Yanal Rüzgar


Akif Nalca

Üye
Katılım
2 Tem 2018
Mesajlar
291
Tepkime puanı
336
Konum
tokat
İsim
akif
Arkadaşlar malum tatil sezonu, farklı yörelere doğru uzun yol maceralarımız olmakta.  Geçtigimiz ay K.Maraş üzerinden Hataya geçtim özellikle Nurdağı mevkiini geçerken öyle bir yanal rüzgara denk geldim ki araç kafa sallamaya başlayınca yavaşlamak durumunda kaldım. Rüzgarın şiddetini golfün yalıtımı sayesinde ilk başta anlamadım ama sonrasında yerinden sökülecekmiş gibi sallanan ağaçlar ve tabelalar fikir verdi. Önümdeki araçlar da daha fazla hızlanamayıp frenlemek durumunda kaldılar. 

O güzergahı bilen arkadaşlar da belki benzer durumu yaşamışlardır. İlk başta tedirgin olsam da yoldaki diğer araçlara göre daha az etkilendiğini gördüm, sizce golf yanal rüzgarlara karşı ne kadar başarılı?

 
Dun bende Kastamonu dan İstanbul a yola ciktigimda araba dengesiz gidiyordu acaba yanlis dengesiz mi malzemeleri yukledigimi düşündüm

Aynen dediginiz gibi yol kenarındaki agaclar deli gibi esniyordu

Ses izalasyon sorunu yaşamadim sanirim yüksek sesle muzik dinlemekten dolayi duymadim ruzgar sesi


 
@Akif Nalca Bahsettiğiniz yol güzergahında rüzgar gülleri var. Muhtemeldir ki rüzgara maruz kalmak.

Rüzgarı golf iyi sönümlüyor.

Buna , hıza duyarlı elektrik destekli direksiyon da yardımcı oluyor. Rüzgar yönüne göre direksiyon tepkisini ayarlayıp sizin düz gitmenizi sağlıyor..

Bkz. https://binekarac2.vw.com.tr/vwsozluk/ShowComponent.aspx?ComponentID=15452

Başka bir durum yaşamıştım. Camlarımda yağmur kaydırıcı var. Yağmurlu fırtınalı bir günde yağmurun şiddetini etraftaki  flaşörleri yanık, 60-70 km/hız ile ilerleyen araçlardan anlayabildim. Ben ise 90-100 km/hız civarı silecek çalıştırmadan ilerleyebiliyordum.  

Özetle , yolda su birikintisi yoksa ya da dolu yağışı yoksa Golf ile diğer hava koşullarında sürüş yapmak keyifli oluyor.

Güvende olduğunuzu hissediyorsunuz..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt