Yardım lütfen


Volkan

Üye
Katılım
7 May 2015
Mesajlar
53
Tepkime puanı
1
İsim
VOLKAN
Arkadaşlar sipariş verdiğim araç bugün geldi, az öncede son fiyatı konuştuk,%5 indirim yapılacağı söylendi ama bu indirimi vergisiz fiyat üzerinden veriyor. Araç fiyatı 109,750 ; vergisiz fiyatı 64,000 tl. İndirimi nihai fiyat üzerinden vermesi gerekmez mi? Tüm ilgili konularda bu şekilde okudum sanki. Her iki durum arasında 750 tl fark oluyor ki iyi bir meblağ. Görüşlerinizi rica ederim. @silvershadow, @yusuf,@orhanhoca 

Teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 3122

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@HaK yanlış mı hesapladım acaba? Tekrar kontrol edeyim ama indirim konusu miktarın vergisiz meblağ olması normal mi peki? 

Teşekkürler cevabınız için

 
@HaK yanlış mı hesapladım acaba? Tekrar kontrol edeyim ama indirim konusu miktarın vergisiz meblağ olması normal mi peki? 

Teşekkürler cevabınız için
Aslında büyük bir fark olmuyor Volkan Hocam. Vergisiz fiyat düşünce vergi tutarları da düşüyor çünkü. Vergi öncesi indirim hesabından çıkan sonucu belirtmediğinizden sağlamasını yapamadım. Siz bir kontrol edin isterseniz.

Son fiyattan indirim yapın diye direttiğinizde de bu kez MTV ve masrafları bizim dışımızda deyip hesap dışı bırakıyorlar bir fark yine oluşuyor yani.

Saygılar...

 
@Volkan Hocam, tabii ki normal değil.

Biz müşteri olarak net fiyat üzerinden aldığımız indirim oranını biliriz.

Ama Doğuş Oto Bizlerden daha "fakir" olduğu için 100 lirayı 200 lirayı kar biliyor.

Aslında yüzde hesapları da yanlış. Matematiği gasp edip Biz de böyle diyorlar, Doğuş Oto Matematiği icat ediyorlar.

100 KTL'lik ürün %5 indirim ile 100x0,95=95 KTL olması gerekirken, Doğuş; 100/1,05= 95,238 KTL gibi abuk bir hesap yapıyor, 238 TL kar etmek için. Sonra da %5 indirdim diyor. 

Saygılar...

 
@HaK şimdi anladım sanırım, net satış fiyatı düşünce ötv ve kdv de düşüyor, ben bu noktayı atlamışım ama dediğiniz gibi 100 küsurluk bir araç için "ali cengiz" oyunlarına girip, hesaplamalarda kafa karıştıyorlar. Yarın tekrar görüşeceğim st ile. Yardımlarınız için teşekkürler.

 

Geri
Üst Alt