SEAT ve Renault-Nissan'dan iş bırakma kararı geldi


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,780
Tepkime puanı
8,334
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Renault-Nissan ve Volkswagen Grubu'nun İspanyolu SEAT, tedarik problemleri ile karşı karşıya. Corona virüs salgınının derinden etkilediği sektörde malzeme sıkıntısı yaşamaya başlayan üreticiler, iş durdurma kararı aldı.

Karardan en çok etkilenecek olan tesis, Barcelona yakınlarında bulunan Martorell kentindeki SEAT tesisi olacak. Pazartesi gününden itibaren 7000'den fazla kişinin iş bırakacağı tesisteki işlemlerin ne zaman başlayacağı da kesinleşmiş değil. Öte yandan işçi temsilcileri bu durdurmanın 6 haftaya kadar uzayabileceğini belirtmiş.

Buna ek olarak Nissan'ın Barcelona'da bulunan iki tesisinin kapandığı da kayıtlara geçmiş. Cuma günü firmanın tedarik zincirinde bozulmalar yaşadığı gerekçesi ile kapattığı tesisler, dezenfekte de edilecek.

Nissan, Pazartesi gününe kadar kapalı tutacağı tesislerde hafta sonları çalışmalarını da iptal ediyor. Eğer iddialar doğruysa firma bugün vereceği karar ile iş bırakma sürecini uzatabilir.

motor1

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ford: Valencia fabrikasini kapatti

VW: Bratislava fabrikasini kapatti

Fiat-Chrysler: Italya,Polonya ve Sirbistan fabrikalarini kapatti, yani avrupada tofas haric bütün fabrikalari kapandi

Ayrica avrupali parca tedarikcileride fabrikalarini kapatti, stoklar bitince üretim tüm avrupada  ve Türkiyede durabilir

Kaynak: https://www.haberturk.com/avrupa-otomotiv-uretimine-virus-arasi-2614922-ekonomi

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
PSA-Grupta avrupadaki fabrikalarini kapatti.

Bu sene bayilerde yeterince yeni arac stogu olmaz, dolayisiyla 2.el fiyatlari yükselise devam eder.

 
Bu fabrikalar uzun süre kapalı kalırsa bayilerde kapanır,yetkili servislerde kapanır,yedek parça sıkıtısı yaşanır.

öyle bu araçların 2. elinin yükseleceğini tahmin etmiyorum,

ben şahsen sıfırı üretilmeyen bir aracı almak istemem.

Sonları chevrolet gibi olabilir.

 
Volkswagen Group CEO'su Herbert Diess şirketin İtalya, Portekiz, Slovakya ve İspanya'da üretime ara vereceğini ve Avrupa'daki geri kalan fabrikalarını da koronavirüs salgını nedeniyle kapatmaya hazırlandığını söyledi.

Volkswagen'in işyeri komitesi, fabrikalarda işçilerin salgının yayılmasını önüne geçecek güvenli mesafeyi korumalarının imkansız olduğunu ve Cuma gününden itibaren üretimin durdurulmasını önerdiklerini açıkladı.

CEO Herbert Diess, "Satışlarda yaşanan olumsuz gidişata ve parçaların fabrikalara tedariğine dair artan belirsizliğe bakıldığında markalarımızın fabrikalarında üretime yakın zamanda ara verilecektir" dedi.

 

Geri
Üst Alt