Golff :)


BRTRKCLL

Üye
Katılım
10 May 2016
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
İsim
Berat
Selamın aleyküm abiler 

Abiler sizlere şöyle bir sorum var  golfünüzden memnunmusunuz onu seviyormusunuz veve iiyiki almışım diyormusunuz ? ve sizi hangi özellikleri sevindiriyor hangi özellikleri can sıkıcı oluyor ? 

 
Dün trafiğe çıkış yaptım ve çok mutlu oldum aracı kullandıktan sonra. İçi, özellikleri, tasarımı, DSG vitesi hepsi benim için yeni ve lüks şeylerdi. Bunun yanısıra yakıt tüketimini de iyi buldum. İkinci depoyu fullediğimde daha netleşecek ama şuan trafikte, ortalama hız 40 civarında orta halli kullanım 32 kuruş civarında. Eski aracım Auris 1.33 Life idi. Benzinde 9 litre aşağısını görmüyordu. Bunda aynı yolda aynı kullanım koşullarında 2 litre daha makul şuan için. İvmelenmesi de cabası.

Highline paket için beğendiğim özellikleri:

Bi-xenon

Arka ledler

Bej döşeme

Panoramik cam tavan

Süspansiyonlar ve jantlar

Ön kaputun süspansiyonlu olması

Renkli yol bilgisayarı

Orjinal ses sistemi

Dokunmatik ekranı

Telefon ile tam uyumlu çalışması

Köpek balığı anteni (Adını tam bilmiyorum ama)

Kliması

Kol dayamanın ileri-geri ve yukarı-aşağı ayarlanması

Saklama gözlerinin çok olması

Start-stop sistemi

Auto Hold (Bayıldım! Kırmızı ışıklarda frene basmak gerekmiyor.)

Beğenmediğim özellikleri:

Anahtarsız çalıştırma olmaması

Gündüz farlarının sarı yanması!

App connect ya da mirror link olmaması

Bixenonların sesli çalışması (coming home, leavng home da çok belli oluyor.)

Bixenonların sellektör yaparken tak tak diye ses çıkarması (ilk kez bixenon kullanıyorum belki standarttır hepsinde)

 
@BRTRKCLL Aleykümselam.

Genelde konuşuluyor 125PS altı motorlarda bağımsız süspansiyon eksikliği bir eksidir. Pratikteki hissi tartışılır tabi. Depo doluyken gelen dalga sesi beni rahatsız eden nadir durumlardan. 

Golf kendini bir şekilde sevdiriyor zaten ama sevginizi artıracak olan donanım seviyesi ve Ergo, Cam Tavan, Spor Süspansiyon, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma gibi zevkinize ve bütçenize göre seçebileceğiniz opsiyonlardır. Ama Golf Golftür.

@cptmetin aracınız hayırlı olsun 

Anahtarsız çalıştırma var ancak tıpkı cam tavan gibi opsiyonel bir donanım.

Basic Bi-Xenonda gündüz farını bende yakıştıramıyordum led tiple değiştirdim sizede öneririm. Forumda ilgili konu var.

Sellektördeki tak tuk sesini bir ben mi beğeniyorum acaba? :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@MR İşte opsiyon değil standart olsaydı Highline için çok hoş olurdu :(

Basic bi-xenon için gündüz farına beyaz led siparişi verdim aliexpress den. İsmi  PW24W LED Daytime Running Light. Garantiden çıkar mı korkusu var. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz? Servise giderken değişim mi yapıyorsunuz farda?

 
@cptmetin, aracımda ürün takılıyken iki kere servise gitdim. Multimedya ekran değişimi yapıldı. Başta bende sizin gibi sökerim diyordum ama sökmedim ve herhangi bir sorunda yaşamadım. Hatta danışmanımla bu konuyuda sordum ilgili aksamda problem olmadıkça garanti açısından sorun yaşanmayacağını ifade etti. 

Devamında geri vites, torpido ve bagaj aydınlatmasınıda led yaptım. Şimdilik üzünlerle ilgili bir sorun yaşamadım çok şükür. Sırada sisler var. :)

 
@MR Süper. O zaman fara birşey olursa o zaman değişip gitmek yeterli. Teşekkür ederim. Birde hangi servise gidiyorsunuz? Benim hiç bir fikrim yok servislerle ilgili henüz.

 
Neredeyse her konuya yazıyorum içimde ukte kaldı :)

Aracı daha da çok sevmek istiyorsanız,

Ergo, 

Dla veya u led(bixenon Plus için)

Acc 

Ekletmeyi düşünün. 

 
Polo 6R 1.6TDI'dan Golf MK7 1.6TDI'ye geçiş yaptım. Çok şükür diyorum çünkü epey fark var. Donanım farkları yeterli diyebilirim. Tek sıkıntım arka süspansiyonların Polo kadar konforlu olmadığı düşüncem. Bunun sebebini de 60 yanak 15" janttan 45 yanak 17" janta geçişe bağlıyorum. Onun dışında bütünüyle bir Alman harikası :)

 
@cptmetin Lokasyonundan dolayı Etimesgut Doğuş'a gidiyorum. İlk gidişimde de Servis Danışmanı Osman Bey ilgilenmişti, ikinci sefer özellikle ondan randevu aldım. İlgili bir insan, tavsiye ederim. 

 

Geri
Üst Alt