Volkswagen, 2022 yılında üretimin artacağı görüşünde


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,792
Tepkime puanı
8,370
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Pandeminin etkisini azaltmasının ardından tavana vuran talep, üreticileri ters köşeye yatırınca stoklardaki ürünler aylar içerisinde tükendi. Süreç boyunca çip alımlarını durduran üreticiler, 2021 yılının ilk günleri ile yaşanan patlamaya da çaresiz kaldı. Fakat ilk tahminlerin aksine 2022 oldukça umut vadediyor.

En azından Volkswagen bu görüşte. Yılın son çeyreğinde iç karartan açıklamalar yapan Volkswagen, yıl sonuna doğru beklentilerini değiştirmiş gibi görünüyor. Markanın yönetim kurulu üyelerinden olan Daniela Cavallo, yerel Alman gazetelere verdiği röportajda kritik ifadeler kullandı. Cavallo'ya göre Volkswagen, ana üssü olan Wolfsburg'da tam yüzde 43'lük bir üretim artışı bekliyor.

Cavallo'ya göre bu artışı "doğru okumakta" fayda var. Yükseliş oldukça şiddetli ve güçlü görünüyor olsa da Wolfsburg tesisi beklenenin altında kalacak gibi görünüyor. Henüz 2022 yılı için planlarını açıklamayan Volkswagen, Wolfsburg'da önümüzdeki yıl en az 570.000 adet otomobil üreteceğini ön görüyor. Fakat yöneticiye göre henüz tehdit geçmiş değil.

2021 yılı verileri ise pek iç açıcı değil. Volkswagen'in ana üssünde yıl başında belirlediği üretim rakamı 1 milyon adet iken, şu anda tesisin 400.000 adet civarında otomobil üretimi ile yılı kapatacağı söyleniyor. Resmi veriler için ise önümüzdeki haftayı beklememiz gerekecek.

Kaynak
 
Tüm markalarda üretim stok artar inşallah, bolluk yaşansın ki sıfır araç satın almak hayal olarak kalmasın.

Hem enflasyon hem de araç azlığı sebebiyle ülkemizde sıfır otomobil alabilmek çok saçma bir hal aldı 2021 yılında. Umarım 2022 yılında her şey tam tersi olur.

Herkes istediğine kolaylıkla ulaşabilir olsun temennisindeyim.
 
VW Cip uretimi konusunda Samsung ile anlasmaya gitmisti sanirim, oyle biseyler okumustum. Dogruysa ise yaramis gozukuyor.
 
Bu haber son zamanlarda sıfır fiyatından daha pahalıya alınan araçları patlatır.
 

Geri
Üst Alt