Volkswagen'in en büyüğü ATLAS


Başkan

Katılımcı Üye
 
Katılım
26 Ağu 2015
Mesajlar
1,272
Tepkime puanı
11
Konum
İstanbul
İsim
Ümit
Volkswagen şimdiye kadar ürettiği en büyük otomobili Atlas'ın tanıtımını dün gece gerçekleştirdi. 

,GR-JJF6V-Uu5qc86o2G4Mg.jpg

Alman otomotiv devi Volkswagen, SUV rekabetine şimdiye kadar ürettiği en büyük otomobille girmeye hazırlanıyor.

Almanya'da gerçekleştirilen özel bir etkinlikle tanıtılan Volkswagen Atlas, 7 kişilik kapasitesi ve heybetli görünümü ile dikkat çekici ...,o3tDeEl_hEGqL9AmJfnf9g.jpg

Amerika'da üretilecek olan Atlas, 238 beygir güce sahip 2 litrelik turbo motor ve 280 beygirlik 3.6 litrelik VR6 motor seçenekleriyle satışa çıkacak.

Atlas'ta sadece VR6 motor seçeneğinde 4 çeker opsiyonu bulunacak.

Volkswagen Atlas'ın dizel seçeneği bulunmayacak.

Araçta Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink gbi işletim sistemleri tercih edilebilecek.

Volkswagen Atlas'ın fiyatı ve yakıt tüketimi hakkında da bir açıklama yapmadı.,16ldzqcPQkyQKdwZa6cZEA.jpg,e7VPQLFl0Eu_N7RlpbV7Eg.jpg,FZNpeanDzUO1RLqzLCJnew.jpg,GR-JJF6V-Uu5qc86o2G4Mg.jpg,Kz0S3iVWZU6L4YA_k4YF4Q.jpg,S6SiDed7KEenVAnuYP97bw.jpg,rDejWOlTPkmMvgHnogA2ww.jpg

,o3tDeEl_hEGqL9AmJfnf9g.jpg

 
amerikan pazarı için geliştirilmiş bir model. 

 
Sanırım Lincoln Navigator veya Cadillac Escalades in bulunduğu büyükler ligine girmek istiyor Vw. 

Tiguan oyuncak gibi kalıyor ve Tuareg ise orta boy kalıyor bunların yanında. 

Bununla sınıf atlamayı hayal ediyor.

"Bigger is Better" diyen Amerikalıların 6XL kalça bedenlerine uygun bizim salondaki maxi takımlar kadar büyüklükte arka ve minimum iki kişilik salon koltuğu kadar genişlikleri olan ön koltuklarıyla biçilmiş kaftan Amerikan pazarına. 

" Pimp my ride " °° programına sıfır km.deyken alıp orasını burasını söküp kesip içerisine bir tavana gergili gökyüzü ortasına  disko topu, disko tipi duman makinası, elbette yanıp sönen renkli ışıklar, stadyum veya konserlerde kullanılan boylarından 10 tane kabin, onlarla takım olacak şekilde  4 tane devasa tubebass 2 tane Vii veya X-box, 1 portatif bilardo masası veya bovling topu yıkayacak makine monte ettiği için, belli ki çok çalışılmış şaşırma jest ve mimikleri yetmez gibi ..

"Oooooo adamım...." tarzı AfroAmerikan replikleri bize yabancı geleceği için Türkçemize 

"Oaaaahaaa o ne yav...." diye yine nezaket ve terbiye sınırları içerisinde çevrilen sözlerle "abartırım ama tadını da kaçırırsam kime ne?" demek isteyen tuhaf tepkiler veren kadın ve adamların beleş çok amaçlı araçlara sahip olduğu o muhteşem programda yer almadan Amerikalıların onu tanımasına imkan yok. Kendi başkanlarını veya başkentlerini bilmeyen Türkiye nüfusu kadar vatandaşı müstesna olmak kaydıyla gelecek 10 yılda da saygı görmesine imkan yok. Çünkü saygı göreceği kadar yakıt tüketmeyen bir de üzerine hayal kırıklığı yaratacak kadar az yakabildiğini saklamak için yakıt tüketimini dahi açıklamaya cesaret edilemeyen bir motora sahip. Dikkat ediniz benzinli sadece. Düşük oktanlı yakıt cennetinde dizel olması da beklenemezdi. Onlar haricindekiler için düşünülmesi gereken bir şeydir tutumlu olmak ve ekonomik yakıt tüketimi ve dolayısıyla Kendileri istisna olmaları bakımından müstesna kimselerdir bu tip küçük hesaplardan. 

"

°° MTV isimli kanalda yayınlanan ve Türkçemize  "arabamı şekil  yap" olarak  nezaket ve terbiye sınırlarını aşmayan sekikde çevrilen programın ismi aslında tarihin en eski mesleğini icra edenleri organize etmek  bakımından aslında tarihin en eski ikinci yapan ve onların sırt üstü yatıp kazandığı paraları gösteriş yaparak : " işte para benim için insanlık karşısında fütursuzca saçıp savuracak kadar değersiz bir şeydir desem inanmazsınız, diye yapıp kanıtlıyorum" tarzında herkese abartılı cömertlik timsali sayılması için çabalayan  ve böylelikle krallığına bu ışıltılı reklam panosu ile yeni köleler bulan  adamların/ kadınların arabalarına benzetmeyi meslek edinmiş manyakların programıdır. 

Bir keresinde sıfır km audi A8 i parçalamaya başlayınca, bütün belgesellerdeki en kanlı sahneleri bile yemek yerken seyredebilir ben dahi dehşete kapılarak izlemeye daha fazla dayanamamıştım. Ancak bereket versin bizim ülkemizde ekmek yiyemeyecekleri için açlık ve sefalet içerisinde ölüme terk edilecekler için gelmezler ya da başlarına başka işler geleceği için. 

TRT'de benzeri çekilen çakmasında dahi ahı da vâhı da gitmiş geriye bir şey kalmamış ve ekmeğini yiyeli on yıllar geçmiş arabaları aldıkları için; baktılar zenginlere perde beğendiremiyorlar garibanlara da ne yapsalar reyting alıyorlar diye  zaman içerisinde gariban evi müteahhitliğine dönüşen ev tadilat programlarının duygu ve rolüne hemen girdiler. 

Ancak burada asla sıfır km bir araca dokunulamaz çünkü bu yazılı olmayan bir Türk geleneğidir.

Yine yabancı bir kanaldaki bir başka versiyonunda en yakını tarafından sırtından vurulan ve arabası elinden bin dalavereyle alınan kader kurbanı pozsyonuna düşmeyi kabul edecek Türk vatandaşı bulamazlardı.

Ayrıca Yurdumda sıfır km aracın  orasını burasını sökmelerini  hazmedemeyen birinin "orijinalcilik cinayeti" işlemesi kuvvetle muhtemeldir. Bu cürümü soğukkanlılıkla işleyenin; TCK nın ilgili maddesi gereğince yazılı olmayan Türk gelenek görenekleri esas alınarak "suçu ağır tahrik altında işleme"  hükmüyle ceza indirimi alabilir ve hatta  "nefsi müdafaa"  sayılarak bir kaç aya kalmaz elini kolunu sallayarak çıkabilir diye cezai ehliyeti olmayanlar kâbilinden sayılacağını bildikleri için; buna cesaret edecek hadi cahillere cesur dersiniz ama bu kadar cahili bir Allahın kulunu bulamayacakları için; bunu Türkiye'de yapmaya kalkmayacaklardır asla.

Kısaca Vw yutabilecegi bir lokma ısırmış gibi gelmedi bana. 350 milyon nüfuslu topraklara sokmazlar  Avrupalıları... onlarla yok emisyon yok bilmem ne diye kılıçları kınından çekme hareketleri bile püskürtmeye yeter. Bu ve benzeri araçlar Avrupa'da satılmaya kalksa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde "insanlığa karşı işlenen suçlar" kapsamında yargılanabilirler ve bu nedenle denemezler bile. :)

 

Geri
Üst Alt