18" jant ve lastik seçimi


akks

Yeni Üye
Katılım
5 Şub 2016
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Konum
salihli
İsim
ahmet
Merhabalar.
2013 Golf 1.6 TDI Highline sahibiyim. Geçtiğimiz haftalarda aracıma Vosmer yetkili serviste ön tampon altı, yan etekler, arka tampon altı ek, tavan spoileri ve camlara rüzgarlıkları orijinal aksesuarlar takıldı. Bunlara ek olarak Eibach prokit (3cm) ve çift çıkışlı egzos ucunu dışarıda taktırdım. (Bunlar hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim)

Araç 38.000 km de ve artık üzerinde gelen lastikleri değiştirme zamanı geliyor. Lastikler Pirelli ve bence çok sert.  Lastiklerle beraber 17" janttan 18" janta geçmek istiyorum. Aramızda kullanan varsa memnun kaldığı marka, modeli yazarsa sevinirim.

Bir de daha önceki aracımda jant çapı ve lastik yanağı değiştiğinde hız göstergesinde az da olsa (%2 - %3) sapma olmuştu. Bu durum Golf için de geçerli mi? Eğer öyle ise VAG vs. kodlama, ayar ile giderilmesi mümkün mü?

golf.jpg

 
Fotodaki araçtan bahsetmiyorsunuz sanırım @akks hocam. arka stoplar Comfortline araca ait değil mi?

 
@CanerHocam 2013 te Highline pakette Led stoplar ve katlanır ayna opsiyoneldi 

 
Yok değil, 2013 highline aracım. Benim aracımın fotoğrafları.

Farkettim de 3 senedir kullanıyorum, arabanın fotoğrafı yok başka. Bunları yay montajını yapan arkadaşın instagram sayfasından arakladım :)

 
@CanerHocam 2013 te Highline pakette Led stoplar ve katlanır ayna opsiyoneldi 
Hmmm bunu bilmiyordum kusura bakmayın :)
Estagfurallah hocam bende bilmiyordum benim aracımda 2013 highline aynı renk hatta bende de katlanır ayna ve led stop yok yani 2013 ün baz highline ı yanlış hatırlamıyorsam  2014 ten sonra katlanır ayna ve led stop opsiyon olmaktan çıkıp standartlaştırıldı.

 
Bende çift çıkış egzoza geçmeyi planlıyorum. Aracınıza nasıl bir işlem uygulandığından biraz bahsederseniz sevinirim. Çıkışı kazandan mı alsam, uç mu taktırsam gibi sorular var kafamda. Birde mevcut difüzöre işlem mi yaptırdınız yoksa yenisini mi taktınız acaba?

 
18'e gecilecekse tercih durban olmali bence

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@akks Hocam öncelikle Kocaman bir maşallah, aracınıza ne kadar özen gösterdiğiniz ve orijinalliği husunda ne kadar imtina ettiğiniz aşikar [emoji41] benim de lastiklerim cinturato ve belirttiğiniz gibi bence de oldukça sert bir yapısı var ve sürüş konforunu nispeten baltaladığı kanaatindeyim. 18 jantta hangi marka, model alırsanız sürüş konforunuzu artırmayacağınız bir gerçek, o konuda tecrübeli hocalarımız fikirlerini mutlaka paylaşacaklardır. Lastik içinse daha yumuşak hamurlu michelin ya da continental ler var bildiğim. Hız göstergelerimizde hali hazırda şahsen tespit ettiğim %0,5-1,0 aralığında sapmalar mevcut. Örneğin 80 km/h için cc de 83-84 aralığını kullanıyorum. Vagcom da henüz böyle bir düzenlemeye rastlamadık ancak araştırmaya devam ediyoruz, olursa yine bu sayfalardan mutlaka haberdar olursunuz [emoji4]

Keyifli, daha nice uzun km ler dilerim.

Sent from my iPad using Tapatalk

 
Değerli Hocam;

Jant konusunda size tek önerim TSE onaylı yerli jant olsa dahi kabulüm ancak lütfen çin malı replika lardan olmaması.

Seçimi tamamen zevk meselesi olduğu için size bırakıyorum 

Deneme yanılma metoduyla bulunan en başarılı lastikler Goodyear Eagle F1 GS-D3 235/50R18 97V 

Sırt deseni ise bir harika 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çift çıkışlı egzost işin en kolayı. İzmir 3. sanayide yaptırdım 120 TL. Fotoğrafta belli olmuyor ama takılan arka difizörün egzost çıkışı tek için çok geniş. Çok kötü gözüktü tek çıkış ile. Sadece ucu değiştirdim. En kısa zamanda detaylıca fotoğraf eklerim. 

 
Durban aklımda. Ama orijinal demeyin lütfen. Çok pahalı. Biraz mantıklı bulsam alırım ama gerçekten pahalı. Sonuçta çizilecek, boyası bozulacak en çabuk deforme olan şeylerden biri otomobilde. Bir de ithal edilen jant vb. herşey TSE onayı ve 2 yıl garantili olmalı diye biliyorum. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Durban aklımda. Ama orijinal demeyin lütfen. Çok pahalı. Biraz mantıklı bulsam alırım ama gerçekten pahalı. Sonuçta çizilecek, boyası bozulacak en çabuk deforme olan şeylerden biri otomobilde. 
Replika alacaksanız bence almayın Hocam durban, yanlış anlamayın lütfen kötü anlamda demiyorum. Belki pahalı olabilir ama hayatınızı taşıyan şeyler onlar, bir çukurda vs kırılsa, parçalansa ne olur siz düşünün. 

 

Geri
Üst Alt