Golf 8 style aracımda 20 30 km civarında iken gelen cızlama sesi


Volkan34

Yeni Üye
Katılım
18 Ağu 2022
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Konum
Istanbul
İsim
Volkan
Araç
Golf 8
Öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar,
Aracım golf 8 style paket daha 810 km de , araca ilk bindigim günden beri cam açıkken ve sesiz bir ortamda iken , 20 30 km hızlara geldigim zaman beni çok rahatsız eden bir cızlama sesi duyuyorum. ( yeni balatalarda surtunme sırasında gelen seslere benziyor). Bu sebele aracı doğuş oto kartal şubesine götürdüm ve derdimi anlattım. Test sürüşüne çıktık ve görevli arkadaş sesin her motor kapatıp açtığında geldiğini ve etsi dan kaynakli normal birşey olduğunu idda etti. Uzun uğraşlar sonunda sesin motor kapatmadanda geldiğine arkadaşı ikna edebildim. Test sürüşü sonunda aracın bir gün orda kalmasını ve teknik ekibe göstereceğini söyledi. Bende aracı bıraktım. Ertesi gün gerekli kontrolleri yaptıklarını ve araçta herhangi bir sorun bulunmadığıni, bunun normal bir ses oldugunu ve aracı gelip alabilceğimi söylediler. Bende ellerinde test aracı varsa denemek istediğimi ve ondada ayni sesin olup olmadığına bakmak istediğimi söyledim fakat araç olmadığını belirttiler.
Bir ses insanı bu kadar rahatsız ediyorsa normal olmaması gerektiğini düşünüyorum. Karşılaştırma yapmak maksatında eğer sizdede benzer bi ses varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim .
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Bu tip ivir zivirlar icin aracinizi servise kurcalatmayin. Basiniza daha buyuk bela acarlar. Biseyi kirip caktirmadan silikonla yapistirirlar filan falan.
Cok rahatsizlik veren birsey ise Rutin bakima gittiginizde ustaya fisildayabilirsiniz. Aksi taktirde sirf ses icin kart acilinca illa didikleyecekler. Deneme yanilma, hababam test surusu vs vs.
 
Upvote 0
Merhaba, ayni sesi bende farkettim, eTSI motoru her actiginda yapiyor, tiz bir islik sesi ancak suruse cok etki etmiyor. Selamlar
Hocam selamlar, aynı sorunu ben de yeni aldığım golf 8 2021 style 30.000km aracımda da yaşıyorum. Uzun yolda farkkettim ancak şimdi yavaş hızlarda motor kapandıktan sonra gaza basınca bir kayış sesi geliyor. Basınçlı hava ıslık sesine de benziyor. Zannedersem sizdeki benzer sorunun daha az şiddetlisi. Sorunu çözebildiniz mi @barbar_gunit ?
 
Son düzenleme:
Upvote 0

Geri
Üst Alt