Golf 7 Hangi Jant?


Skyline

Katılımcı Üye
 
Katılım
24 Eki 2019
Mesajlar
1,616
Tepkime puanı
1,202
Konum
Ankara
İsim
Musa
Arkadaşlar 2015 1.2 TSI golf 7 aracım için jant almak istiyorum. Üzerinde şuan 16" dover jant mevcut. İlk başlarda durban almayı düşündüm fakat durbanda orjinal 18 inç var. 18" alırsam da arabayı basmam gerekecek, ben bunu istemiyorum. O sebeple 17" bir jant istiyorum. Jantın replika olmasını istemiyorum bu yüzden elimde bir kaç seçenek kalıyor, Dijon son tercih olarak aklımda ama merak ettiğim clupsport jantın orjinal 17 inç olanı var mı acaba? Yoksa 17 inç Madrid jant düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde forumda bir arkadaş gayet temiz ve iyi durumda lastikleriyle güzel bir fiyata Madrid satmıştı. Onu almadığıma pişmanım açıkcası. Sizlerin yorumu nedir bu konuda?

 
Ben 17" olarak en çok Dijon yakıştırıyorum Golf'e. Madrid yerine Dijon alırdım ben olsam. 

 
@Musaaksoy Madrid ve Dijon bunların haricinde pek alternatif yok.,

Birde Geneva ve Sebring var ama çok zor bulunan jantlar..

 
Hocam bende dijonlar yerine madrid alayim diye cok defa niyetlendim ancak araca ne zaman baksam dijonlar hosuma gittiginden vazgectim. Madrid jantin temizini bulmak zor ama dijon bolca mevcut biraz aramayla tertemiz olanlarini bulabilirsiniz, geneva jant harika ama yok denecek kadar az piyasa da

 
Arkadaşlar biraz gezinirken yine forumda şöyle bir görsel buldum. Benim aracımda bu renk yani thungsten gri. Geneva jant hiç duymadım daha önce ve görmedim de, keza Sebring de aynı şekilde. Dijon iyi güzel de hatta belki de en güzeli ama herkeste olunca bi esprisi kalmadı sanki diye düşünüyorum.

image.png

 
Clubsport jantin orijinal 18i bile ülkemizde olmayabilir hocam, madrid jantlar guzel jantlardir tabiki temizini bulursaniz, ankarada bir takim bulmustum ama cizikten mahvolmustu, simdi bir ilan daha var ( 781250663 ) temiz duruyor bakmak lazim ama.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Musaaksoy merhaba Hocam. Bnde de dover jant var ama aracım tungsten gri. Madrid daha hoş duruyor gibi geldi bana birde metalik gibi ya tungsten griyi tamamlıyor gibi geldi bana bi kaç arabada gördüm canlı olarak. 

 
@Tracy299 aynen hocam, ayrıca cam filmi siyah ayna kapakları, siyah stop çerçevesi gibi eklemeler de olunca araba siyah-gri renkler içerisinde birbirini çok iyi tamamlıyor gibime geliyor şahsi düşüncem olarak

 
Madrid gibi siyah jantların dezavantajları; çabuk kirlenir, kirlenince kötü durur., krom kısımları sürtme sonucu pul pul atabiliyor.. 

17” ebatta lastik maliyeti pahalı 

Konfor azalıyor

 
@forzaGilles imzanızdan gördüğüm kadarıyla lastiğinize göre siz de 17 jant kullanıyorsunuz, sizin jant tercihiniz nedir?

 
@forzaGilles evet hocam bakımı kolay değil. Dediğinize katılıyorum. Görüntü olarak hoşuma gidiyor Madrid. 16 konfor olarak daha iyi şuan bnm için. Br önceki aracımda Golf 7 idi dijon jantlıydı sanırım değişiklk arıyorm

 
@forzaGilles imzanızdan gördüğüm kadarıyla lastiğinize göre siz de 17 jant kullanıyorsunuz, sizin jant tercihiniz nedir?
Bence 17 ebatta en güzel jant sırasıyla; Sebring>Dijon>Geneva>Madrid 

Bende fabrikadan aracın üzerinde gelen Dijon’lar var., ben memnunum dijon ları beğeniyorum.. herkesin beğenisi zevki vs. farklı 

 
@forzaGilles hocam, biraz araştırma yaptım Sebring jantın orjinal ölçüsü 17 değil 18 gibi, bunun doğruluğunu nasıl öğrenebiliriz acaba? Bilginiz var mı?

 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt