İzmir Garaj Tecrübem


Katılım
30 Ağu 2018
Mesajlar
255
Tepkime puanı
230
Konum
Canakkale
İsim
latissimusdorsi
Yakın zamanda golfü İzmir garajda detailing işlemlerinden geçirdik. Gözlemlerimi adil bir şekilde yazmaya çalışacağım.

Öncelikle beni rahatsız eden esas 3 problem, göstergelerdeki :(  ve iç pianoblack detaylardaki çizikler, özellikle ön camda olan güneşte örümcek ağı şeklinde görünen kılcal çizikler, ve kaportadaki yoğun makine yıkamasına bağlı kılcal çiziklerdi.

1,5 ay önceden iletişime geçip yer ayırttım. Instagram adreslerinde yer alan fabrika çıkış konsepti şeklinde bir iş istediğimi ve özellikle camlar için geldiğimi belirttim. Full exterior detailing (2 kat hikari pro), interior Detailing, motor temizliği için 2500 TL fiyat aldım.

Sadece bu iş için Çanakkale’den İzmir’e gittim. Otel + yakıt masraflarım 1500tl. Yolda araç problemi nedeniyle İzmir’e 8 saat geç gittim, planı aksattığım  için gerekirse seramiği tek kat yapabilecegimizi söyledim -bu sayede zaman kazanabilirdik- sorun yapmayıp işlemlere başladılar.

1- Seramik İşlemleri 9/10

Gayet iyi bir seramiğe hazırlama işlemi yapıldığını düşünüyorum. Aracı eski sahibi makinede yıkadığı için yoğun çizikleri gidermede bir hayli çaba sarfettiler. Bu arada kaput filmi motor sıcak olduğu için ısı tabancası kullanılmadan çıkarıldı, sorun olmadı. Seramik performansı başarılı. Tampon ve aynaların polisajında maalesef makine kaçırılıp tampon köşeli yerinde boya alınmış. 5-6 cmlik yerlerde aynı şey aynalarda da var. Arka stoplar polisajla canlandı, çok güzel oldu. Piyano Black sütunların polisajı esnasında logoyu korumaya almadan polisaj yaptılar ses etmedim, ama detay ruhuna yakışmaz.

2-Motor temizliği  ?/?

Motor o an buhar makinesi olmadığı için aracın beyin denilen kısmına poşet geçirilerek, basıçlı suyla yıkandı. İçim gitmedi değil. Herhalde ne yaptıklarını biliyorlardır dedim. Zaten komple yıkanmadı, sadece ilgili yerlere su sıkıldı. Sonra kimyasallarla temizlendi.

3- Lastik ve Jantlar  5/10

lastikler sökülmedi, ancak jantlar güçlü kimyasallarla temizlendi. Lastiklere 3d parlatıcı uygulandı, jantlara herhangi bir uygulama yapılmadı. 

4- İç mekan ve ön konsol ( koltuklar+göstergeler+ön konsol)  5/10

iç mekan olarak koltuk temizliği ve taban temizliği gayet güzel yapılmış memnun kaldım. Aracın koltuk temizliği gece geç saatlerde yapılıp, ertesi gün öğlen 13’e kadar kapıları kapalı kalmış. Garaja geldiğimde durumu farkedip aracı havalandırdım. Ancak pleksi gösterge çiziklerine, konsol piano black detaylara dokunulmamıştı. Hatırlattım. Önce şarjlı rupes makinanın oraya girmeyeceği söylendi, etrafa zarar verebilir dendi. Gösterge çevrelerini bantla korumaya alabileceğimizi söyledim. Yine olmazsa 3000lik ve 6000lik su zımparasıyla burada kendim uygulayabileceğimi söyledim. 6000lik zımpara olmadığı söylendi. Sonra rupesin makinası oraya girdi işlem başladı, ancak polisaj sonrası bezle benim silip kontrol etmem istendi (şaka gibi) sanki ortada olmayan birşeyi düzeltmeye çalışıyormuşuz gibi. 

Usb bağlantısının olduğu açılır kapanır piano black kısmı hatırlattım(malesef). Biraz polisaj yapılıp bırakıldı, etrafı bantla korumaya alınmadan. Daha sonra teyp ve klima ayar düğmeleri çerçevelerini hatırlattım. Buranın söküldüğünden emin misin diye tepki aldım. Sökmeden detay olmaz diye paylaşımları olduğu için şaşırdım doğrusu. YouTube’dan sökme videosunu gösterdim. O sayede biraz yol aldık. Ancak isteksiz ve korumaya alınmadan yapılan polisaj nedeniyle ön konsol yanlarındaki deri kısımlar polisajdan nasibini aldı :(  resimleri aşağıda.

5- ve camlar  0/0

Daha randevu alırken cam detayının benim için çok önemli olduğunu söylemiştim. Camlarımdaki problem çok çok ince sadece güneş karşıdan vurunca belli olan kılcal çizikler -güneş ışığında görünen örümcek ağı gibi-  Bunun için seryum gerektiği söylenip bulunamadığı söylendi. Ben randevuya 15 gun kala n11’de seryum satıldığını görüp hemen iletişime geçtim, gelirken alıp gelebileceğimi söyledim. Bu sefer seryumun camları daha kötü yapabileceği söylendi. Ellerinde her halde cam polisajı için birşeyler vardır dedim(yokmuş). Aracı teslim ettiğim pazartesi gün tekrar camları hatırlattım. Çarşamba günü auto finesse vision uygulandı. Bu ürünün cam çizikleri için olmadığını hatırlattım. Sonax cam pastası bulabilir miyiz diye sordum, bir şekilde bulmaya çalışacaklarını söylediler. 

Perşembe günü sabah 7gibi seramiğin ikinci katı atılıp, garaj kapatılmış. Saat 13gibi garaj açıldı. Sonax cam pastasının karşıyaka sonaxta bulunduğu, fiyatının 230tl olduğu eğer satın alırsam uygulayacaklarını söylediler. Müşteriye ürün aldırmak yanlış olsa da, sadece buraya gelmek için 1500tl harcayan ben 230tlyi düşünecek değildim. Neyse gittik aldık ve garaja döndüğümüzde saat 15’ti. Ve uygulama başladı. 30-45 dk sonra ürün işe yaramıyor denilerek bırakıldı. 230 lira verdiğimizi biraz gayret göstermelerini istedim. Cam polisajının uzun sürdüğünü kaporta polisajı gibi olmadığını hatırlatmak zorunda kaldım. Biraz daha polisaj yaptılar, ön camda sürücü tarafında 20x20 lik bir alana şişenin 1/4 ünü boşaltıp camı daha da çizerek. Sonra boşa uğraştığımızı istersem 200 tl indirim yapacaklarını söylediler. Camların daha da zarar görmemesi için kabul ettim. Sonax cam cilasını aldım ve 2300 lira ödedim. Bu sefer de indirimin cam cilasını orada bırakmam şartıyla olduğu söylendi. (Haydaaaaa) 

Camlara uygulama yapılmadığını, sonaxı dışarda uygulatacağımı söyledim. Hikaripro seramiği olan aracın camlarında hiçbir su kaydırıcı hidrofobik malzeme yok.

Özetle %80 başarılı bir garaj. Instagram postları her aracta yapılan standart uygulamalar ve dikkat değil malesef. Beni yanıltan şey o oldu. Şehir dışından gelinecek ve burası için 2 ay sıra beklenecek bir durum yok. Bu işlere benim kadar para harcamamanızı öneririm.(şimdiki kafa :)  ) harcayacaksanız da neyin yapılıp neyin yapılmayacağını önceden netleştirin, checklist oluşturun. 

0111CA8A-9158-4D7C-864C-E3B5D2F41C92.jpeg

:(  

89465280-AF7C-4CE7-9D4D-8EE956966CBA.jpeg

Tampondaki hatalar, aynalarda da var (dikkatli olmak lazım)

9FDAB973-AFDD-4D04-94FB-1A9D74231F17.jpeg

Seramik uygulaması başarılı :)  

A5EDF253-B827-490B-85B8-3F4EA1E9B13A.jpeg

Meşhur sonax cam cilası elimde bekliyorum bakalım :)  

51F9AA1C-C62C-43EA-9784-8BBA2544AD52.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende hardcore cem abide seramik uygulamasi yaptirdim yasadiginiz talihsizlere uzulmekle birlikte. Ben sizin yasadiginiz hicbir talihsizligi yasamadim. Dusuncelerinize saygi duyuyorum yazdiklariniz mutlaka sizin beklentilerinizin geri yansimasi. Cem abi isinde iyidir izmirdede belli basli yerlerden biridir. Oncelikle gecmis olsun demek istiyorum ayriyetten bu dusuncelerinizi onunla paylastinizmi bilmiyorum ama yaptigi isin arkasinda oldugunu bildigim icin mutlaka bir cozumude olucaktir.

