk olayı geçmişti;
torpido altında minik bir dişli ve buna tahrik veren küçük bi motor mevcut. Bu sıcak ve soğuğu ayarlamaya yarayan flaplara yön veriyor. Dişli zamanla motor milinden fırtıp senkronu bozuluyor ve flaplar sıcakta yada soğukta kalıyor. Oto elektirikçisine gösterin orayı da kontrol etsinler 5 dk da çözülmüştü. Dişlinin göbeğine japon yapıştırıcısı sürüp taktı ve bir daha da yerinden oynamadı.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 219
Sıcak soğuk ayarını yapan dişliyi kontrol ettirin sıcağa çevirmiyor olabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: 219
oncelikle gecmis olsun, eger sistemde pislik var ise, once sogutma suyunuzu bir gozle kontrol edin rengi nasil cunki kalorifer peteginde dolasan su motoru sogutmaya yarayan su, boyle durumlarda once petek temizligi yapilmasi gerekli hatta komple devirdaim sistemini temizletmek cok daha iyi cunki kalorifer petegini tikayan pislikler termostat ve dolastigi nekadar radyotor varsa bunlarida tikayabilir, sicak coguk klapesini ayarliyan disli parcada cok karsilasilan sorunlardan diger arkadaslarin dedigi gibi onuda kontrol ettirmekte fayda var.
 

Geri
Üst Alt