Aks yağ kaçağı


Kral5357

Yeni Üye
Katılım
5 Ara 2020
Mesajlar
24
Tepkime puanı
15
İsim
Muhammet
Arkadaşlar merhaba
Bundan 1 ay önce özel serviste aracımın (2016 1.4TSI) periyodik bakımını yaptırmaya gittiğimde sağolsunlar her zamanki gibi aracı lifte kaldırıp genel bir göz muayenesi yaptılar ve sol aks keçesinden yağ kaçırdığını söylediler. Bana söylediklerin de değiştirmelerini söyledim. Aks söküldüğü için şanzıman yağının da değiştirilmesi gerekiyormuş peki ne gerekiyorsa yapın abicim dedim ben de. Sonuçta yağ kaçakları önemlidir diye düşünüyorum.

Bir hafta önce de kış lastiklerimi taktırmaya gittiğimde lastikçi sol aksı göstererek abi burda bir terleme var sıkıntı olmasın baktır buna dedi. Bugün keçeyi değiştirdiğim özel servise gidip kontrol eder misiniz dedim. Baktıkların da terleme olduğunu söylediler hafta içi 1-2 gün arabayı bırakmamı söküp keçeye bakacaklarını keçeden kaynaklıysa ücretsiz değiştireceklerini, iç veya dış aks kafasından kaynaklı bir problem de olabileceğini eğer ondan kaynaklıysa ücret bilgisi verip yapabileceklerini bu işlemler için şanzımanın indirilmeyeceğini söylediler.

Şimdi size sormak istediğim bu ne kadar ciddi bir problem başıma daha ciddi sıkıntılar açılmasından endişe ediyorum. Sizce aracı yetkili serviste mi yaptırmalıyım yoksa bu kadar endişe etmem yersiz mıdır.

Herkese teşekkür ederim.
İyi forumlar dilerim.
 

Hocam zaten en baştaki hatayı dışardan yaptırmakla başlamışsınız işe bu saaten sonra yetkili servisede götürseniz aracı onlarda cok bişey yapamayacaklar komple değiştireceklerdir ilk müdahale olarak keşke yetkili servisten yaptırsaydınız özel servisler neye ellerini atsalar ellerinde kalıyor cünkü biliyorsunuz artık bu araçlar milli servet haline dönüştü en ufak bişeyde yetkili servisinden şaşmayın derim
 
Upvote 0
@Kral5357 benim araçtada terletme mevcut bana aynı şekilde keçe değişmesi lazım dendi aracım 98binde herhangi bir işlem yapmadım damlama olmadığı için gerek duymadım 2 senedir o şekilde kullanıyorum ara ara kontrol ediyorum damlama olursa müdahale edecem diye fakat daha bir sorun ile karşılaşmadım
 
Upvote 0
@nihat34 bu şekilde uzun süre kullanmaktan korkarım hocam. Olmadık yerde başıma iş açabilir diye düşünüyorum ve bir an önce bundan kurtulmak istiyorum ama aynı yere mi yoksa yetkili servise mi gitmeliyim bilemedim. Yetkili servisin fazla fiyat çıkarmasından, özel servisin ise işin üstesinden gelemeyeceğinden çekiniyorum.
 
Upvote 0
@Kral5357 önce yetkili servisten fiyat almanızı tavsiye ederim bende aracımı özel servise sokmaktan korkanlardanım işin ehline denk gelmek zor
 
Upvote 0
Daha fazla risk almak istemiyorum hafta içi aveke bırakacağım aracı umarım daha çok başım ağrımadan bu işten kurtulurum.
 
Upvote 0
arıza basit . ne yetkili servisi? verin özeldekilere yapsınlar
 
Upvote 0
Malesef dışardaki özel servislerin teşhis ve tespiti çok zayıf. Ellerinde gerkli techizat ve mantıklı teknik alt yapıları olmadığı için keçenin neden kaçırdığına bakmamışlar. Onun yerine evet keçeden kaçırıyor keçe bozuk değiştirelim demişler. Araçta bozulan mekank asamların neden bozulduğunu tespit etmek gerekiyor. Yoksa her bozulan parçayı söküp yenisini takmayı burada buluna bir çok kişi de yapar eli anahtar tutsun yeter. Yetkili serviste bu olayların tam tersi bir parça arızalı ise nereden kaynaklandığını bakmada o parçayı ve o parçayla ilgili tüm bileşenleri komple değiştiriyor. Bu seferde maliyet aşırı fazla oluyor. Siz o keçeden dolayı servise gitseniz servis komple aksı değiştirecek. Şuanki maliyeri 8-10 bin tl arası vardır. Ancak düzgün bir usta olsa belki de aks kafası bozuk o yüzden aks keçesini bozuyor deyip sizin maliyetinizi 4/1 oranına düşürecek. Umarım herkesi iyi ustaya denk gelir.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt