Ön Tampon eteği (karlık)


dangerouz

Üye
Katılım
1 Nis 2016
Mesajlar
116
Tepkime puanı
25
Konum
İstanbul
İsim
Oğuz
Arkadaşlar öncelikle iyi Bayram'lar 

Bir kaç gün önce golf7 aracıma ön tampon eteği araştırmaya başladım ve servisi aradım.Ellerinde olmadığını ve sipariş vermek durumunda olduklarını söylediler, ben de soluğu ender elektronikte aldım.Ellerinde 1 tane kalmış hemen araç şasi nosunu verip boyaya gönderdik.2 gün sonra aracıma takılan etek resimlerini ekledim, araç kurşun gri, etek tungsten gri gibi.Bana öneriniz nedir, böyle bir durumda ben o etekten soğudum bir an önce çıkartmak istiyorum.Yeniden boyanması mı yoksa iade yollarını mı denemeliyim.Servisten yenisini mi almalıyım ? Açıkçası sizlerin de ön tampona uyguladığınız güzel örnekler varsa beni yönlendirir misiniz?Böyle birşeyle karşılaştıktan sonra daha güzel şık, sportif ve aerodinamiği olumlu etkileyen birşeyler uygulamak da istiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 6244

Ekli dosyayı görüntüle 6246

Ekli dosyayı görüntüle 6244

Ekli dosyayı görüntüle 6247

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Güle güle kullanın yakışmış.Ürün Ender'de kaça mal oldu acaba boyasız hali?Bende düşünüyorum da almayı.Ton olarak sanki biraz fark var gibi ama ışıktan dolayı mı çok emin olamadım.

 
@driver_can hocam teşekkürler.Ürün ellerinde 1 tane kalmıştı ve bu da ikinci el bir ürünmüş boyasız.Ben de direkt aldım boyattık 100 tl boya 350 tl de eteğe verdim.Ton farkı değil de tamamen farklı renk gibi, çok belli oluyor, aalında piano black olsa belki daha güzel olabilirdi.Yapılabilir mi bilmiyorum ama daha şık durdu böyle etekle.Sizce ne yapayım tekrar mı boyaya gönderelim yoksa iade edip servisten 1000 küsür tl ye sıfırını mı alayım ?

 
Bence mat siyah düşünebilirsiniz ya da parlak siyah (piano black). Bana soracak olursanız mat siyah daha güzel olur. Böylelikle ön taraftaki sislerin bulunduğu panjur ile uyumlu olur ve lip kendini daha da gösterir.

 
@dangerouz hocam sadece öne mi taktırdınız yanlarda da kit var mı? Sadece önde varsa aracın genel duruşunu merak ettim. Yanlar çok boş kalıyor mu bu durumda?

 
@scknklc hocam evet sadece ön tarafa taktırdım, daha sportif görünüyor bu şekilde.Yanlar göze batacak kadar olmasa da boşluğu hissediliyor.Para denkleşince yanları da almak istiyorum.

@martı hocam aslında en öndeki boş kısım mat siyah orjinali; fakat boyacı komple boyamış, belki o şekilde daha da güzel olabilir, denemeden de bilemiyorum açıkcası.Ama renk olayı kesinlikle içime sinmedi ?

 
@dangerouz Boyada bariz ton farkı var. En temizi komple mat siyah hocam sürtme olduğunda rötuş yapması da kolaylık sağlar size.

 
Renk kesinlikle farklı bi şekilde hoş değil. Ürünü geri verin kesinlikle. Tekrar boyayıp montaj yapsınlar. Keşke bu şekilde hiç taktırmamis olsaydınız.

 
Herhangi bir arabanın renk kodunun olması her seferinde aynı rengin tutturulabileceği anlamına gelmiyor. Fabrikalarda bile aynı günün farklı saatlerinde boyadan çıkan araçlarda ton farkı olabiliyor. Aldığınız yer ile durumu paylaşın aracınızı da boya yapılacak yere götürün. Orada test kartlarını sizin boyanız ile boyayıp tam tonunu tutturmaya çalışsınlar. Eğer renk birebir tutmaz derse mümkün olan en yakını bulması için ısrar edin, bu kadar ton farkı iki plastik parça arasında kabul edilemez.

Not: Metalik ve inci-etkisi boyalar hiçbir zaman birebir tutmazlar ama usta deneyimliyse o farkı görünmeyecek hale getirebilir. 

 
Evet arkadaşlar içime sinmeyen bu işi çözmüş bulunuyorum.Eteği aldığım yere iade ettim, etek hemen söküldü fakat üzerindeki yapıştırıcı (siyah renk) bana sopuk terler döktürdü, Allah boyaya zarar vermeden incelterek tampondan kazıdık.Daha sonra aracı doğuş oto kartala bıraktım güzel iş çıkardılar sağ olsunlar.Ekli dosyayı görüntüle 6516

Ekli dosyayı görüntüle 6517

 
Evet arkadaşlar içime sinmeyen bu işi çözmüş bulunuyorum.Eteği aldığım yere iade ettim, etek hemen söküldü fakat üzerindeki yapıştırıcı (siyah renk) bana sopuk terler döktürdü, Allah boyaya zarar vermeden incelterek tampondan kazıdık.Daha sonra aracı doğuş oto kartala bıraktım güzel iş çıkardılar sağ olsunlar.Ekli dosyayı görüntüle 6516

Ekli dosyayı görüntüle 6517
Güle güle kullanın güzel olmuş gayet ne kadar mal oldu acaba serviste bu işlem?Öncekine niyetim vardı fakat aracın üzerine yapıştırıcı vs.kullanınca birde zaman darlığımdan dolayı aynı güne denk getirmemiz zor diye yapamadım.

 
Güle güle kullanın.

Marşpiyel ile birlikte bende yaptırmayı düşünüyorum. Ön eteğe kaç para verdiniz?

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Çok pahalıya mal oldu benim için 1100 tl herşey dahil fakat edindiğim tecrübeye göre daha ucuz çünkü hiç kimse servis gibi garanti vermiyor, diğer yerde tamponun kırılması bile içten değildi çok şükür ucuz atlattım.Biraz daha fazla para verip bu işleri serviste yaptırmayı düşünüyorum.İllaki işini düzgün yapan yerler vardır ama bu tarz işler için pahalı da olsa servisi tercih ederim.

 


Geri
Üst Alt