Not: kendisini hic gormedim bi arkadasin vesilesi araci arkadasim kapidan alip kapiya birakti parasini havale yaptim. Araci 10 gun sonra pis bir halde gordum haliyle yagmur camur ama ilk yikamadan sonra cok buyuk fark vardi. 

 
Hocam şöyle bir durum var. Bir detailer’a bak şurası var, şurası kalmış, şurayı unutmuşsunuz denmez (bence) çünkü detailer “görür”. Çünkü adam detaycı. Ustalara zaten hatırlatmak en sevmediğim şey. Kaporta polisajında ben de iyi olduklarını düşünüyorum. Zaten arabanızı gönül rahatlığıyla emanet edip %80-90 kaliteli hizmet alabilirsiniz, ama kesinlikle hardcore bir iş değil. İyi bir detailer aracın göstergelerindeki pleksi cam çiziklerini bence pas geçmez ve söyletmezdi. 

Bu tür butik işletmelerde kaliteyi yakalamak ayrı zor, sürdürmek ayrı zor, çünkü tek kişilik insan faktörüne bağlı. Bunun da farkındayım. Ben sadece düşüncelerimi paylaştım, her işi ayrı ayrı anlatmaya çalıştım. Bu cam mevzusu ve 200 liralık kesinti yüzünden gergin ayrıldık garajdan, cam konusunda birşey yapabileceklerini sanmıyorum çünkü cam polisajı apayrı bir işmiş, keşke randevu esnasında söyleselerdi. Ben de ısrarcı olmazdım, hatta kalkıp izmire gitmezdim.

 
Bence %80 çok iyi puan vermişsin.şahsen şu yazdıklarını ben yaşasam hem o kadar para hemde bu kadar yüksek puan vermem.yalnız bişeyi merak ettim.tüm bu işlemler totalde kaç gün sürdü?

 
@ÖzDi 

pazartesi, 17’de seramik için ön hazırlık başladı. ( aslında aracı 9’da getirmem gerekiyordu ancak gece yolda kaldım, 17’de izmire gelebildim, onların zamanını çalmamak için tek kat seramik önerdim) salı çarşamba polisaj devam etti çünkü öğrendiğime göre araç hep makineli yıkamaya girmiş, bu zaman aldı bir hayli ve emek verdiler. Çarşamba iç temizlik de yapılmış. Ve çarşamba kapanışta ilk kat seramik yapılmış. Sonra perşembe sabah 7de ikinci kat seramik geçilip garaj kapatılmış. 13’te açıldı. Perşembe 15`te başlayan işlemler 18’de bitti, ben de izmirden ayrıldım.

Toplam 4030tl bütçe ayırdığım bir işte, camlar elimde kaldı, ön konsola da ite kaka birşeyler yaptırabildim. Camlara uygulama yapılmayacağını bilsem izmire gitmezdim. İşin en başından bana dense ki biz cam işine çiziklerine girmiyoruz, eyvallah. Yada interior detailing’e ön konsol çizik giderme dahil değil, eyvallah. Şimdi ben instagram çalışmalarına bakıp heralde yapılır diye gidiyorum. Yada iç mekanda piano blackleri anstatik neyle koruma altına alacaklar acaba diye gidiyorum, hardcore ya...öyle değil işte.

Hatta cam çiziklerini gidermek de şart değil. Ama uygulama yapmada, özellikle cam’da sabır göstermeden bilemezsin. Bana cebimden 230 liraya pasta aldırmışsın, beni sanayide orda burda sonaxta gezdirmişsin, güzel güzel 4-5 saat uygula tüm camlara çizikler gittiği kadar gider ben de durumu kabullenirim. Üstüne bir de yağmur kaydırıcı yap, canımı ye. Hatta cam pastasını alırken, elinizde cam pedi yoksa onu da alayım diye sordum. Daha ne yapayım ?

Detailing işlemlerinde siz kaportaya isterseniz on kat seramik geçin, ön konsol piano black detaylar pleksi göstergeler camlara el atamıyorsanız o detay hissini sürüş esnasında sürücüye veremezsiniz. O yüzden mutlaka checklist oluşturup fiyat almak lazım.

 
@latissimusdorsi  hocam bence puani fazla vermisiniz :) ic detaylardaki durumlar , cam mevzusu vs bir kenara biraksak bile su tamponu ve aynayi polisajla cizmeleri bence asla kabul edilmeyecem bir durum ,  2500 TL verip tamponu aynayi cizdirecegim birde ustune forumda ne oldugu belirsiz insanin forumda abuk subuk konusmalarini okuyacagim sanki suclu arac sahibiymis gibi , yine de sizin icinize sindiyse onemli olan o ancak bu detailing isleri gercekten problem bende boyle sorunlar yasarim diye cesaret edemiyorum :)  detayli okuma firsati bulunca cam olayininda inanilmaz oldugunu gordum hocam Allah iyi sabir vermis size :) ic detay da ayri bir hikaye zaten.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar anladığım kadarıyla ve büyük ihtimalle forumdan bir arkadaş işlemi yapan firmaya, orada çalışan birisine yada yakınına forumda sizinle ve işçiliğinizle ilgili konuşuyorlar diye söylemiş. Üye olduğu zamana ve yazdığı yorumlara bakıldığında açıkça ortaya çıkıyor. 

Doğrudur, yanlıştır toplum olarak eleştirilmeyi kabul edemiyoruz ne yazıkki. Hatta bu eleştiriler arkadaşlarımıza, dostlarımıza yapıldığında da görülen üzere aynı şekilde karşılık buluyor.

@latissimusdorsi

Hocam sizin gibi detaylara önem veren birisi olarak beklentinizin karşılığını alamadığınız için üzüldüm. Ve kaybettiginiz zaman ve yolda yaşadıklarınız da işin tuzu biberi olmuş. İnsallah iç detayı da istediğiniz gibi başka bir yerde belki içinize sinecek şekilde yaptırırsınız.

 
@Beşiktaş1903 hocam adamsın... o kadar para verip esnaflık ne bilmeyen aldığı parayı hak etmeyen kişiler. @latissimusdorsi Hocam harbiden bu kadar masraf edip üstüne düşüp bu talihsizliği yaşamanıza üzüldüm ben bi kaç kez aracı yıkatmak için dışarı verdim verdiğim çoğu yerde aracın dışını sildiği bez ile içini silenler mi en basitinden o günden sonra malzememi en kalitelisinden alır kendim yıkarım hocam tavsiyem bu yönde 

 
Herkese selamlar.Uzak şehirlerde olamamız sebebi ile aracı görmeden konuştuğumuz için odak noktalarımız her iki taraf içinde farklı olabiliyor.Geçen hafta pazartesi günü sabah 8,30 başlayacak olan uygulamamız yaşadığınız araç arızası yüzünden akşamüstü 17,30 kalmıştır.Hikaripro seramik uygulamasında öncelikle boya kusurlarının azaltılmasını içerir ve  detaylı iç  motor temizliği fiyatın cazip gelmesi açısından tarafımdan hediye olarak yapılmaktadır.Randevu ile çalışan işletmemimiz size 3 gün ayırmış olup bir gün arıza nedeni ile boş geçmiştir.Geldiğinizde sizinde ifade ettiğiniz üzere bir uygulamayı eksiltelim dediğinizde ben iç detaylı temizliği yetiştirmemiz olanaksız olacağını iptal etmemiz gerektiğini söyledim (Bütün işlemleri tek başıma yapıyorum )ama iç detaylı temizliği yapalım dediğinizde çözüm üretmeye çalıştım ve 1 mayıs günü iç detaylı temizlik için meslaktaşlarımı çağırıp sizin için bu konun mahsuru olup olmadığını sorduğumda olmadığını söylediniz bende işi yetiştirmek adına arkadaşlarımdan destek aldım.Uzak mesafeden geldiğiniz için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösterdim ve sizden sonraki gelecek  araçların randevularını kaydırıp bir gün daha yer açmaya çalıştım.Cam çizik konusunda uygulamam yok bir kaç defa size konu ile ilgili olumsuz dönüş yaptım ve konuşmalarımızı ekleyebilirim. Bunun haricinde gösterge camı, iç kısımdaki piano black aksamın sökülmesi ve polisaj standart detaylı iç temizlik uygulamasında yer almamaktadır ve konuşmadiğimiz uygulamarı yine sizleri kırmamak adına elimden geldiğince bu kadar kısa zamanda yardımcı olmaya çalışarak yapmaya çalıştım..Hardcoregaraj olarak memnunun olmadığınız için üzgünüz.Saygılarımla.

 
2500 Tl bu iş için versem , işin adı detaling olduğu için ben de bu şekilde detay işlemler beklerdim.Bilgilendirme için teşekkürler. 

 


Geri
Üst Alt