Dacia Duster Test Video


enpisagor

Katılımcı Üye
 
Katılım
24 Tem 2015
Mesajlar
1,479
Tepkime puanı
11
İsim
Can
Duster için hazırladığım yazı ve video burada da paylaşalım.

Kolay alırsın, zor vazgeçersin sloganı ile yola çıkan dacia, Duster ile daha ulaşılabilir bir seçenek  sunuyor. Üzerinde barındırdığı  sağlamlığını kanıtlamış 1.5 DCI motoru ile dikkatleri üzerine toplayan Duster  4*4 seçeneği , geniş iç hacmi ve yerden yüksek yapısı ile güzel bir alternatif.

Günümüzde sıfır km araçların fiyatlarının çok yüksek olduğu bu dönemde uzun dönem kullanıcı incelemesini içeren testimizin kafanızdaki soru işaretlerine bir nebze cevap olacağını umuyorum. Test aracımız 100.000 km yi devirmiş ve 2011 model. Giriş seviyesi olan ambiance modeline ek olarak tavan barları, alüminyum alaşımlı jantlar, klima ve yolcu hava yastığı opsiyonu bulunuyordu.

Dış görünüşte, Alüminyum alaşımlı jantlar ve tavan barları ile şık bir SUV görünümü veriyor , tasarım görecelidir ancak kaslı yapı ile fiyatından pahalı duruyor. Dış tasarım makyajlı versiyonda büyük değişiklikler içermiyor, sadece ön ızgara ve arka stop lambaları elden geçirilmiş durumda. Özellikle siyah renk olan test aracımız daha heybetli duruyor. Geniş olan bagaj kapağı, yüksek yükleme eşiği olan bagajın, açma kısmı çok nostaljik. Ayrıca radyo anteni de önde ve uzun, biz yerinden çıkarmayı başaramadık.

İç tasarım gösterişten uzak ve sade, kullanılan sert kalitesiz plastikler kalite algısını düşürüyor. Ancak fiyatı düşünüldüğünde kabul edilebilir. En çok sözü edilen cam kumandalarının Renault 9 Brodway gibi orta konsoldan açılması ergonomiden uzak. Makyajlı Duster’de bu sorun çözülmüş ve cam açma kumandaları kapı koluna taşınmış durumda. Makyajlı versiyon iç mekanda radikal değişiklikler barındırıyor, özellikle opsiyon olarak alınabilen navigasyon güzel ancak yine kullanılan tüm malzemeler sert plastik.  Ön ve arka kısımda yeterli baş ve diz mesafesi sunuyor. Yerden yüksek yapısı ile de dışarıyı yüksekten görmek de hoş oluyor. Kabin yalıtımı aşırı zayıf olan araç yol ve motor sesini fazlası ile iç mekana alıyor ne yazık ki. Ayrıca kullanılan malzemeler nedeni ile iç mekan da oluşan trim sesleri de kullanıcıyı gıcık edebiliyor, bunun için kendinizce çözümler üretebiliyorsunuz.

Motor ve sürüş özelliklerine geçtiğimizde, diğer tüm Renault ve Nissan modellerinden tanıdık olan 1.5 DCI motor  görev yapıyor, aracı rahat taşıyor ve performans anlamında bir sorun yaşatmıyor, güncel versiyon araçlarda 85 hp 90 hp olarak değişmiş durumda ama test aracımızdaki 85 hp motor gayet tatminkar, bunun dışında bir övgüyü de yakıt tüketimi ile hakkediyor, rahatlıkla 6 litre ortalama elde edilebilirken, bunu daha da düşürmek mümkün.  Ki test aracımızın yaptığı km göz önüne alındığında sadece periyodik bakımları yapılarak ekstra bir sorun çıkarmaması sevindirici. Aracın tek eksiği otomatik şanzıman sunulmuyor oluşu, eğer otomatik ve dizel kombinasyon olduğu takdirde satış rakamlarını ekstra arttıracaktır.

Sonuç olarak kullandığı tutumlu ve sağlam dizel motoru ile güzel bir alternatif, ancak güncel versiyonda opsiyonlar da eklendiğinde 65.000  TL sınırını aşıyorsunuz. Dacia tutuldukça ekonomik olmayı yavaş yavaş bırakıyormuş gibi gelmeye başladı bana. Tabii bunda ülkemizdeki fahiş vergilerinde etkisi yok değil.

Görüşmek üzere, Selam ve sevgilerimle.

 
enpisagor dedi:
Duster için hazırladığım yazı ve video burada da paylaşalım.

Ellerine, emeğine sağlık Abi, yine güzel bir inceleme videosu daha,

Golfü almadan önce "Ya o paraya dizel 4x4 full duster alıyon, benzinli arabaya ne vercen o kadar parayı" diyenlerden bıkkınlık gelmişti, tabi onların çoğu Golfü alınca "VW yapıyor kardeşim" diyenlere dönüştüler, hatta birisi Passat 4motion almış full+full, araç gelsin bende ona sataşıyım biraz :)

 
@fcsrn

Çok teşekkür ederim Eren dostum.

Golf ile kıyaslamak dahi hata, çamaşır leğeninden hallice plastik var araçta, ve her tarafı trim sesi dolu, abim sesleri gidermek için çeşitli yöntemler buluyordu ama o da dayanamadı sattı :D

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli Can Hocam;

Şevkle ve aşkla yapılan her işin ne kadar güzel olabileceğinin kanıtlarından biri gibisiniz.

Ellerinize sağlık.

Kardeşime Temmuz ayında araç bakarken incelemiştim ben de..İnanın ki yazmak içimden gelmemişti. Tarzım değil..

Bilgiler için teşekkürler.

 
silvershadow dedi:
Değerli Can Hocam;

Şevkle ve aşkla yapılan her işin ne kadar güzel olabileceğinin kanıtlarından biri gibisiniz.

Ellerinize sağlık.

Kardeşime Temmuz ayında araç bakarken incelemiştim ben de..İnanın ki yazmak içimden gelmemişti. Tarzım değil..

Bilgiler için teşekkürler.
Cok teşekkür ederim, Murat hocam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Geri
Üst Alt