Frene basınca gelen sürtme sesi


oadanur

Üye
Katılım
21 Haz 2020
Mesajlar
52
Tepkime puanı
25
Konum
İstanbul
İsim
Osman
Arkadaşlar Merhaba,

2017 GOLF 1.4 TSI DSG araca sahibim. Aracım 42 bin km de. Arka fren balatalarını yaklaşık bi 10 bin km önce yetkili serviste değiştirdim.

Frene basınca arka taraftan bir sürtünme sesi geliyor. Aracı yıkayıp beklettikten sonra ses daha çok artıyor. Servise götürdüm, araç yıkandıktan sonra balata izi oluşur bundan dolayı ses yapar dendi. Bu gayet normal dendi.

Ancak ses gerçekten rahatsız edici. Ön frenlerden ses gelmiyor mesela. Bu durumu yaşayan var mı? Gerçekten normal midir? Bir çözümü var mı?

 
Garantisi vardır yapılan işlemin  fren balatası ile alakalı  eco serisi takıldıysa öter.  Servise fark verip  başka ürün taktırabilirseniz iyi olacak yoksa o sese balata bitene kadar katlanacaksınız.  Ses yapmayan Ate  arkalar ortalama 450 tl civarında+ işçilik vs..  Servise baskı yapın takılanları garantiye göndersinler. 

 
@rager007 Bu ötmeden kastınız benim bahsettiğim sürtünme şeklinde de olur mu? İnce bir ses olabileceğini duymuştum ama sürtünme şeklinde hiç duymamıştım.

 
@oadanur Özellikle auto hold açıkken araç zor gidiyor. Sürtünme sesi  ve cik cik cik şeklinde sesler geliyor. Auto holdu araca her bindiğimde  kapatıyorum. Bu sayede % 60 kesiliyor sadece frenlemede belirli  baskıda sesler geliyor. Yıkamada genelde vitese atıp freni  çekmiyorum  balataların arasındaki tozun akması için bir süre ses kesiliyor.  Eski tip el freni bu kadar sorunlu değildi. En fazla sert çekince elinde kalıyordu.:)

 
@oadanur balata sesi mi yoksa metalin metale surtme sesi gibi bir ses mi? Balata ile diskin arasına birşey sıkışmış olabilir mi?

 
Servise baktırdım. Birşey olsa görürlerdi diye düşünüyorum. Özellikle yıkama sonrası artıyor benim de. Balata iz bırakıyor. Uzun kullanımdan sonra iz azalıyor sanırım ses hafifliyor. Servise götürdüğümde onlar sesi duydular ama çok hafif geliyordu ve bunun çok normal olduğunu söylediler.

 
Bu tarz bi sesten dolayı 2-3 hafta önce servise gittim. Servisteki arkadaş baktı disklere diskin yüzeyinde çatlaklar oluşmuş dedi ve balata diske yapışmış dedi sebebini sorduğumda arabanın diskleri tam soğumadan yıkama yapılmıştır demişti. 40000 km de diskler bu yüzden balatayla birlikte değişti.

 

Geri
Üst Alt