Jantlar hk


Sarpi

Yeni Üye
Katılım
1 Mar 2019
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
İsim
Serhat
Merhaba arkadaşlar,

Lastik değişimi zamanı gelmişti. Ben de dışarıda kötü işçilik olabilir diye düşünmüştüm. Geçen gün serviste daha fazla ödeyerek lastikleri değiştirdim fakat işçiliği beğenmedim. Jantlar bazı yerlerinden çizilmiş. Ayrıca balans metalleri  jantın içi temizlenmeden takılmış ve balans metallerinden birinin ( tıkırtı geldi) düştüğünü farkettim. Ayrıca öndeki jantlardan birinin arkaya takıldığını farkettim. Jantların yer değiştirmesi normal mi? Jantların içinde nereye takılacağını gösteren yazılar var mı?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim. 
Araç Golf 7 comfortline, jant dover ve ebat 205 55 16

 
Jantların yer değiştirmesi normal. Balans yapan yere kurşun takıldığı için jant üzerinde herhangi bir yere yapıştırılabilir. Takılan kuşun düşmüş ise jantın tekrar balasına baktırın. Gereksiz yere servise para vermişsiniz dışarıda da aynı işlem yapılıyor.

 
Mehmet hocamın söylediği gibi. Jantları farklı yere takabilir. Hepsini kendi içinde balanslıyor sonuçta. Kurşunların düşmesii le ilgili ise eski kurşunlar olabilir mi? Yani ilk lastik takılmasında gelen kurşunlar olmasın sizin düştüğünü gördüğünüz yer? yeni takılanlar olduğuna eminseniz tekrar balans yaptırın.

 
@agacmalzeme @Alii 

Teşekkürler,

haklısınız, boşuna fazla ödedim servise. Fabrikasyon işçilik bekliyordum, ama hataymış. Eski kurşunlar değil eminim, çünkü lastikler ilk kez değişti. Tekrar balansa girmeli bencede ama girmesse hayati bir sorun yaratır mı onu bilmiyorum. Eski lastikler continental eco contact 5 di. Continental premium contact 6 takıldı ve yakıt tüketimi biraz arttı. Sizce bir süre sonra eski değerlere yaklaşır mı? Ya da tüketimi azaltmak için lastik havalarını biraz artırsam mı?

 
@Sarpi Servisi tecrübe edinmişsiniz. Tekrar balansa baktırmakta fayda var bakılmazsa araç hızlandıkça titreme ve sarsıntı yapabilir, daha uzun vadede ön takıma zarar vermeye başlar. Eco contact 5 lastik premium a göre bir tık daha az yakıt harcar. Lastiklere daha fazla hava basarak eco 5 lastik yakıt değerlerine ulaşıbilirsiniz fakat bu seferde yol tutuşunuzda problemler çıkar ve araç daha fazla sekmeye başlar. Bence ideal lastik hava basıncında kullanınız güvenliğiniz için. 1 lt az yakması için canınızı riske atmayın.

 
@agacmalzeme Teşekkür ediyorum,

lastikleri sökmeden balans yapıldığını gördüm internette. Sağlıklı olur mu acaba? Malum, servis hayal kırıklığı oldu. Bu arada aracın bakım periyodu da geldi, kararsız kaldım serviste değil de özel servise mi gitsem diye. Yıllık bakım + buji değişimi + fren hidroliği için toplamda 1900₺ demişlerdi. 

 
Lastikler üzerindeyken jant araçtan sökülüp cihaza bağlanıp yapılır en sağlıklı yöntem bu olur.

 

Geri
Üst Alt