DSG Şanzuman Sorunsalı


ycetin

Katılımcı Üye
 
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
770
Tepkime puanı
760
İsim
Yasin Çetin
Herkese Selamlar,

Başıma gelen bir durum sebebiyle böyle bir başlık açmak istedim. Özellikle VAG kodlama konusunda bu yönde bilgisi olan arkadaşların bilgi ve fikirlerini rica ederim. 

2017 model dizel/otomatik A3 sedan kullanıcısıyım. Daha önce forumda da belirtmiştim. Yaklaşık 4-5 ay önce iyi niyet kapsamından kavramam değişti. Değişim sonrası yaşamış olduğum bütün problemler çözüldü. Taki başıma gelen iş bilmezler sebebiyle dsg ile ilgili tekrar sorun yaşamaya başladım. İş bilmezler diyorum çünkü karşılaştığım durumu onlara bağlıyorum. 

Kısaca bahsedeyim. Aracıma cruise control taktırmak için önce çıkma bir kol buldum. Bir arkadaş tavsiyesi ile yönlendirmiş olduğu özel servise montaj için gittim. Benim mevcut kolu söktüler. Bu arada bilen bilir audilerde cruise control sinyal kolları ile birlikte değişiyor. Neyse bu arkadaşlar mevcut kolu söküp cruise controllü kolu taktılar. Sonra araç kolu görmedi. Vag kablosu takılı bir şekilde kurcaladılarda kurcaladılar. Sonra bilen birini aradılar. Sorun gün yüzüne çıktı. Bu araçlarda sadece kol takıp tanıtmakla olmuyor ayrıca orijinal audi lisansı ile yada kodu ile aktivasyon yapılması gerektiğini öğrendiler. Sonra eski kolu tekrar taktık. Bu işlemle toplam 3-4 saat sürdü. Bu sırada sabretmekten gına geldi. Neyse eski kolu taktılar kağıthane lokasyonundan beylikdüzüne yola çıktım. Yola çıktığımın ilk dakikasında fark ettim durumu. Vites geçişlerinde özellikle 1-2 arası bir tuhaflık vardı. Özellikle dur kalk sırasında hafif gazlama sonrası gazdan ayağımı çektiğimde normal şartlar (öncesinde) akan araç şimdi akmaz oldu. Araba bildiğiniz gazdan ayağımı çektiğimde yığılma yapmaya başladı. Daha sonra ortalam 80-100 km hızlarında gazdan ayağımı çektiğimde manuel araçlarda debriyajdan ayağınızı hızlı çektiğinizde bir vurma yapar. Aynı bu şekilde vurma yapmaya başladı.

Yaşadığımın bu sorunun sebebi bahsetmiş olduğum vag kablosu ile kurcalamalarından kaynaklı bişey olabilir mi? Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Yetkili servise gidip kalibrasyon yapmam bir fayda sağlar mı? Bilgisi olan dostlarımda yardımlarını rica ederim? 

Herkese teşekkürler hayırlı ramazanlar.

 
Vag kodlama işlemleri ile haşır neşir olan arkadaşlar açtığım konuyla ilgili destek olabilirler mi? Tşkler.

 

Geri
Üst Alt