20 km boyunca 180kmh hız yaptım. Elime ne geçti?


Otoyolda 220-226km hızlara çıkıyor, 232km hıza çıktım. İyi gidiyor fenna değil:)

 

Motoru kac kmde acmamiz lazim acmasak olmaz mi ?

 
osmanturev dedi:
Merhaba abilerim kardeslerim. Konuyu dogru bir yere mi actim veya boyle bir konu acmak gerekli mi bilmiyorum ama bu konuda dusuncelerimi aciklamak istiyorum. Baslikda da soyledigim gibi dun aksam izmir cevreyolunda mavisehir kavsagindan ulukent kavsagina kadar olan duzlukte (takriben 20-25km) aracin limitlerini gormek, hem de motoru acmak istegiyle trafigi tehlikeye atmayacak sekilde gaza sonuna kadar yuklendim. Ara ara cikan araclar ve karsidan esen poyraz sebebiyle hizim 185 i gecmedi ama 170 in altina da dusmedim.

Bu denemenin sonucunda edindigim izlenim ve tecrubeye gelecek olursak oncelikle sure olarak 60 km lik toplam yolculugumu normal kullanimdan 5 dk kisaltti. Yakit olarak 0.7 lt ortalamam artti bu da 1.5 tlden biraz fazla bi ekstra maliyet oldu. Yani 1.5 liraya 5 dk kazandim. Deger mi? Duruma gore, sartlara gore degisir ama cok cok acele bir is yoksa bence degmez. Cunku kendimi guvende hissetme duygum kayboldu. Allah korusun bi anlik bir hata veya bi lastik patlamasi vs vs cogaltabiliriz(bunlar her zaman olabilecek basa gelebilecek seyler) sebebiyle basa gelebilecek bir kazada kurtulma sansi cok cok dusuk. Ama daha normal hizlarda (cevre yolu icin 120kmh) aracin hakimiyeti bizim elimizde olacagindan boyle bir durumda kontrol saglamak daha kolay olacaktir.

Diyecegim o ki fazla surat bize cok sey katmazken bizden cok sey goturebilir (buna 1.5 tl de dahil. Cunku bir ogrenci icin cok para. Altinda golf olsa da :D ) ayrica bir sey daha ogrendim ki golfe gecince  her ne kadar aracin verdigi guvenle ortalama hizimda 10 km lik bir artis olsa da, hala hiz tutkunu degilim olamam da. Yuksek hizda baya baya korktum. O korkuyla beynim neler neler dusundu  &:
o kadar yola da, o kadar riske, ''5dk'' çok az ve hızın ne kadar gereksiz olduğunu özetlemişsiniz

 
degerli forumdaslar hocalarimin dedigine katiliyorum. bir akrabam vardi 30 sene taksicilik yapmis bir i uzun yol deneyimide fazla onunda dedigi gibi varacagin yere yarim saat gec git,senin yerine huznun gitmesim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

Geri
Üst Alt